Nabídka ATI Grafická karta 18700

Zajímavé aukce 3dfx HW, které se vyskytly na internetu (e-bay, aukce, ....)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
AshiChu

Nabídka ATI Grafická karta 18700

Příspěvek od AshiChu »

Na níže uvedené adrese je popsána Grafická karta ATI kterou jsem našel v bordelu :) . Jelikož je to úplně první Grafika od ATI a toto já nezbírám, napadlo mě jestli by jí někdo zde nechtěl. Samozdřejmě nemá žádnou cenu, protože funkčnost není jistá, ale pokud by mi za ní někdo alespoň nějakou částku nabídl budu rád. Tedy alespoň za poštovné :D

http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=21562
Naposledy upravil(a) AshiChu dne pon srp 18, 2008 10:42 pm, celkem upraveno 1 x.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

První grafický čip od ATI je 16800 :wink:

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=1
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
AshiChu

Příspěvek od AshiChu »

Tak je to tedy druhá Grafika :) já vím že celkově to není první jelikož ATI začala nejdříve s integrovanými grafikami.
wizzy
Quiz master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizzy »

Chuděra, musela někde zvlhnout... Těmi přepínači se většinou přepínalo jestli výstup bude CGA nebo Hercules. A možná taky, jestli ten kompozitní video výstup je PAL/NTSC... Ale bez manuálu jen střílím od boku...
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque

Příspěvek od Bob van Sikorski »

tohle nedělá zvlhnutí. úplně stejně mi vlní tišťák v "Nu pogodi" z roku 1986. prostě stáří.
Intel Core i5-10400F, 8GB DDR4, Radeon RX 6500 XT, 500GB SATA SSD, 4TB SATA HDD, 650W Fortron, FullHD VA Acer, Linux (od 2010), Olympus E-M10 III + 17/1.4, Ikonta 6x9. vg
Vlask

Příspěvek od Vlask »

Tsss takovej unikat a nikdo ho nechce :?
Tak ja zacnu na cene za postovne - 100,- Kč.....
AshiChu

Příspěvek od AshiChu »

Nu dobrá tedy ještě chvíli počkám a pokud se nikdo jiný neozve tak se s vámi domluvím o zaslání té Grafiky.
AshiChu

Příspěvek od AshiChu »

No jelikož se tedy nikdo jiný neozval tak tato Grafika poputuje k Vlask. Ale měl bych jednu připomínku :) . Pokud je možnost jí nějak otestovat pak rád bych věděl zda ještě vůbec funguje :D .
Vlask

Příspěvek od Vlask »

AshiChu píše:No jelikož se tedy nikdo jiný neozval tak tato Grafika poputuje k Vlask. Ale měl bych jednu připomínku :) . Pokud je možnost jí nějak otestovat pak rád bych věděl zda ještě vůbec funguje :D .
No jestli ju sezere muj hercules monitor, tak ohlasim i vykon. Stejne mi tam jeste lezi i EGA Wonder, tak to vezmu oboji naraz, jen kdo ma tahat ten monitor zpod toho pracovniho stolu, kdyz je tam vsude tolik prachu a bordela :)
Vlask

Příspěvek od Vlask »

Tak karta normalka funguje a kupodivu i mnohem lepe nez o trosku novejsi EGA Wonder 800+ na kterem neslo ani poznat kde je kurzor, natozpak videt vysledky, nakonec sem musel pouzit vypis do txt souboru. Bohuzel z karty nedostanu bios, dumpbios vytvori krasny prazdny soubor. Vykonove si nevede nejhur, takovej prumer. Viz dva veeelmi dlouhe grafy (nejak mi to narostlo - pro lenochy hledejte cislo 1,13 v obou grafech).

Obrázek

Obrázek
AshiChu

Příspěvek od AshiChu »

Tak tohle je bomba že tenhle stařeček funguje :D . Ja myslel že už nefunguje, ale tohle jsem vůbec nečekal :) .
Vlask

Příspěvek od Vlask »

AshiChu píše:Tak tohle je bomba že tenhle stařeček funguje :D . Ja myslel že už nefunguje, ale tohle jsem vůbec nečekal :) .
Popravde cca 80 procent tehle karet funguje ale jen cca 50-60 procent opravdu rozjedu - ten zbytek ma bud rozhozeny obraz (monitor nezvlada nastavenou frekvenci, nebo ju nemam spravne naswitchovanou), nebo se nema rad s pomerne hoooodne novou deskou.
Gringo
Kontaktovat uživatele:

Grafy

Příspěvek od Gringo »

Mozna ted budu vypadat jako idiot, ale moc ty grafy nechapu..
Co mi prijde divne je poradi, napr. Rendetion Verite je nekde na dne, zatimco ta vykopavka je jeste lepsi.. taktez Vanta a Voodoo3 si myslim, ze by mely mit vetsi odstup :-/
Ale treba mi neco unika...
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Vlask

Re: Grafy

Příspěvek od Vlask »

Gringo píše:Mozna ted budu vypadat jako idiot, ale moc ty grafy nechapu..
Co mi prijde divne je poradi, napr. Rendetion Verite je nekde na dne, zatimco ta vykopavka je jeste lepsi.. taktez Vanta a Voodoo3 si myslim, ze by mely mit vetsi odstup :-/
Ale treba mi neco unika...
JJ unika ti to ze je to z programu DIAG, kterej testuje propustnost u zobrazovani grafiky a textu v zakladnim rozliseni (asi 320x240), tudiz to jsou rychlosti 2D jadra v dosu. Coz jak uznas v dobe vanty a verite nikoho moc netrapilo. Jinak specialne rendition ma problem v tom ze v rozlisenich nizsich jak 640x480 je silene pomalej, asi nema zaple nejake optimalizace (uz to v te dobe nikoho netrapilo), protoze napr. v Quake 1 ma 12FPS v 320x240, 5,5fps v 360x480, ale 18,9fps v 640x480 :)

Jinak grafy jsou tu jen z toho diagu, protoze v nicem jinem neotestuju EGA, Hercules, CGA a jine grafiky. Teda jestli o necem jinem vis, tak se ozvi :).
Gringo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gringo »

to mi doslo, ze to neni 2D mark 1988:-)

Ale to, ze na to az takhle kaslali, me prekvapuje.. Na druhou stranu, tyhle mala rozliseni uz ani v dobe Verite nebyly "in".. Pak je trochu legracni, ze na druhem miste je GeForce 3, kde asi cilovy zakaznik mel jiny monitor:-)
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Odpovědět