Podle mě ani přístup 3Dfx nebyl ideální. Nemyslete si, že to je nějaká zaujatost, ale podle mě se k tomu nejlíp postavila ATi. Vyrábí část karet sama (resp. nechává si vyrábět) a tím stanovuje určitou laťku kvality. Taky hodně úsilí věnuje tomu, aby co možná nejvíce karet bylo postaveno na referenčním návrhu, používalo kvalitní komponenty atp. (built by ATi, powered by ATi, designed by ATi, graphics by ATi apod. loga). Už to, že cílem Sapphiru (po skončení prodeje "built by ATi" produktů v Evropě) bylo zvýšit kvalitu karet tak, aby se mezi Sapphire a ATi dalo položit "=", něco znamená.
To vše sice dost stojí, ale na druhou stranu to pomáhá zlepšit kvalitu produktů a myslím, že se to ATi docela vyplatilo.
Idea 3Dfx sice byla hezká, ale jedna továrna v Mexiku podle mě nemohla utahnout celosvětovou produkci. O to víc by mě zajímalo, co zač byla továrna v Číně, o který se nikde nic nepíše
Ren: Jasně, hlavně že si rozumíme

Čím víc toho vím o Rush, tím je mi jasnější, že 3Dfx mělo na těch problémech nejmenší vinu. 3Dfx mělo pouze vyrábět (resp. nechat vyrábět) přídavná PCB s Rush 3D čipsetem. Za 3/4 problémů mohli výrobci karet (4MB hrůzy, mizerné výstupní filtry) a výrobci 2D čipů (mizerný drivery a SW podpora, nízká kompatibilita) a nakonec i vývojáři her, jejichž produkty čast byly schopný běhat jen na V1 a Rush byla první karta, která to schytala).
Že Hercules udělal jedno referenční PCB, pak druhý referenční PCB, a pak se jich ani sám nedržel a vyvinul ještě další dvě nebo tři PCB, nebylo pro další výrobce právě nejlepším příkladem. Možná nakonec byla i chyba u 3Dfx, že neudělali nějaký doporučení, nebo nepožádali víc výrobců kvalitních 2D čipů - a že jich tehdy bylo dost - třeba Trident, Chromatic, TSENG, snad i NumberNine (?)