B@RTe. Nvidiot bejt můžeš, ale mysli trochu. Když už trváš na NV40, tak zrovna ultra je ta nejhorší karta, co jsi si mohl vybrat. Když už chceš 256mb a neriskovat odemikání pipek, tak ber aspoň tu GT. Ty už dneska s cenou docela spadly a co oproti nim nabízí ultra? NIC. 1. Paměti jsou úplně stejný, často stejnej OC, teda u ultry trochu vyžší, ale to je časováním, takže propustnost nakonec stejná, a to časování, jestli ti jde jen o frekvenci můžeš upravit později v biosu. To samý OC takt jádra. Ulta jsou výběrový kousky, ale GT má jiný PCB, který ti povolí až 1.6v do jádra, to u ultry můžeš jen 1.5v. Je to dokázaný. A na jádře záleží najvíc, hlavně u NV40, na takovejch 1.6v s 450mhz ti ale ve spotřebě a teplotě nebude ani prescott konkurovat. A nevim proč nepočkáš, R520 má bejt pro AGP, a pak se rozhodni podle poměru cena/výkon.
Edit: A jak mluvíš o tý kvalitě obrazu, tak nevim o co ti jde. Měl jsem tu na srovnání dlouho rad9800pro a NV40. Oba nejnovější drivery. Diablo2 nevim, nebyla ta věc 2D
. A Takovej UT vypadá na obouch kartách hrozně, úplně stejně. V D3D to neběhám, nejsou tam komprimovaný textury a v OpenGL je to v 32bit asi jak riva128 v 16bit. Jestli mi nevěříš, můžu sem postnout screeny. Na tohle ale člověk má mít V2SLI
. Nejlepší obraz měly v týhle hře podle mě suběktivně Voodoo5 v glide a Geforce4Ti v Opengl(32bit) obě v 1600x1200. Ale na NV40 i radeonu si stejně už dneska můžeš zapnout něakej emulátor glide přes PS a vypadá to fakt dobře. Teda jako původní 3DFX glide. A každá novější karta to v 1600x1200 dá.