Halflife2

Sem postujte otázky ke hrám, screeny atd

Moderátoři: ps47, Doom

DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Halflife2

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Mám jen takovou OT otázku.
Zkoušel jsem to hrát na V5 5500. Fps sice nic moc, ale dost mě štve, že nemůžu snížit texture detail a hlavně object detail, který by tomu asi hodně přilepšil, protože se sníží počet polygonů. Prostě ať cokoliv v options ohledně grafiky změním, tak jak dám apply tak hra spadne a změny se neuloží. S žádnou jinou kartou se to neděje. Nevíte jak to jinak udělat? Nebo v kterém souboru je to uložené, abych to mohl přepsat ručně? Našel jsem vše od steam po ovládání, ale nic okolo GFX jsem nenašel. Taky jsem použil program na sledování jiného, kam co ukládá, nebo mění. Problém je, že s tímto programem na pozadí se hra vůbec nespustí :evil: . Jinak mám tu hacknutou verzi bez steamu a multiplayeru.
Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Tak to samí mi to dělalo taky. Vůbec jsem nemohl v nastavení nic změnit, jak jsem tak učinil tak mi hra spadla do windowsu.
Hratelný to bylo i tak, ale bohužel v nějakých scénách to hodně trhalo.
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Mám pro vás zprávu :-) Asi ne moc dobrou. HL jsem zkoušel i na V5, Rage 128PRO a Matrox G400 MAX a chová se to naprosto stejně. Možná s tím rozdílem, že u jedné to mrzlo jakmile jsem otevřel nastavenení, u druhé padalo do Win a u třetí error až po provedení změn, ale v podstatě jde o totéž; nový karty to nedělají.

Nechci být neslušný, ale zkoušel jste to někdo na oficiální verzi? :oops: Ta je přecijen stále aktualizovaná; třeba už je to opatchované...

---
Myslím, že tohle patří do her ;-) -> přesunuto
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

no mohol by som nakopnut demo-to je oficialne a dokonca ho tusim aj updatuju (cez steam),takze z hladiska padavosti a chyb by sa mohlo chovat ako plna hra.nosteam verze hl2 je dost bordel (teda aspon ta kt som mal ja),nedivil by som sa keby ta padavost bola zapricinena tym hackom.este by som snad narychlo poradil-skus tam dat single chip ked to nastavujes,a maj desktop v tom istom rozliseni ako HL2..este nieco,win9x alebo xp (asi aj tak testnem oboje)?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Testováno Win9x i XP to samé. Jen bych se divil, kdyby dělali patch kvůli DX6 kartám, které tam ani nemaj oficiální podporu a výkonostně na to stačit prostě nebudou. :lol:
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Radeon 7200 SDR (155MHz) na HalfLife2 stačí bohatě. A R7200 a Voodoo5 jsou na tom s výkonem podobně. Můj názor je takový, že V5 (a dokonce i karty, které jsem zmínil - G400MAX a Rage 128PRO) mají na HL2 dostatečný výkon a problém je jen v SW podpoře z obou stran (drivery i hra)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

V situacích, kde V5 nestačí s trianglerate má tak 5fps a to je tak v 50% hry. A ta radeonka na tom nebude o mnoho líp.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Možná by ses MOC divil, jak na R100 HL2 běhá :-)
Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Samo, že jsem to zkoušel na crack verzi :oops:
V situacích, kde V5 nestačí s trianglerate má tak 5fps a to je tak v 50% hry
Tak to bych zas netvrdil. Jaký máš CPU? Já jsem dohrál HL2 až do konce, přičemž průměrně jsem měl tak 20 FPS. V celé hře pak byli asi 3 lokace, ve kterých šli FPS dolu tak okolo 10, v tom nejhoršim se oběvilo těch tvých 5 FPS (to musel člověk projít hlava nehlava). Jinak CPU mám Athlon XP 2400+.
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
Doom
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doom »

to nastaveni musi nekde bejt ulozene;; co registry ?
Athlon 650; 128MB RAM; 8gb SCSI HDD; Voodoo 5 5500 AGP
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Byl to XP 2000+. Jinak ten systém si s tou V5 moc rozumí a dá 150 bodů v cpumarku99. Právě, že jsem to zkoušel i s XP3000 a žádná změna. Ani při použití Durona 1200 tam nebyl velkej propad. Fps je buďto vysoké tak min 45-60fps nebo nízké 5-10fps, žádných 20 nebo 25 se většinou nekoná. Téměř stejný výkon měla i V4, pokud jsem ji netahal na hi-res.

