nVidia GTX580 (G110/G100 edited?)

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque

Příspěvek od Bob van Sikorski »

no hlavně si zkontroluj, jestli tam nebudou změny v napájecích obvodech ;)
Intel Core i5-10400F, 8GB DDR4, Radeon RX 6500 XT, 500GB SATA SSD, 4TB SATA HDD, 650W Fortron, FullHD VA Acer, Linux (od 2010), Olympus E-M10 III + 17/1.4, Ikonta 6x9. vg
bigless

°°

Příspěvek od bigless »

DOC_ZENITH/XAN píše: Ta karta neumřela teplem, ale protože z původního podběru kterej můj kus mě (280W Furmark) jsem to dostal asi na 600. O teploty jsem se postaral, právě díky těm menším teplotám jsem se dostal na těch 950mhz a potichu. Se stockem to bylo 850 a asi si dovedeš představit tu akustiku. Hlavně proč tu kartu netaktovat? G100 je dnes co se % OC druhej nejlepší overcloking čip na trhu, hlavně na GTX470. Prostě jsem to přehnal, kdybych nepustil ten furmark a hrál normal hry tak se to nestalo. Tak uvidim jakej kousek bude ta nová a asi se radši zastavim na 900mhz.
Takže umřela potichu. To je důstojná smrt. :P Nevěřim, že jsi byl ve furmarku pod 100°C s voltage tweak ač jsi měl lepší chladič. Chlazení vzduchem má svá úskalí. Chtěl jsem jen naznačit, že teplota pcb a tim i komponent na ní mohla přispět ke kolapsu. Třeba z 20%. (tzv kdyby ona kritická komponenta měla o 30 stupnu min. mohla snést třeba o 20W víc a to může klidně rozhodnou i smrti).
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

…and GF110s real name is: GF100B

Seems like Charlie D. was right after all - at least with regard to GF110 being really a GF100B. That's the impression you get when trying to flash a new BIOS onto your brand new Geforce GTX 580 with the BIOS flash tool called nvflash.exe.

The „--list” command shows - surprise, surprise - a list of adapters, nvflash thinks are in the system. When you do this, however, the result is as follows:

Obrázek
http://www.gpu-tech.org/content.php/144 ... -is-GF100B?

8-)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
socket

Příspěvek od socket »

to hovorim od zaciatku, ze su len niektore casti deaktivovane a niektore aktivovane, proste GTX480 ver2.0 :wink:
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque

no tak to je snad naprosto zrejme. a jestli je gpu znaceny 110 nebo 100b na tom nic nemeni.
Intel Core i5-10400F, 8GB DDR4, Radeon RX 6500 XT, 500GB SATA SSD, 4TB SATA HDD, 650W Fortron, FullHD VA Acer, Linux (od 2010), Olympus E-M10 III + 17/1.4, Ikonta 6x9. vg
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Ono i docela ano. Spousta lidí totiž propadla demagogii NV že se jedná o novej čip, dokonce i většina recenzentů. Pouze ti co používaj mozek viděj co to je. Ale těch už je dnes poskrovnu. Napiš jim něco jinýho na HS a oni tomu fakt uvěřej...
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque

já stále budu připomínat moji frázi "Zjednodušeně máme před sebou "GeForce GTX 480 Refresh"..." :)
socket

Příspěvek od socket »

http://extrahardware.cnews.cz/geforce-g ... vyvolenych
ach ten marketing.. ked to nieje standardizovane, preco neurobia obrovsku megakartu ktora bude mat 4 GPU a 6 slotov? do PC by sa to nejak napchalo a zdroje nejake 1400vky sa vyrabaju.
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Tohle je tak standardizované až to bolí. Fakt ale napájecí standardy pro PCI-E jsou total bullshit. 6 a 8 pin takovejch drátů, víc než mi napáji 2KW sušičku atd. Prostě jeden šestipin dejme tomu do 500 W bych tam dal. a ne jeden šestipin = plus 75W. Bože.... kdyby nebyly tyhle stupidní standardy, neměli by jsme ty ochrany a ochcávky co maj GTX5xx nebo Caymany. Karty co při max odběru začnou throttlovat, fakt super.

