s4 savage jake ovladace & ati rage xl 8mb pci

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

wolf00
Senior member
Kontaktovat uživatele:

s4 savage jake ovladace & ati rage xl 8mb pci

Příspěvek od wolf00 »

chci se zeptat jake nejlepsi ovladace by jste mi doporucily na tuhle vga ?
thx
Naposledy upravil(a) wolf00 dne pát čer 24, 2005 7:11 pm, celkem upraveno 1 x.
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

OS?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
wolf00
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

win98se

jeste tu mam 1dotaz na jednu vga
jaky mate nazor na ati rage xl 8mb pci ? hmm ? tuhle vga jsem mel doma neni podle me uplne zla,ma soft rendering + d3d podporu ale zrovna u open _gl je videt ze to tam bylo pridano asi dodatecne a jede to jen pres software
overeno pres edge 1.27 + icd -se je to podstatne znat na kouri ....
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Názor na RageXL PCI mám celkem jednoznačnej :-) Právě jsem ji totiž dotestoval. Ještě se k ní ale vrátím kvůli kvalitě 2D výstupu a videu (na 14 monitoru toho moc poznat není, ale obraz se zdál být fajn).

1) 3D je pomalý. Hodně pomalý. 3D jádro je v podstatě z Rage PRO (tu jsem ještě netestoval, takže rozdíly neřeknu.

2) 3D Mark 1999: 1247 (Banshee má přes 5000)
3D Mark 2000: 288 (Banshee má skoro 1700)

3) opengl je problematický zvlášť kvůli multitexturingu, který karta nepodporuje, 3D je celkově hnusný, i když světlý momenty se taky najdou

4) V DungeonSiege 800*600 16bit se mi povedl zázrak - vykouzlil jsem skoro 21FPS :-)

5) karta je úžasně stabilní, ani jednou s ní nezamrzl komp, ani jeden restart (RageXL se používá na serverových a multi-CPU deskách, takže v tomto ohledu jsou drivery vychytaný)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
wolf00
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

ta atina mi zamrzla na compaqu p120 64mb ram proste jsem nainstaloval drivery restart nabehlo win a konec,zamrzlo a dal nejelo....

patriot xt 8/16/32
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Win98SE + DX8.1 + tyhle drivery a 100% stabilita.
wolf00
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

skusim to nekde az bude cas, u te p120 je to docela problem lepsi procesor tam nepasuje je maximum co tam slo naprat,sice 64mb ram ale brzdi to cpu 1.2gb disk coz je dost malo,jen 2pci+2isa a navic je tam cdrom ktera necte zrovna dobre a mam dojem ze tam jakoby zanytovana proste nesla ven,to same je i s flopy,nekdy mi znackove pc dokazou otravit den :twisted:

patriot xt 8/16/32
Oblak
Bc.

Příspěvek od Oblak »

no, zajima mne 64 MB Savage 2000 :)
takže se savage 4 přeji mnoho uspěchů...
jinak kamarád ji měl a viděl jsem na 32 MB S4 Unreal, to bylo něco úžasného...
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
wolf00
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

takze co si mu vali doma je:s3/savage4 w/32mb agp [verze savage extreme] vyrobce je inno3d,druha je to same stejna velikost pameti vyrobce bohuzel nepoznam.. jde o jestli na to neni neco jako omega drivers...

patriot xt 8/16/32
Vlask

Příspěvek od Vlask »

wolf00 píše:takze co si mu vali doma je:s3/savage4 w/32mb agp [verze savage extreme] vyrobce je inno3d,druha je to same stejna velikost pameti vyrobce bohuzel nepoznam.. jde o jestli na to neni neco jako omega drivers...
Na savage 4 byly neoficial drivery od fachmana - Fachman's tweaked drivers - posledni verze o ktere vim ze vysla byla 2.3. Pak jeste existovaly BiPolar's tweaked drivers. Ale jestli je sezenes to je jina vec :?
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

