no-X píše:třetí čtvrtina roku, tzn. přelom října/listopadu

To je moc pozdě tak tohle má překonat GTX? O rok později? Dost nic moc.
A hlavně v tu chvíli se bude už hodně šeptat o G90.
Co se týče výkonu DX10, tak i současná R600 má HW potenciál porazit ultru. Ale já to nevidim tak hvězdně. Je hodně moc pravděpodobné, že mnoho těch nadcházejících her bude jak šitých pro G80. Tprojekt "Nvidia, the way its meant to be played" je aktivní jak nikdy jindy. A věřim tomu, že v žádný hře co to ponese Nvidia nepropadne. Jen se nechci dostat do situace, aby ATI dělala ovladače tak, aby se ňák vypořádaly s těmi pro NV optymalizovanými enginy. To by byla cesta do záhuby. Kde je "ATI get in the game"? Teď by mělo hrábnout, protože R600 umí tesselaci(jestli jsem to napsal správně) a má to bejt podmínka DX10.1, což by se dalo v marketingu použít, aleNvidia se to určitě vynasnaží zlikvidovat, podobně jak vytlačila HDR na R3xx a R4xx a protlačila to svý na NV40, ačkoliv ta umí jen víc formátů a výslednej efekt by mohly předvýst všechny karty téměř srovnatelný, ale ATI asi rychlej, tak se to stalo hrozbou. Myslim si, že NV přitlačí na MS v tom směru, ab do DX10.1 dal něco co umí jen G90 a tudiž R600 nebude DX10.1 kompaktibilní.
Taky se říká že G80 nefungujou efektivně geometry shadery. No ono to nebude tak horký, jednak dokud nebudou mít skoro všichni DX10 nemá jejich nasazení význam a jednak G80 stejně furt pracuje jako fixní pipeline, má pevnej počet jednotek a ono je dost možný, že je tam pro geometry shader prostě nepoužije, ale na R600 tohle už funguje tak jak má. NV se vždy snaží drtit v současnejch hrách a tam je unifikace zatim poměrně k ničemu. A nebo i kdyby fakt nefungovaly, tak se Nvidia postará o jejich nenasazení do vydání čipu na který jí fungovat budou, a pak se na G80 vysere, jak bejvá jejim dobrym zvykem.
A co se týče hluku R600 - jednoznačná chyba ATI. Co se týče spotřeby, tak to mě nikdy moc neštvalo, na svym Fortronu bych jí asi rozjel a co se týče teploty no, pokud to bude stabilní tak to překousnu. Takže celkově vzato to ujde, jen tu měla být před půl rokem, myslim že nemá smysl se vymlouvat na výrobní proces a problémy TSMC, tam jsou skoro vždy s tim se už počítá a NV navrhla kartu co ho nepotřebovala a je rychlejší (zatim). Ale vůbec se mi nelíbí to co začíná ATI dělat s ovladači. Nvidii se vytýká, že vše řeší pomocí bugfixu a ne komplet novejch překopanejch verzí. Ale tohle teď přesně vidim na ATI, rychle to ňák sbastlit.....