Herní konzole (novinky,hardware,emulace atp)

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Odpovědět
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

ps47 píše:..este raz,skontroluj si ci pouzivas skutocny glide2x.dll,pokial tam mas wrapper,bude to robit ten bordel...
Pockej, pro me je to jenom file, glide2x.dll..Vytah' jsem ho ze system32, kam ho nejspis nasypaly Evo drivery..Nevim, jestli je to 'pure' glide, nebo wrapper..

Myslel jsem, ze vrappery jsou veci jako eVoodoo a podobne..? Nic z toho mi nikdy nechodilo...
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Z windows\system, samozrejme..

Splashe tam mam, ty obvykle chodi..Treba u Incubation. Ale u Q2 se nezobrazuji..
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

no-X píše:MiniGL a WickedGL je pro starší karty: V1/2, Rush, původně i Banshee a V3. MesaFX je spíš pro novější (V1/Rush moc ne-é).

ps47 mě kdyžtak po(o)praví :-)
opravi.minigl je pre v3 a starsi,wickedgl je pre hry kt su oficialne podporovane (plus par dalsich hier na q3 engine a nejake vynimky,napr IL2 sturmovik),a na nove veci kt wicked nepodporuje je mesafx.zapametaj si tuto vetu,a na 99% trafis spravne..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

no ak ti incubation chodi,tak tam nemas wrapper :wink: .haluz.rozmyslam cim by to mohlo byt..

ok.skusme to takto:
-aku mas verziu q2?
-aky renderer pozivas (3dfx opengl alebo default opengl)?
-mas v adresari q2 subor opengl32.dll (ak ano tak postni jeho detaily)?
-este raz,aku verziu evolution pouzivas?

..existuje taka sranda,vola sa to glide2x to glide3x wrapper.vobec neviem na co mal sluzit,ale u mna sposoboval ze 90% glide2x hier sa ani nepohlo.byva sucastou 3rdparty driverov,a vzdy ho odporucam nahradit originalnym glide2x..
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

ps47 píše:no ak ti incubation chodi,tak tam nemas wrapper :wink: .haluz.rozmyslam cim by to mohlo byt..

ok.skusme to takto:
-aku mas verziu q2?
-aky renderer pozivas (3dfx opengl alebo default opengl)?
-mas v adresari q2 subor opengl32.dll (ak ano tak postni jeho detaily)?
-este raz,aku verziu evolution pouzivas?

Ufuf, precetl jsem poradne vase povidani ve V2 threadu, ktere sem postl no-X a poslusen jeho jsem nakopiroval MiniGL1.49. Spustil hru a ejhle, splash je, logo v rohu je a obraz vypada identicky.

-Verze je 3.20
-Pri pokusu s Wgl jsem prenastavil ogl na 3dfx ogl a dostal ruzovy bordel, ukoncil, nakopiroval MiniGL, spustil Q2 a mam pod 3Dfx gl vsechno OK, viz vyse. Co se stalo?
-Ne, opengl32.dll tam nemam, to je zase co? :-)
-Posledni

Jakou spojitost ma shameless logo a splashe?
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

zacnem od konca.shameles plug zobrazi zmensene logo kt je v splashi :wink:

takze.otvor si adresar q2,najdi 3dfxgl.dll,pozri vlastnosti a postni ich.to iste urob aj s glide2x.dll (v systeme).
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Posledni jsou lite 1.01.16, ale z Razielova webu mi nejdou stahnout, sosal jsem je z falconfly. Kdyz vidim vsemozny envary, trochu vaham. Je toho tolik k nastaveni..Obsahuji 3Dfx tools vsechno? Jak treba shameless logo nastavim napevno?
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

ps47 píše:zacnem od konca.shameles plug zobrazi zmensene logo kt je v splashi :wink:

takze.otvor si adresar q2,najdi 3dfxgl.dll,pozri vlastnosti a postni ich.to iste urob aj s glide2x.dll (v systeme).
juu, zkusim starou verzi..:-)

3dfxgl.dll:
1.4.9.0
3dfx Interactive, Inc. MiniGL DLL
Puvodni nazev souboru: opengl32.dll
Verze produktu: 3dfx MiniGL 1.49

GLIDE2X.DLL:
1.0.1.106
Glide2 to Glide3 Translator DLL :shock:
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

a sme doma.wrapper.von s nim! pouzi glide2x.dll z posledneho original 3dfx voodoo5 driveru (skopiruj do systemu,a vymaz glidy z adresara hry),a si vylieceny.nechapem ako ti s tym moze ist incubation..to minigl je ok.

ak chces dat shamesless plug do registrov,najdi si nastavenia pre glide,a vloz tam novy string,pomenuj ho FX_GLIDE_SHAMELESS_PLUG a ako hodnotu zadaj 1.vsetky glide/opengl hry budu mat male 3dfx logo :wink:
Naposledy upravil(a) ps47 dne čtv kvě 12, 2005 1:35 am, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

ps47 píše:a sme doma.wrapper.von s nim! pouzi glide2x.dll z posledneho original 3dfx voodoo5 driveru (skopiruj do systemu,a vymaz glidy z adresara hry),a si vylieceny.nechapem ako ti s tym moze ist incubation..to minigl je ok.
Divny, myslel jsem, ze Eva jsou OK..Zitra zkusim vymenit glide. Diky, pro dnesek mizim, musim se venovat i jinym vecem...;-)
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

evolution su ok,ale na ten wrapper treba davat bacha.je napr aj v amigamerlin 3.1,co povazujem za peknu hlupost..ja mizim tiez,chcel som ist spat pred dvoma hodinami :roll:
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

ps47 píše:a sme doma.wrapper.von s nim! pouzi glide2x.dll z posledneho original 3dfx voodoo5 driveru (skopiruj do systemu,a vymaz glidy z adresara hry),a si vylieceny.nechapem ako ti s tym moze ist incubation..to minigl je ok.

