Halflife2
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Jsem si jistý, kontroloval jsem to.
Tak jsem dokončil testy GF2MX v DX6 módu. Některé oběkty byly špatně nasvětlené (resp. přesvětlené), ale jinak vše fungovalo a na druhou stranu se zlepšila kvalita vody, hlavně průhlednost hladiny. Překvapující pro mě bylo, že výkon se ještě dost zvedl, takže TnL tuhle kartu spíš brzdí, než by jí pomáhalo. Takže kámen úrazu je asi v tom, že ta hra má něakou přímou spojitost s novými drivery a skutečné HW proporce jí vůbec nezajímaj. kdyby se někomu třeba povedlo zakomponovat podporu Voodoo5 do novejch Forceware, to by byl fofr. Takže s HL2 na starších kartách nepočítám, jsou zde zatím nepřekonané SW limity.
Tak jsem dokončil testy GF2MX v DX6 módu. Některé oběkty byly špatně nasvětlené (resp. přesvětlené), ale jinak vše fungovalo a na druhou stranu se zlepšila kvalita vody, hlavně průhlednost hladiny. Překvapující pro mě bylo, že výkon se ještě dost zvedl, takže TnL tuhle kartu spíš brzdí, než by jí pomáhalo. Takže kámen úrazu je asi v tom, že ta hra má něakou přímou spojitost s novými drivery a skutečné HW proporce jí vůbec nezajímaj. kdyby se někomu třeba povedlo zakomponovat podporu Voodoo5 do novejch Forceware, to by byl fofr. Takže s HL2 na starších kartách nepočítám, jsou zde zatím nepřekonané SW limity.
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
..myslim ze keby som mal voodoo5 PCI tak by to bolo pekne hratelne (mam athlonxp 3000).sice som to mal pustene len chvilu (a na voodoo4),ale tvarilo sa to dobre.tvoj athlonxp 2000 je predsa len o kusok pomalsi 

Naposledy upravil(a) ps47 dne úte dub 12, 2005 9:58 pm, celkem upraveno 1 x.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Já to testnul taky na XP2000. Procesor už tohle neurychlí, když jsem měl V4, tak jsem jí testnul na XP3200+ a někdy to bylo i horší. Ono s tou V5 PCI a PCI grafikami to na novejch MB neni zase tak hvězdý, prostě se s tím už moc nepočítá a optimalizace chipsetu jsou ty tam. Na Via KT400 tehdy s XP3000+ jsem s PCI banshee dostal asi 50% fps než na XP1700+ s Via KT133. Mě jen prostě zklamalo, že v některých místech to s V5 padá pod 10fps a s GF2MX to tam má kolem 50fps. Taky jsem to porovnával s Kyro2. Ve starších hrách, nebo i novějších openGL ta karta v pohodě drtí GF2MX i V5 dohromady, ale v HL2 je úplně stejná jako V5, někdy i horší. Takže prostě SW nepodpora těchto karet.
Všimli jste si toho výkonostního nárůstu v HL2 s novými Nvidia drivery, tak už mě napadlo proč. Začali převádět některé funkce TnL na procesor, protože jak 3Dfx říkala - váš Athlon to spočítá mnohem rychleji 

- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím. Stačí se podívat na test AGR (AGP přes dual PCI na PEG desce). Zatímco rozdíly mezi PEG16 a AGP8x jsou mizivý (stejně tak když se přepne na AGP4x, kleseně výkon minimálně), tak zapojení přes !dva! PCI sloty je podle toho testu šílená brzda. Skutečně se zdá, že implementace PCI v dnešních čipsetech je hodně slabáXAN píše:Ono s tou V5 PCI a PCI grafikami to na novejch MB neni zase tak hvězdý, prostě se s tím už moc nepočítá a optimalizace chipsetu jsou ty tam.