Jo a aby to nebylo OT, zkusil jsem vlashnout bios z GTX 580 do 480 a karta normálně funguje. :roll:
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

A funguje vsech 512 shaderu nebo jsou deaktivovany na HW urovni?
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque

no od chvíle, co jsem připojoval el sporák s el troubou novým kabelem, protože ty ultračůraci, co to před 1/4 stoletím zapojovali, natáhli 2,5mm hliník, takže nejenže porušili normy elektrické i požární, ale současně tím zajistili přesně to, že nulák (přes kterej teče vše, ne jako na rozdělených 3 fázích) se pochopitelně upálil, tak jsem rád, že existují až přehnaně přísné standardy na proudové odběry z vodičů.
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

havli píše:A funguje vsech 512 shaderu nebo jsou deaktivovany na HW urovni?
Žádná testy jsem nedělal, ale myslím si že to bude na HW úrovni, karta se totiž stále detekovala jako 480. Změnily se frekvecne chování fanu, voltáže, ale driver kartu detekoval jako 480. Dle mého názoru tam bude ňáká HW based detekce jako dříve u GF2MX ala přeletovat pár rezistorů a karta se hlásila jako MX100, pár dalších a bylo z toho quadro. Atd. Ten bios tam pouze aktivuje jádro, a nastaví frekvence, atd. Zbytek dělá až driver podle toho co detekuje ten, pokus by se do toho někdeo měl, určitě by to šlo "cracknout" alespoň co se týče FP16, jednotky jako takové jsou podle mě zavřené na HW úrovni, jinak by si všichni už dávno flashovali ten bios z té GTX480 512sp co se prodávala v Asii.

Ale třeba to jede, zkusim ještě editnout inf soubor a nainstalovat vantage ehm.... nikde jinde se to stejně neprojeví.

v
Bob van Sikorski píše:no od chvíle, co jsem připojoval el sporák s el troubou novým kabelem, protože ty ultračůraci, co to před 1/4 stoletím zapojovali, natáhli 2,5mm hliník, takže nejenže porušili normy elektrické i požární, ale současně tím zajistili přesně to, že nulák (přes kterej teče vše, ne jako na rozdělených 3 fázích) se pochopitelně upálil, tak jsem rád, že existují až přehnaně přísné standardy na proudové odběry z vodičů.
Jo a o tomhle právě mluvim. Že to co ti vede ve zdi a napájíš tim ten sporák má v součtu tenčí vodič než je jeden šestipin. Je naprosto iracionální a hloupé tahat v PC ty tuny drátů kvůli stupidnímu standardu kterej nám říká že 3 vodiče co by utáhly tak 2 KW utahnou 75W....

Víš kolik žere takovej Wildcat Realizm 800? :twisted: 400W Seasonic se tim dusil více než s HD2900XT a taky je tam jen jeden šestipin a to to byla top profi karta.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

koukám, koukám...

HD 6950:

Obrázek

GTX 560:

Obrázek
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

to teda nieje velka slava-mal som pocit ze teploty uz mali poriesene.. :roll:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque

ja tu ted bohuzel nemam teplomer, abych to overil.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

jí polej... jestli to začne vařit, máš to potvrzený :twisted:
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

ps47 píše:to teda nieje velka slava-mal som pocit ze teploty uz mali poriesene.. :roll:
Vždyť jsou pořešené, tplota jádra je ok, jiný teploty stejnaj RECENZE moc neřeší. To že VRM je na hranici samovznícení je jim jaksi putna.

Edit - No-X: Nebo vajicka, jako na tom na rozebranym Xboxu 360 prvni revize....
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

„Nehořlavá“ revize GeForce GTX 590 přijde v červnu :D

http://www.diit.cz/clanek/nehorlava-rev ... vnu/38233/
socket

Příspěvek od socket »

no niektore vety vyznievaju celkom ako od niekoho kto nvidiu nema velmi rad... :wink:
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

všechna ta tvrzení jsou převzatá, řadu jsem jich formuloval mírněji, než jejich autoři a ještě jsem si odpustil vyvození vlastního závěru, takže jsem už hodnější ani být nemohl :wink: … možná teda krom nadpisu :-)
Odpovědět