To se mi bude hodit, Savage 4 bude v testech taky :-)
wolf00
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

to vlask: nemas pls link ?

patriot xt 8/16/32
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

To by neměl být problém (google) ale spíš by mě zajímalo, jaký číslo má poslední vydaná verze :-)

--------------------------------------------

edit: pokud jsem pochopil dobře, tak:

Poslední verze pro Savage 3D "Fachman":
http://file2.mydrivers.com/display/s3fach45.exe

Poslední verze pro Savage 4 "Fachman":
http://s4drive.chat.ru/s4_mrf23.exe
(tady je ještě předposlední verze, asi postavená na trochu jiným základu: http://file2.mydrivers.com/display/s4_mrf22.exe )

ale ruku do ohně za to nedám :-)

edit2:

tady jsem našel ještě další tweakovaný drivery pro Win9x:
http://www.geocities.com/savage4user/sav4twkb2.zip

ale BiPolar 1.18 je k nesehnání :cry: maximálně jsem narazil na reakce lidí, kteří si ho chválili a jeden deadlink na týhle stránce

edit3:

poslední oficiální driver S3(?):
http://www.savagenews.com/files/drivers ... 038-sn.exe

poslední certifikovaný driver S3(?):

http://www.savagenews.com/files/drivers ... owlogo.zip
wolf00
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

noxu: sorry se necerti :) ted by me zajimalo jestli mi ta s4 savage pojede ok na mb m726 slot1 ma to agp 1.0 tedy agp 2x,ta s4 by mela byt agp 2x-4x ?
jinak perlicka jeden kamos presel z trident 3d blade 8mb agp na s4 savage 32mb a docela si podle me polepsil :twisted:

patriot xt 8/16/32
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Škoda, že ty linky nefungujou, jsou tam všechny zmíněný verze driverů ve všech vydaných verzích :-(

http://web.archive.org/web/200212170105 ... avage4.php

edit: zkusím se na Bipolar's 1.18 optat na OCguru, ať se odborníci předvedou :wink:
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Vlask: právě testuju Savage 3D 8MB a je to vůbec první 8MB grafická karta, na který mi proběhl 3DMark2001 :-)
Vlask

Příspěvek od Vlask »

Tak specialne na savage3d a 2000 nejaky drivery mam na CD, jelikoz sem ty karty mel. Neco bych mozna vyhrabal. Se Savage4 je to horsi, tu mel jen kamos.
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Na Savage4 mám driverů, mám i na orig CD od Manli :oops: . Jsou to ale všechno starý drivery, z dob před S2000. Takže nové gamesy ee, ale takovej UT2K4 rozjede ještě slušně. Ale moc netestnu, protože má Savage4 je něak poškozená a na 99% mainboardů nejde a ten, co v něm šla už nemám.
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

XAN píše:Na Savage4 mám driverů, mám i na orig CD od Manli :oops: . Jsou to ale všechno starý drivery, z dob před S2000.
presne ty jsem zkousel :roll: priserny a radsijsem toho nechal
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Savage4 jsem zatím netestoval, ale Savage 3D ano. Poslední Fachmanovy drivery jsou celkem v poho, ale Q3A mi neběhal - situaci na obrazovce vystihuje nejlíp termín "splašený polygony" :-) (ještě zkusím jakýsi patch který je přiložen, ale ten asi řeší něco jinýho).

Co mi na těch driverech vadí jsou ale děsně velký prodlevy, pokud cokoli měním v menu her s U/UT enginem v D3D. Pod s3 metal ale Unreal funguje a vypadá moc pěkně a dokonce na Savage 3D běhá skoro taky rychle, jako na Banshee :-)

A druhá věc - v ovládacím panelu můžu zapnout triple buffering. To je OK, ale když ho vypnu, tak se použije single buffering a blikající obrazovku vážně nemusím :roll: :puke:
Odpovědět