V registru to není, díval jsem se skoro všude a nemohu to najít.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..co tak documents and settings? podobny problem som mal s deus ex2,nevedel som najst konfig subor,a bol prave tam.este jedna vec,skus to pri nastavovani mat spustene v okne (napr cez 3da,myslim ale ze to ide aj nejakym prikazom)..
ObrázekObrázek
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Tam jsem se díval, nejsem žádnej amatér.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

sorry.istota je istota.
windowed/single chip/desktop s rovnakym rozlisenim ako HL2 nepomohlo?
ObrázekObrázek
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..tak som vyskusal HL2 demo,ten isty problem-akonahle zmenim nejake nastavenie v advanced video option,hra spadne.sranda je ze zakladne video option,ako rozlisenie a windowed mode sa daju menit bez problemov.skusal som to na voodoo4 PCI/XP (SFFT A26),problem bol v tom ze pokial som prepol na voodoo4 tak mi v priebehu niekolkych desiatok sekund natvrdo zatuhol system,nemam sajnu cim to bolo,pod win98se mi to nerobilo.v kazdom pripade som bol prekvapeny FPS,HL2 je na voodoo4 v pohode hratelny (640*480,medium details),v interieroch to islo uplne plynule (a tym myslim naozaj uplne plynule=bez jedneho zaskubu).vonku sa to trochu spomalilo,ale nic strasne-tak na 20 FPS.

a este jeden screenshot :wink:

[img]http://www.inc_exe.szm.sk/hl2_v4.jpg[/img]
ObrázekObrázek
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Já jsem měl systém v HL2 nestabilní vinou starých driverů. ale nové SFFT to udělaj bez problémů. Měl jsem ale problém spíš s WIN98, kde je v současnosti "podpora" driverů mnohem slabší, než v XP.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

tak som vycmuchal v registroch nastavenia pre HL2 :wink:
takto by mali vyzerat na LOW (tie dulezite som oznacil.ignoruj dxlevel,robil som to na radeone):

[img]http://www.inc_exe.szm.sk/HL2_lowset.jpg[/img]

takze zmena v registroch by to mala spravit :wink:

edit: daj si tento [url=http://www.inc_exe.szm.sk/autoexec.cfg]autoexec[/url] do aresara cfg v HL2 a mas vystarane 8-) (pozor,ak tam uz nejaky autoexec mas,tak iba donho pridaj tie prikazy z toho mojho.)
dufam ze to niekto vyskusa na v4/5,ja som uz v4 vytiahol a vzhladom na to mrznutie sa mi do dalsieho testovania zatial moc nechce..
ObrázekObrázek
Doom
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doom »

:D :D
a co V2 ?
Athlon 650; 128MB RAM; 8gb SCSI HDD; Voodoo 5 5500 AGP
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

heh,HL2 nepodporuje opengl,inak by to asi islo-ked sa to spusti na tnt2 a na voodoo3,tak by to malo ist aj na voodoo2,ale to je iba teoria.keby bola podpora opengl,nahodila by sa mesafx a sw rescaling,a bolo by vystarane.ved na voodoo3 ti to behalo,a jediny problem kt som videl boli velke textury..hoci mozno by sa nico dalo spravit s tymi specialnymi drivermi kt podporuju D3D pod xp,bolo by celkom zaujimave vidiet ci sa to spusti..na single voodoo2 by to samozrejme hratelne nebolo a a bez sw rescalingu by to vyzeralo strasne..hmm..
ObrázekObrázek
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Tohle už jsem dřív v registrech našel, ale nepřikládal jsem tomu váhu, protože mi to na nastavení nic neměnilo, ale bylo to asi tím, že jsem to spouštěl po síti z jiného PC a písmeno té síťové jednotky jsem měl každou chvíli jiné. Tak jsem to nahrál znovu na ten PC s voodoo5 a funguje to. Ale fps se vůbec nezměnio, ba někdy i suběktivně horší. Udělal jsem ještě testy s Kyro2 a to samý. Tak mě trochu štve, že tam, kde dá GF2MX 50fps dá Voodoo5 10fps. Ale protože tam všechny DX6 karty dávaj prakticky stený výsledky, bude chyba v HL2. Ještě skusim tu GF v DX6 modu se SWtnl a změnim HW ID a uvidíme.
Odpovědět