ak chces dat shamesless plug do registrov,najdi si nastavenia pre glide,a vloz tam novy string,pomenuj ho FX_GLIDE_SHAMELESS_PLUG a ako hodnotu zadaj 1.vsetky glide/opengl hry budu mat male 3dfx logo :wink:
Stalo se, uz to chodi. Ted abych nedelal reinstall, kdo si to ma vsechno pamatovat. Co se tyce Incubation, vim, proc chodi. Vzpomen si na akce, co je treba provest, aby chodilo na V5 a aby nebyl hardfreeze a jsi doma..:-)

Logo mam napevno, OK. Ale tak jsem laboroval se splashi, ze mi nechodi uvodni. Shameless logo se bere z 3dfxSpl2.dll a hlavni splash z 3dfxSpl3.dll, spravne?
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

z kt splashu sa to berie neviem,ale predpokladam ze z 3dfxSpl2.dll pre glide2x a z 3dfxSpl3.dll pre glide3x :wink:

co sa tyka incubation,uz ma to napadlo :wink:.malo ma to napadnut skorej,ale zacinam mat v hlave prilis vela informacii,cast z toho sa snazim vytahnut na ruzne FAQ..obcas proste aj ja zadrem,co uz.

inak nieje to nic tazke.vzdy ked nainstalujes novy 3rdparty driver,skontroluj tri subory (vsetky su v systeme):
-glide2x musi byt skutocne,ziaden wrapper.to z posledneho original 3dfx driveru bude stacit.
-glide3x by malo byt ta beta ze sourceforge (ver 3.10.00.40404 BETA).
-3dfxogl.dll by malo byt original 3dfx ICD,najlepsie verzia 761.

3rdparty ovladace treba jednoducho poznat :wink: .napr raziel sice spravil skvele d3d (evolution),ale na opengl sa uplne vykaslal,nahadzal tam co ho prave napadlo,nehovoriac o tom ze v niektorych starsich verziach opengl funguje zle (bugy).proste 3rdparty ovladace su ako overclocking,nic zlozite,ale musis vediet co robis.

nicmene mam pocit ze dozrel cas na voodoo5 FAQ,co ty na to,no-X?
ObrázekObrázek
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

ps47 píše: nicmene mam pocit ze dozrel cas na voodoo5 FAQ,co ty na to,no-X?
jj, můžeš se do toho pustit :D

Ale teď vážně - kdyžtak to nějak rozjeď a pokud se na něco vzpomenu, tak to tam připíšu. Třeba až rozchodím to OpenGL :-) Docela by bodlo, kdybys naházel linky na jmenovaný soubory (nebo mi je pošli mailem) a já je vystavím (a vyzkouším :mrgreen: ).

/OT: Momentálně se ale trápím se Sapphire Theatrix (ATi Theater 550PRO) - jestli to nějak rozběhám, bude recenze. Sice to zatím nějak moc extra dobře nevypadá, ale mám z tý karty moc dobrej pocit a pokud pro ní někdo udělá 3rd party soft, nebo ATi slušnou podporu v MMC, tak to bude absolutní bomba :-)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Oblak
Bc.

Příspěvek od Oblak »

to je ten Ati TV tuner, že to...
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Oblak píše:to je ten Ati TV tuner, že to...
jj
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

ps47 píše:z kt splashu sa to berie neviem,ale predpokladam ze z 3dfxSpl2.dll pre glide2x a z 3dfxSpl3.dll pre glide3x :wink:
...
proste 3rdparty ovladace su ako overclocking,nic zlozite,ale musis vediet co robis.
...
nicmene mam pocit ze dozrel cas na voodoo5 FAQ,co ty na to,no-X?
Znelo by to tak, ale netusim jak tam dostat jine, ani kolik je verzi, jestli se daji zamenovat, popr. vytvaret nove.
...
Tak v tom pripade, proc vlastne neinstaluju posledni orig..?
...
Bodlo by, a moc.
wizzy
Quiz master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizzy »

ps47 píše:nicmene mam pocit ze dozrel cas na voodoo5 FAQ,co ty na to,no-X?
...v pravý čas, sem s tím :twisted:
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

Ren píše: Tak v tom pripade, proc vlastne neinstaluju posledni orig..?
spravna otazka.evolution je dobre instalovat len v pripade,ze budes hrat tych par D3D hier kt to naozaj potrebuju (HL2,NFSU,enter the matrix,kill switch a par dalsich).pokial mas masinku s voodoo5 na starsie hry (opengl/glide a D3D tak do roku 2002),nieje ziaden duvod pouzivat nieco ine ako posledny original 3dfx driver (1.04.01).dam sa do toho FAQ :wink:
ObrázekObrázek
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ObrázekObrázek
Odpovědět