Herní konzole (novinky,hardware,emulace atp)

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Odpovědět
Ren
VIP

Herní konzole (novinky,hardware,emulace atp)

Příspěvek od Ren »

No jo, nova generace konzoli zas na rok dva vezme PCckarum dech...Pak to sice bude starnout a starnout, ale nemusi se do toho uz investovat ani koruna a po petiletou dobu zivotnosti si zahrajeme vsechno, co vyjde..Zadny skubani, zadny trable s ovladacema, zadny konfigurovani....Ach jo, uz aby byla PS3..

/edit by no-X: přesunuto z AA threadu :roll:
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

Ren píše:Zadny skubani, zadny trable s ovladacema, zadny konfigurovani...
..a v com ma potom byt sranda? mna veci co idu lahko nebavia :twisted:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Myslis, ze tu surfuju z PlayStationa? :-) Na rozcilovani mam poc..Ale na relaxaci, kdyz si chci poradne zahrat..:-)
B@RT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

nevím mam to vždy půjčené (kámoš má konzole rád) měl jsem asi měsíc PS1 a dva měsíce PS2 (grand turismo a jiné gamesy co na PC už nejsou) můj názor je že za ty peníze má člověk ty 4-5 let klid a paří vše, druhou otázkou je že PC to do 1-2 let dožene pak už jen předhání, konzole nezavrhuju ale tvrdou politiku Sony založenou na titulech co jinde pak nebudou rád nemam. Ted jsem viděl předváděčku x-Boxu (starého) a docela se mě to líbí ty hry nejsou tolik pro děti a jsou spíš clony z PC her (není to úplně jednoduché)
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

B@RT píše:...můj názor je že za ty peníze má člověk ty 4-5 let klid a paří vše, druhou otázkou je že PC to do 1-2 let dožene pak už jen předhání, konzole nezavrhuju...
jj, to je presne ono..A je pravda, ze ke konci ery je vzdycky PC hodne napred (tedy spis zatim v obou pripadech bylo :-), ale nijak mi to nevadi, proto mam i PC a hlavne, vetsina her co je na PS na PC stejne vubec neni, takze to neni ani tak o tom, ze na PC/PS to vypada hur/lip, ale spis o tom, chci hrat Final Fantasy, mam PS. A co se X-boxu tyce, to je obyc PIII 700MHz s Win2k pripojitelne jen k TV, a az na vyjimky na nej vychazi tituly identicke s PC, ktere prave na PC vypadaji podstatne lepe..A proto za me X-box ee.
BTW vsadim se, ze kdyby jeste bylo 3Dfx, nedohadoval by se MS a Sony s nV a ATi a v konzolich by byly 3Dfx grafny.. :lol:
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Já se musím Xboxu zastat. O grafice, Xboxu (1) si Playstation (2) může nechat jen zdát. Grafický čip v Xboxu není (jak se mnozí domnívají) jen GeForce3, ale čip navržený speciálně pro tuhle konzoli - NV2A; v počtu ALUs převyšuje i mnohem novější GF4Ti a dokáže toho dobře využít v shader-operacích. PS2 má sice proti Xboxu brutální výpočetní výkon, ale chybějí features - postavičky můžou být sice krásně oblý bez viditelných polygonů, ale mě osobně připadají jak plastový...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Oblak píše:Jojo rene byly by tam....si piš :) a neměly by aktivní chlazení.....
PS2 ma takovou vrtulku, ktera se otaci snad ani ne 1000rpm a to jeste jednou za cas, kdyz si usmysli, ze je to dobry napad..PS2 Two nema aktivni vubec.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

V dobe dnesnich PC grafen se rozdil v grafice mezi X-boxem a PS2 stira, muzeme flamovat, az vyjde next-gen..:-)
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

no-X píše:postavičky můžou být sice krásně oblý bez viditelných polygonů, ale mě osobně připadají jak plastový...
Mozna je X-box grafna lepsi, ale tohle je prilis zobecnujici prohlaseni..Kazda hra je jina.
Oblak
Bc.