XAN píše:jak 3Dfx říkala - váš Athlon to spočítá mnohem rychleji

Mám tu výsledky z P4 a GeForce256 (thx to Mirek) s HW TL a SW TL. Úplně vpravo je vidět, o kolik je SW TL na Pentiu rychlejší...
Ještě než někdo začne mít řeči kvůli příliš rychlýmu CPU, tak upozorňuju, že:
1) je to Pentium (podle mě je pro SW TL vhodnější AMD)
2) 3D Mark 01 je silně optimalizovaný pro HW TL
3) 3D Mark 01 je silně optimalizovaný pro nVidia HW TL

4) Jestli P4 dá v testu, který je na TL nejnáročnější (HPC/8L), víc než 4x vyšší score, tak je jasný, že by i 800-900MHz procesor dal výsledek minimálně srovnatelný s TL jednotkou GF...
edit. aktualizován link
Naposledy upravil(a) no-X dne čtv říj 27, 2005 6:58 pm, celkem upraveno 1 x.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
..tak na voodoo3 mi HL2 nejede.vyhodi chybu-vraj potrebuje dx7 grafiku.3danalyze moc nepomohlo..ako si spustil source na voodoo3,Doom?
OT: dnes som dostal pokutu,nestihol som si rano oznacit blbej listek-"no to ste minutu isli nacierno,smola".1400,-sk dole kanalom.prestavam si kupovat listky,nech ma SKUTOCNY duvod naparit mi pokutu ak ma nabuduce chyti,!@#$%^&* parchant vylizany.zaujimalo by ma ci clovek s takym povolanim ma aspon strednu
*end of OT*
OT: dnes som dostal pokutu,nestihol som si rano oznacit blbej listek-"no to ste minutu isli nacierno,smola".1400,-sk dole kanalom.prestavam si kupovat listky,nech ma SKUTOCNY duvod naparit mi pokutu ak ma nabuduce chyti,!@#$%^&* parchant vylizany.zaujimalo by ma ci clovek s takym povolanim ma aspon strednu

- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member

Btw. Bacha, mě, když chci použít 3D-analyze na HL2 se stane taková nemilá věc, že mi přepíše opengl32.dll ve windowsech a nejde mi pak žádná opengl hra. Radši si ho předtím někam zálohujte. V driverech nových GK ho pak budete těžko hledat.
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Vážně?... Matrox G400 MAX (winXP):XAN píše:musí mít DXTC

Krom těch problikávajících textur na skále a drastických propadů FPS to šlo...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
-
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Čoveče to se mi stává v Praze celkem často, hlavně musíš říct, že jsis zapoměl šrajtofli i s občankou a pěnězma, a pak mu nadiktovat imaginární jméno a adresu - teda pokud snima nebude policie, pak je to v prd....OT: dnes som dostal pokutu,nestihol som si rano oznacit blbej listek-"no to ste minutu isli nacierno,smola".1400,-sk dole kanalom.prestavam si kupovat listky,nech ma SKUTOCNY duvod naparit mi pokutu ak ma nabuduce chyti,!@#$%^&* parchant vylizany.zaujimalo by ma ci clovek s takym povolanim ma aspon strednu *end of OT*
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
na to mam 100% overeny a funkcny system,kt. pouzivam ked chodim nacierno naschval,neda sa ale pouzit ak idem s listkom,dokladmi a stane sa mi takato blbost.ten system-zaklad je nemat ZIADNE doklady,a vediet osobne udaje kamarata kt. ma elektricenku.povies ze si si zabudol elektricenku a doklady,zavolaju zelenych,ti ta prehladaju,nemas doklady,povies meno a datum narodenia,telefonicky si to overia,nabehne im ze ano niekto taky existuje,manipulacnu poplatok 140sk,dovidenia.odteraz tak chodim,predtym som mal vycitky svedomia ale dnes ma presli
k veci.HL2 na voodoo3
[img]http://www.inc_exe.szm.sk/hl1_v3.jpg[/img]
[img]http://www.inc_exe.szm.sk/hl2_v3.jpg[/img]
[img]http://www.inc_exe.szm.sk/hl3_v3.jpg[/img]
rychlost je zhruba na urovni voodoo4,snad o kusok horsie.hodne by tomu pomohol sw rescaling,ale pochybujem ze to niekto niekedy spravi.(hoci nikdy nehovor nikdy,a ako s hovori-you want things done right,you have to do it yourself
)

k veci.HL2 na voodoo3

[img]http://www.inc_exe.szm.sk/hl1_v3.jpg[/img]
[img]http://www.inc_exe.szm.sk/hl2_v3.jpg[/img]
[img]http://www.inc_exe.szm.sk/hl3_v3.jpg[/img]
rychlost je zhruba na urovni voodoo4,snad o kusok horsie.hodne by tomu pomohol sw rescaling,ale pochybujem ze to niekto niekedy spravi.(hoci nikdy nehovor nikdy,a ako s hovori-you want things done right,you have to do it yourself

- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member