Voodoo 3 2000@3000
Moderátor: ps47
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
XAN> Ufff, mohl bys to trochu rozvinout?
B@rt> Ano, je to jiste, na pinu 5 je +5V, na pinu 2 je GND, zem. Ta soucastka je low-dropout regulator, slouzi pro napajeni karty. Prave proto je mozne, ze proudovy odber pro motor zpusobi nestabilitu karty pri vyssi zatezi, i kdyz to nepovazuji za prilis pravdepodobne, tahle starsi elektronika je dost robustni. Na karte je samozrejme spousta vhodnejsich mist pro pripojeni, ale toto je nejlepsi pro cloveka, ktery nema s pajenim prilis zkusenosti.
B@rt> Ano, je to jiste, na pinu 5 je +5V, na pinu 2 je GND, zem. Ta soucastka je low-dropout regulator, slouzi pro napajeni karty. Prave proto je mozne, ze proudovy odber pro motor zpusobi nestabilitu karty pri vyssi zatezi, i kdyz to nepovazuji za prilis pravdepodobne, tahle starsi elektronika je dost robustni. Na karte je samozrejme spousta vhodnejsich mist pro pripojeni, ale toto je nejlepsi pro cloveka, ktery nema s pajenim prilis zkusenosti.
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
na to bych se vykaslal, at to pichne rovnou do MB nebo do molexuRen píše:B@rt> Mas po ruce multimetr? Muzes si to promerit, aby sis byl jist. Nebo Ti muzu poslat datasheet. Pokud chces jine misto, budu potrebovat highres fotku/scan, nebo se da priletovat pobliz konektoru, ale to vyzaduje zrucnost pri pajeni, kvalitni pajecku a stejne je to reseni...ne moc dobre.
ale mám silenejsi nápad co takhle napajet primo na AGP konektor tenkej piesk a z neho si to napajeni fanu vyvest, diky Renovi jsem zistil ze max odber z 12V je 1A
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Takze to Te odsuzuje prave k tomu reseni, uvedenemu na vyssim obrazku...B@RT píše:pájedlo mam normální trafopájka
Tahle druha fotka neni moc dobra, ale neni duvod k tomu, abys to neuchytil primo na ty dva piny.
To je prave to, co nechce.-HoNY- píše:na to bych se vykaslal, at to pichne rovnou do MB nebo do molexu
A ohledne toho pajeni primo na konektor, samozrejme ze by to slo, ale je to desna prasecina. Stejne tak by mohl napajet kazdy drat do jineho rohu desky, musi to taky aspon trochu vypadat. Nez pajet primo na konektor, stacilo by vyuzit ocka, ktera jsou tesne nad tim, bude to cistsi a uhlednejsi, ale na to nema vybaveni a byla by to desna piplacka. A tech 12V, staci 5V, nepotrebuje tam 5k+ otacek a zvuk startujiciho letadla. K cemu bys rad ten 1A?
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Nevím, co rozvinout, já jsem si takhle prostě zkoušel dělat V-mod na kartu a prostě jsem zvýšil napájení do jádra, já jsem ale spojoval ty krajní dva vlevo, ale to je jedno, stejně se to jednoho z nich týká, tak bych to tam nezapojoval. Ale zas tak velkej risk to není, pokud neuděláš něco šílenýho s tou pájkou, tak to ta karta přežije. Napojit ale větrák na zdroj napětí čipu rozhodně nepřidá stabylitě a OC, i když je zde limit v pamětech, takže jestli to neovlivní paměti, je to ok. Ale proč tu demolovat kartu nebo MB, když to můžeš prostě hodit na molex? Vždyť to nemá spotřebu téměř žádnou, a jestli říkáš, že je 5v, tak ti to tu 12v vůbec neovlivní.Ren píše:XAN> Ufff, mohl bys to trochu rozvinout?
- B@RT
- Kontaktovat uživatele:
na Molex to můžu hodit vždy, ale spíš sem myslel že na kartě bude místo kde je nezapojené napájení pro ventilátor a tam to připíchnu. ta karta nemá velkou cenu proto si s ní hraju asi bych to nedělal s V5
Teď sem sehnal pasiv z Pentia PRO bude se muset upravit a pokud budu mít čas asi ho tam přidělám.
Teď sem sehnal pasiv z Pentia PRO bude se muset upravit a pokud budu mít čas asi ho tam přidělám.
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
je to rezerva na poradny turbinyRen píše:K cemu bys rad ten 1A?
AAVIDy co jsou na VSA-100 series jdou na 5V takze B@rte dej tam AAVID... napajej na stabilizatir kratsi dratky a pouzij to jako konektor a bude to "V3 FAN readdy" mozna by nebylo od veci tam napajet kondenzator 10nF kvuli odruseni od toho fanu
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.