Slíbený test - info

Sem pište testy dosažené na jakékoli voodoo

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Slíbený test - info

Příspěvek od no-X »

určitě si někteří pamatujuete, že jsem kdysi sliboval jakýsi test většího množství starších grafik... protože šlo o věc mnohem náročnější než jsem předpokládal (a navíc mi před jitou odbou umřela testovací sestava a není jisté, kdy se mi podaří dát dohromady prostředky na její zprovoznění), tak jsem se rozhodl, že zatím zveřejním alespoň některé výsledky; občas dám dohromady nějaký graf a hodím to sem. (Ve výsledku by mělo být otestovaných karet mnohem víc, chybí prakticky všechny verze V3, většina V5, V2, některé TNT2, Savage 4 a hodně dalších)

Několik připomínek:
- herních výsledků zatím moc nebude, je problém najít takové drvery, aby s nimi šla rozchodit každá karta v každé hře a občas jsem po naměření několika desítek výsledků na některé kartě např. zjistil, že ačkoli drivery zobrazují vypnutý v-sync, tak je ve skutečnosti stále zapnutý. Podobných bugů jsem zaznamenal hromady, takže spoustu výsledků budu muset ještě přeměřit - stručně řečeno, nejkorektněji se karty chovaly ve 3D Marcích, hry jsou jedno velké peklo
- k poznámkám v grafech zatímnebudu psát vysvětlivky, bylo by to na dlouho, pokud to někoho zajímá, tak samozřejmě na konkrétní dotaz odpovím (+/- u V5 byly experimenty s různým nastavením v driverech, hvězdička * znamená postfiltr 2x2, tedy 22bit místo 16bit, případně pro zajímavost, co se stane s výkonem, když postfiltr omylem necháte zapnutý ve 32bit :-) )
- ptejte se na co chcete, pokud si budu pamatovat podrobnosti, odpovím

/edit: Gloria II PRO je profi verze GeForce 256 DDR vybavená 64MB 166MHz DDR a jádro jede tuším na 140MHz (běžná verze byla 120MHz jádro a 32 MB 150MHz RAM)

Obrázek

Obrázek
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Obrázek
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Obrázek

Obrázek
Odpovědět