To by conroe musel bjt tak 3x rychlejší jak současný nej A64 a to není, v hrách je to kolem 30% (bez OC) což je perfektní, ale pro Physix se tim nic nemění ten by potřeboval tak 300% a ne 30. Navíc bůh ví kdy nakonec vyjde, už to oddálili a teď se navíc začaly oběvovat správy o propadech výkonu v Raid polích a prej s tim nemá co dělat řadič, děje se to jen s těmihle procesory.
Ale vyskytla se tu jedna věc, která mě strašně zaráží a to tohle:
Vývojáři her, přestože měli k dispozici TnL jednotku, která dokázala provádět TnL operace teoreticky několikanásobně rychleji, než procesory, nemohli v enginu zvyšovat počet objektů (=realističtější prostředí), protože s vyšším počtem už nestíhal CPU.
Už jsem to kdysi někde četl, hned jak se to někde oběvilo v angličtině, ale prostě připadá mi to jako naprostá hovadina. Ehm neni snad "přibližně" stejně náročný použít 2 oběkty s 1000 polygony a 1 s 2000 polygony? Ano je, stejně se to tim CPU musí protlačit. Když mi bude na monitoru lítat 8 krychlí, budu mít mnohem vyžší výkon, než když tam bude lítat koule z 2000 polygonů, bez textur aby nebyl limit fillrate a Geometrickej výkon současnejch grafik je takovej že se do toho vůbec nemusí započítávát. Tak proč bude ta koule náročnější, je to snad jeden oběkt VS 8? Tahle teorie více oběktů se zátěží na CPU mi prostě nesedí ale vůbec. To kdyby to brzdilo mnoho oběktů - to leda v případě že by ten CPU byl přetíženej tim, že pro ně musí počítat AI (pro kameny asi ne) a nebo jejich pohyb - čili fyziku - čili to co by měl dělat Physix - čili jaktože při jeho použití jde výkon dolů? Ba dokonce jsem viděl testy, myslim že v Ghost recon to bylo, kde to testovali s FX57 a podtaktovali ho na 1800mhz - to physix vyhrál, ale když mu pak vrazili 3ghz - physix to pěkně projel(oproti čistě SW řešení), čili to prostě nestíhal počítat ten Physix, na 3 ghz byl ten Athlon jasně rychlejší a co ještě musel počítat všechno k tomu, na tu fyziku mu zbylo asi hodně málo prostoru. Tohle dobře napsat pro dualcore, aby se jedno jádro furt neflákalo ale vzalo si tu fyziku tak to je celá Aeiga úplně v prdeli. Podle mě je tohle špatnej produkt naprosto bez budoucnosti.
Naopak v budoucnosti, nevim jestli to půjde, ale nedalo by se to třeba řešit tak, že když už současný GPU to dokážou počítat, tak si vezměte GPU s unifikovanými shadery, ňáký budou počítat geometrii, ňáký shadery a ňákým se přidělí ty fyzika a bude to(až přestane stíhat Dualcore).