a co sem prosel stranek na netu... smutne ale vsechno mi bylo zatim na prd...

asi na to brzo vezmu kladivo.........

Moderátor: Vykupitel
jasne... to uz si mi jednou doporucovalps47 píše:sem si sa mrkol? mne to sice nehovori nic,ale aj tak..
Pokud ti tohle běží, tak buď spokojen, to je dobré a je to rychlé docela v pohodě (jak v linuxu, tak i ve Windows) i na starších procesorech. To co tam jede přes systémovou RAMku je framebuffer pro 2D (pokud máš intel chipset, tak to navíc běží ještě rychleji než standartně).Opty píše:v xorg je sice interni podpora (driver glide) ale tam se to bere jako samostatna graficka karta a moc se mi to nelibi protoze jsou tam nejake kecy o tom ze to chce silne cpu protoze se tam cosi emuluje v operacni pameti nebo co
jeste ne jeste sem to nezkouselswarm píše:Pokud ti tohle běží, tak buď spokojen, to je dobré a je to rychlé docela v pohodě (jak v linuxu, tak i ve Windows) i na starších procesorech. To co tam jede přes systémovou RAMku je framebuffer pro 2D (pokud máš intel chipset, tak to navíc běží ještě rychleji než standartně).Opty píše:v xorg je sice interni podpora (driver glide) ale tam se to bere jako samostatna graficka karta a moc se mi to nelibi protoze jsou tam nejake kecy o tom ze to chce silne cpu protoze se tam cosi emuluje v operacni pameti nebo co
driver na v2 v jadru? huh?lipo píše:dulezity je vybrat driver v jadru jako <M> bo <*> pak je potreba pokud je <M> ho nacist a upravit si x-config ten glide si stahni uz skompilovanej a muzes gamesitkompilace mesy neni prakticky potreba pac uz tam urcite neco je pokud mas nakou binarni distribuci jako ze jo
no ale to je konzolovej framebuffer a konkretne o sstfb sem cet ze naka akcelerace pres nej neni moznalipo píše:jasne ze ssfb jakej bys v jadre chtel ?
no prave... mesu nezkompiluju... (zatim)lipo píše:jj musis pouzit mesu s hw podporou na tech sajtach je how tu ale tusim ze jsem stim taky zle bojoval
myslis abclinuxu.cz? tam cosi je ale je to trosku zmatenylipo píše:cece ty reagujes driv nez to stacim odeslat![]()
zkus omrknout abc tam naky info je ale to how-tu je celkem dos vycerpavajici
tak sem to pred chvili zkusil a k me velke "radosti":swarm píše:Pokud ti tohle běží, tak buď spokojen, to je dobré a je to rychlé docela v pohodě (jak v linuxu, tak i ve Windows) i na starších procesorech. To co tam jede přes systémovou RAMku je framebuffer pro 2D (pokud máš intel chipset, tak to navíc běží ještě rychleji než standartně).Opty píše:v xorg je sice interni podpora (driver glide) ale tam se to bere jako samostatna graficka karta a moc se mi to nelibi protoze jsou tam nejake kecy o tom ze to chce silne cpu protoze se tam cosi emuluje v operacni pameti nebo co
Kód: Vybrat vše
(WW) Warning, couldn't open module glide
(II) UnloadModule: "glide"
(EE) Failed to load module "glide" (module does not exist, 0)
Kód: Vybrat vše
# modprobe -l | grep glide
no on to neni modul jadra ale modul xek to je trosku rozdilKayman píše:skuspokial vypise prazdny riadok tak nemas skompilovany modul glide.. alebo ho mas priamo v kerneli - v tom pripade tiez zle pretoze ho pravdepodobne treba ako modulKód: Vybrat vše
# modprobe -l | grep glide