K:AAVID fan

není co dodat

Moderátoři: no-X, Moderátoři

Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Hmmm, hmmm, hezke..Ale je realne ji pasivne uchladit?
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ak mas prievan v case,tak ano.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

V5 jsem pasivně nechladil, takže je to zatím jen...

[můj názor]
Ren píše:Hmmm, hmmm, hezke..Ale je realne ji pasivne uchladit?
Je, ale je třeba při tom trochu přemýšlet (to není narážka na tebe, ale na výsledky, jaký jsem kde na netu viděl)

1) Pasivní chladič, kterých chceš použít, MUSÍ být navržený pro pasivní chlazení :-) Obyč. pasivy z chladičů na CPU atp. maj příliš hustý žebrování, takže skrz ně vzduch samovolně proudit nebude.

2) Určitě třeba zajistit alespoň slabší proudění vzduchu - pokud máš v case jen odsávací chladiče (tzn. nic, co vhání vzduch dovnitř), tak se dá dobře využít podltlak. Buď je dobrý case, který má pod PCI slotama perforovanou bočnici, nebo hodně pomáhá nechat 2 pozice pod kartou volný (což je v případě pasivně chlazený V5 samozřejmost) + vylomit záslepky, takže tudy půjde ke kartě čerstvý vzduch (já kombinuju obojí - perforovanou bočnici i záslepky vylámaný pouze pod kartou)

[/můj názor]

3) pasivy - buď jeden ze Zalmanů pro northbridge, což ale určitě bude potřebovat proudící vzduch...

Obrázek

nebo mě ještě napadají vějíře na Cyrixy, ale jsou to už asi 2 nebo 3 roky, co jsem to viděl naposled, takže si nevzpomenu, jestli je velikost odpovídající :oops:

Navíc ten model ani nemůžu najít :? Vypadal podobně jako tyhle, ale byl menší, dodával se bez větráčku a byl určenej pouze pro VIA/Cyrix CPU

btw. nemáte někdo zkušenost s tímhle?
http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 4&code=013
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

XAN> Trochu jsme to zatapetovali..:-)
Ren píše:Uff, nefunkcni V5? Chudera..Jsou v poradku, nevis? Odkud jsi?
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Jo, přišel jsem až před chvílí a musel jsem teď ještě narychlo ty větráky zkusit. Tak oba jedou OK. Jedou potichu, ale už toho maj asi taky hodně za sebou, soudě podle toho že už jemně vibrují, ale nevím, jestli to u nich není normální, protože na V5 co mám od NO-X taky jemě vibrují a je to super zachovalá karta. Blbý je akorát to, že maj zespodu furt nalepené to ztvrdlé lepidlo, co bylo na původních VSA100 a nejde to moc dobře dolů.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

To by myslim nebyl problem, navic na vetracich samotnych nic neni, lepidlo je na pasivu..Odkud tedy jsi?
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Jsem z Prahy - Hloubětína.
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

podle me je "THE BEST" tenhle Spire
na mé V4 4500 sedí po malých úpra´vach frézou sqele :)
stojí 120Kč nejvíc me štve že byla akce za 60 kč a já ji prospal... vzal bych si jich minmálné 10
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Pls lock. :-)
Zamčeno