Příspěvek od Oblak »

Jo Rene, už se těším na flame, ale spíš to bude vychvalování, specifikace vypadáji super. Osobně je mi sympatičtější PS, ale časem se uvidí....někde jsem četl že někde používají PS2 řetězené právě kvůli výpočetnímu výkonu :)
jinak až to vyjde, tak to bude ještě zajímavé, zase se vývoj hne kupředu...
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

no ja sa musim zastat Rena (Jeana? :lol: ),PS2 ma zmysel uz len kvuli final fantasy :P .xbox je iba blbej MS nastroj na vyrobu prachu (dalsich a DALSICH,a cim vic,TIM LIP!).ziadna tradicia,ziadne skvele tituly,iba osekany odpad z pc (kt sa v tom horsom pripade naportuje naspet na pc,a pravoverni z toho potom grcaju dlhe mesiace,viz deus ex2).proste s xboxom na mna nechodte,mozno to vyzera tupo,ale ja proste ms,nvidiu,xbox,geforce,analni sex a podobne veci nesnasim..hopsa to posledne sa tam ako dostalo :oops: :mrgreen:
ObrázekObrázek
Oblak
Bc.

Příspěvek od Oblak »

osekaný odpad......prostě OOčko.....ošustit, opustit :))))))

jinak někde jsem četl že lidi kupovali PS2 kvuli Finak Fantasy a Xbox kvuli Halo....
edit:
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Tohle taky mohlo bejt fajn lákadlo :-)

Obrázek

Ale tohle je AA thread. Už abych to zase splitnul...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

dobre si cital,je to tak.emulacia PS2 je este v plenkach (hoci uz to zacina byt zaujimave,posledne screenshoty z FF10 vyzerali dobre,ale 1-3 FPS nam prilis nepomuze),ale halo vyslo aj na pc,pani to musela tym lidem sklapnout celist.kupili xbox,a uplne nadarmo..
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

no-X: Zrovna jsem prisel o rozepsanou odpoved... :pp:

Oblak:
Obrázek

Nekde v U.S. udelali supercluster z 70 PS2, vykon to ma 'half a trillion operations per second'. (10^12)

ps47> Proc Jean? Ohledne emulace, trochu se o to zajimam..PSOne hry hraju zasadne emulovane, ne nadarmo emulacni komunita tvrdi, ze nejlepsi ghrafiku maji hry z PS na PC..:-)) A co se rychlosti tyce, nejdriv potrebujes funkcni emulaci mikroprocesoru, rychlostni optimalizace prijdou na radu pak. Na 33MHz PSOne potrebujes tak 1GHz PC, tak hadej, co potrebujes na 300MHz 128bit PS2....? Tunu optimalizaci...:-)
Naposledy upravil(a) Ren dne stř kvě 11, 2005 11:26 pm, celkem upraveno 1 x.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

ps47> Aha, uz chapu..:-)) Jo, tak toho vazne muzu..:-)
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Ren píše:no-X: Zrovna jsem prisel o rozepsanou odpoved... :pp:
:|P:
Oblak
Bc.

Příspěvek od Oblak »

rene....jestli to dobře chápu tak se dají na PC emulovat hry z PS1...a co PS2???
edit:
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

no-X: Kdy se zobrazuje, kolikrat jsem editoval post? Vzdycky to tam neni...
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ano ja viem,najprv musia hry behat,a az potom pride na radu rychlost,a tiez mi je jasne ze lahke to nebude..nicmene na emulaciu ps1 staci aj slabsi stroj.nemam to presne vyskusane,ale myslim ze tak okolo 500MHz+voodoo2 by malo stacit (zavisi aj od pouziteho emulatora)..

@Oblak: ano,na pc samozrejme mozes hrat akukolvek hru z ps1,pricom bude urcite vypadat lepsie ako na ps1.u niektorych hier sa emulaciou ps1 verze dokonca riesi nekompatibilita pc hier s novymi masinkami (napr FF7,FF8),holt nema kazdy voodoo2 a dualboot :wink:
Naposledy upravil(a) ps47 dne stř kvě 11, 2005 11:33 pm, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek
Odpovědět