Kyro 2 na Nforce2.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Kyro 2 na Nforce2.
Čistě z nudy jsem vytáhl jednu poškozenou desku s NF2 a po něakých těch opravách se mi rozjela s GF2MX. Tak jo, dobrý a jen tak ze srandy jsem tam kopnul Kyro2. A ejhle, ono to funguje a úplně bez problémů. Ta má Kyro2 určitě neumí 1.5V AGP - testováno na 3 jných mainboardech. Tak mě napadá, že NF2 někym zázrakem umí 3.3V signaling a že zábranou je tam jen ta umělohmotná kravina v AGP8x. Myslíte, že kdybych to ňák vyříznul, rozjela by se tam V5?
Ps. Ty opravy se týkaly jednoho seškvařeného Banku na DDR, poškozených obvodů mezi CPU a Chipsetem a jednoho konďíku u CPU, u AGP jem se ničeho nedotkl.
Ps. Ty opravy se týkaly jednoho seškvařeného Banku na DDR, poškozených obvodů mezi CPU a Chipsetem a jednoho konďíku u CPU, u AGP jem se ničeho nedotkl.
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Hledal jsem informace ohledně kompatibility AGP 3,3V karet na 1,5V only deskách a výsledek: Mnoho těchto karet na zmíněných deskách jede, ale mnohem více se zahřívají, stabilita je výrazně nižší a po několikatýdenním používaní prý odejde deska nebo karta
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Stejně je to poškozený, mám to za pár šupek, zahřívání Kyro2 je v 2D tak 25c . a MAX OC v 3D tak 35C. Takže až pořádně nahodím OS, udělám stabylity test v DOOM3, ten to sna pořádně zatíží. Trochu se na to podívám a jestli to niak neohrozí něaké ty spoje v AGP, vyříznu to, a vrazim tam V5, teda napřed radši V3.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Co je to přesně za desku? Já nechci malovat čerta na zeď, ale věřím tomu, že dříve či později odejde karta nebo deska. Doporučoval bych alespoň zkotrolovat teplotu desky (resp. součástek) okolo AGP slotu...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Je to přesně MSI K7N2 . Po několika testech jsem bohužel dospěl k závěru, že systém je plně stabilní jen na Single chip mode. Je to asi ten důvod, proč byly V4 agp4x a V5 jen 1x. Zajímavé je, že karta je mnohem stabilnější, když je lehce přetaktovaná. Podle mě by pomohlo ještě malé zvíšení voltáže do AGP. Když to na 1.5V vůbec nenaběhlo, a na 1.7V se dual chip udrží asi tak 15 sekund, tak na 1.9 by to mohlo jet celé OK. Kouknu se na net po něakých volt- modech, nejlepší by byl upravený bios.
Ještě je tu ale stále možnost nekompaktibility driverů, zkoušel jsem zatím jen jeden a ani jsem nenainstaloval ovladače na chipset.
Ještě je tu ale stále možnost nekompaktibility driverů, zkoušel jsem zatím jen jeden a ani jsem nenainstaloval ovladače na chipset.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Vga bios na to opravdu nemá vliv, ale s PCI mi systém nabýhal trochu rychleji, tak jsem ho tam nechal.
Bios na MB? Tak to jsem včera v noci udělal a mainboard si od té doby ani neplivnul. Ačkolv vše číselně souhlasilo, po flashnutí je systém KO, no a protože jsem si tím vyřadil jedinej momentálně funkční board s tím odejímatelným čtvercovým biosem, bude chvilku trvat, než to zajdu přeflashovat zpět ke kámošovi, pak budu pokračovat.
Mimochodem, nepoužíváte někdo program nTune. Měl by u těhle desek umět za chodu nastavovat všechny voltáže, a pokud se trochu upraví ini soubor, tak i mimo standardní hodnoty. Já tam ale žádný ovládání voltáže nemám a pak jsem se tam dočetl, že na to musí být podporovaný bios. Tak jsem ho od MSI stáhnul a po flashi už to bylo v háji.
Bios na MB? Tak to jsem včera v noci udělal a mainboard si od té doby ani neplivnul. Ačkolv vše číselně souhlasilo, po flashnutí je systém KO, no a protože jsem si tím vyřadil jedinej momentálně funkční board s tím odejímatelným čtvercovým biosem, bude chvilku trvat, než to zajdu přeflashovat zpět ke kámošovi, pak budu pokračovat.
Mimochodem, nepoužíváte někdo program nTune. Měl by u těhle desek umět za chodu nastavovat všechny voltáže, a pokud se trochu upraví ini soubor, tak i mimo standardní hodnoty. Já tam ale žádný ovládání voltáže nemám a pak jsem se tam dočetl, že na to musí být podporovaný bios. Tak jsem ho od MSI stáhnul a po flashi už to bylo v háji.
- swarm
- debílek nahoněnej
- Kontaktovat uživatele:
Ani BootROM block s nějakou PCI grafikou se nerozjel?
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Ja to zkousel na abitu nf7-s a bylo to uplne k nicemu, akorat to zobrazi naky info a to je tak vsecko. Ono je to spis urceny pro K8 - na nforce 3 a 4 by to snad melo mit uz naky smysl.XAN píše:Vga bios na to opravdu nemá vliv, ale s PCI mi systém nabýhal trochu rychleji, tak jsem ho tam nechal.
Sbírka na http://vlask.vgamuseum.info/
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Byla nastavena AGP 4x, níž to nešlo.
Ale to už je pasé. Provedl jsem jeden nádherný Hw mód na té desce a je po ní. Na netu se to někomu povedlo, ale asi je pravda v tom, že chipset prostě takové napětí nevydrží a pokud tam dáte více, dříve nebo později odejde. Tak se V5 hezky vrací spět na K7S6A, která má podle mě docela dobrou prostupnost pamětí.
Ale to už je pasé. Provedl jsem jeden nádherný Hw mód na té desce a je po ní. Na netu se to někomu povedlo, ale asi je pravda v tom, že chipset prostě takové napětí nevydrží a pokud tam dáte více, dříve nebo později odejde. Tak se V5 hezky vrací spět na K7S6A, která má podle mě docela dobrou prostupnost pamětí.