Velocity 100 - jak je to s temi TMU

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Odpovědět
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Velocity 100 - jak je to s temi TMU

Příspěvek od swarm »

Tak jsem si vcera precetl paradni historii jednotlivych 3dfx karet, co mate na webu vypracovanou a zavzpominal na to, co vsechno jsem kdysi chtel mit a nakonec to nikdy nekoupil :) (jen tu Voodoo2 mam doma).
Jedine, co mi teda neslo do hlavy, byla karta Velocity100, resp. autorovo zamysleni nad deaktivaci druhe TMU. Myslim si, ze velikost pameti nemuze mit vubec zadny vliv na praci texturovacich jednotek. V3 prece nema separatni pamet pro jednotlive TMU. Multitexturing jako takovy si v podstate zadne naroky na pamet neklade a stejne tak dobre muze pracovat na karte s 2MB jako na karte s 64MB RAM. Myslim, ze tady slo pouze o tah marketingu (v cemz me podporuje i ta snadna aktivace). Delalo se to a delat se to bude. Prece neohrozej lowend modelem svoje highend modely, to by si strileli do vlastnich rad.

Uf, tak se mi koukam podarilo zkonit i tu registraci :), kdyz se najde hodny admin, tak by to chtelo zmenit mi login z swarn na swarm.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Když se hezky usměješ na Killera nebo Vykupitele, tak ti třeba pomůžou ;-)

Velocity 100... No, "memory management purposes" bylo oficiální stanovisko. Dneska už nám asi nikdo nevysvětli, jestli šlo skutečně pouze o marketing, nebo zda opravdu mohlo v určitém přípdadě dojít k nějakým komplikacím. Druhá TMU je deaktivovaná pouze pod OpenGL a Glide; pod D3D běhají obě. takže pokud by šlo čistě jen o marketing, tak proč by byly deaktivavány jen pro některá API?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Vykupitel
Administrátor

RE

Příspěvek od Vykupitel »

No co by sme pro nove cleny neudelali,ze?
AGP2PCI,Voodoo4 4200 AGP(Daytona VSA-101)
Obrázek Jindra Semenec
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

no-X píše:Tak proč by byly deaktivavány jen pro některá API?
Treba proto aby mohli rict: nVidia vydava low-end (Vanta) ktery je na urovni karet z dob dávno minulých nás low-end hoi dokonce porazí 3Dmarku :P
3DMark je D3D a vsechny hlavi testy se delali v nem.

Existuje nejak BIOS ve kterym jsou aktivovyn obe, nebo je to uzamceny SW pres drivery?
Mat ted jednu slibenou, 2TMU sem kdysi uz jednou otviral

jeste me tak napadá nebyly náhodou 8MB 5,4ns SGRAM drazsi nez 16MB 7ns SDRAM a pak ze to byl low-end :lol:
k.eight.a
Kontaktovat uživatele:

Re: RE

Příspěvek od k.eight.a »

Vykupitel píše:No co by sme pro nove cleny neudelali, ze?
:shock: OK, tak do toho, rád si o tom přečtu! :idea:
The greatest trick the Devil ever pulled, was convincing the world he didn't exist.
Odpovědět