K:AAVID fan
Moderátoři: no-X, Moderátoři
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
V5 jsem pasivně nechladil, takže je to zatím jen...
[můj názor]
1) Pasivní chladič, kterých chceš použít, MUSÍ být navržený pro pasivní chlazení Obyč. pasivy z chladičů na CPU atp. maj příliš hustý žebrování, takže skrz ně vzduch samovolně proudit nebude.
2) Určitě třeba zajistit alespoň slabší proudění vzduchu - pokud máš v case jen odsávací chladiče (tzn. nic, co vhání vzduch dovnitř), tak se dá dobře využít podltlak. Buď je dobrý case, který má pod PCI slotama perforovanou bočnici, nebo hodně pomáhá nechat 2 pozice pod kartou volný (což je v případě pasivně chlazený V5 samozřejmost) + vylomit záslepky, takže tudy půjde ke kartě čerstvý vzduch (já kombinuju obojí - perforovanou bočnici i záslepky vylámaný pouze pod kartou)
[/můj názor]
3) pasivy - buď jeden ze Zalmanů pro northbridge, což ale určitě bude potřebovat proudící vzduch...
nebo mě ještě napadají vějíře na Cyrixy, ale jsou to už asi 2 nebo 3 roky, co jsem to viděl naposled, takže si nevzpomenu, jestli je velikost odpovídající
Navíc ten model ani nemůžu najít Vypadal podobně jako tyhle, ale byl menší, dodával se bez větráčku a byl určenej pouze pro VIA/Cyrix CPU
btw. nemáte někdo zkušenost s tímhle?
http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 4&code=013
[můj názor]
Je, ale je třeba při tom trochu přemýšlet (to není narážka na tebe, ale na výsledky, jaký jsem kde na netu viděl)Ren píše:Hmmm, hmmm, hezke..Ale je realne ji pasivne uchladit?
1) Pasivní chladič, kterých chceš použít, MUSÍ být navržený pro pasivní chlazení Obyč. pasivy z chladičů na CPU atp. maj příliš hustý žebrování, takže skrz ně vzduch samovolně proudit nebude.
2) Určitě třeba zajistit alespoň slabší proudění vzduchu - pokud máš v case jen odsávací chladiče (tzn. nic, co vhání vzduch dovnitř), tak se dá dobře využít podltlak. Buď je dobrý case, který má pod PCI slotama perforovanou bočnici, nebo hodně pomáhá nechat 2 pozice pod kartou volný (což je v případě pasivně chlazený V5 samozřejmost) + vylomit záslepky, takže tudy půjde ke kartě čerstvý vzduch (já kombinuju obojí - perforovanou bočnici i záslepky vylámaný pouze pod kartou)
[/můj názor]
3) pasivy - buď jeden ze Zalmanů pro northbridge, což ale určitě bude potřebovat proudící vzduch...
nebo mě ještě napadají vějíře na Cyrixy, ale jsou to už asi 2 nebo 3 roky, co jsem to viděl naposled, takže si nevzpomenu, jestli je velikost odpovídající
Navíc ten model ani nemůžu najít Vypadal podobně jako tyhle, ale byl menší, dodával se bez větráčku a byl určenej pouze pro VIA/Cyrix CPU
btw. nemáte někdo zkušenost s tímhle?
http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 4&code=013
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Jo, přišel jsem až před chvílí a musel jsem teď ještě narychlo ty větráky zkusit. Tak oba jedou OK. Jedou potichu, ale už toho maj asi taky hodně za sebou, soudě podle toho že už jemně vibrují, ale nevím, jestli to u nich není normální, protože na V5 co mám od NO-X taky jemě vibrují a je to super zachovalá karta. Blbý je akorát to, že maj zespodu furt nalepené to ztvrdlé lepidlo, co bylo na původních VSA100 a nejde to moc dobře dolů.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
podle me je "THE BEST" tenhle Spire
na mé V4 4500 sedí po malých úpra´vach frézou sqele
stojí 120Kč nejvíc me štve že byla akce za 60 kč a já ji prospal... vzal bych si jich minmálné 10
na mé V4 4500 sedí po malých úpra´vach frézou sqele
stojí 120Kč nejvíc me štve že byla akce za 60 kč a já ji prospal... vzal bych si jich minmálné 10
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.