Dell Voodoo 3 - 3000D

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 3 čí Velocity 100/200

Moderátor: ps47

no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Podle mě ani přístup 3Dfx nebyl ideální. Nemyslete si, že to je nějaká zaujatost, ale podle mě se k tomu nejlíp postavila ATi. Vyrábí část karet sama (resp. nechává si vyrábět) a tím stanovuje určitou laťku kvality. Taky hodně úsilí věnuje tomu, aby co možná nejvíce karet bylo postaveno na referenčním návrhu, používalo kvalitní komponenty atp. (built by ATi, powered by ATi, designed by ATi, graphics by ATi apod. loga). Už to, že cílem Sapphiru (po skončení prodeje "built by ATi" produktů v Evropě) bylo zvýšit kvalitu karet tak, aby se mezi Sapphire a ATi dalo položit "=", něco znamená.

To vše sice dost stojí, ale na druhou stranu to pomáhá zlepšit kvalitu produktů a myslím, že se to ATi docela vyplatilo.

Idea 3Dfx sice byla hezká, ale jedna továrna v Mexiku podle mě nemohla utahnout celosvětovou produkci. O to víc by mě zajímalo, co zač byla továrna v Číně, o který se nikde nic nepíše :-)

Ren: Jasně, hlavně že si rozumíme ;-) Čím víc toho vím o Rush, tím je mi jasnější, že 3Dfx mělo na těch problémech nejmenší vinu. 3Dfx mělo pouze vyrábět (resp. nechat vyrábět) přídavná PCB s Rush 3D čipsetem. Za 3/4 problémů mohli výrobci karet (4MB hrůzy, mizerné výstupní filtry) a výrobci 2D čipů (mizerný drivery a SW podpora, nízká kompatibilita) a nakonec i vývojáři her, jejichž produkty čast byly schopný běhat jen na V1 a Rush byla první karta, která to schytala).

Že Hercules udělal jedno referenční PCB, pak druhý referenční PCB, a pak se jich ani sám nedržel a vyvinul ještě další dvě nebo tři PCB, nebylo pro další výrobce právě nejlepším příkladem. Možná nakonec byla i chyba u 3Dfx, že neudělali nějaký doporučení, nebo nepožádali víc výrobců kvalitních 2D čipů - a že jich tehdy bylo dost - třeba Trident, Chromatic, TSENG, snad i NumberNine (?)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Souhlasím, že přístup ATi je přeci jen na jiné úrovni než NV (co se týče kvality zpracování), což je mi simpatické.

Přístup 3dfx se mi ovšeh líbil nejvíc. Oni vyráběli prostě kvalitní luxusní karty, za což si pochopitekně nechali platit. Mimo to měli ještě jednoho výrobce, kterýmu poskytovali své čipy (PowerColor). To je ale velice kvalitní výrobce, ne žádný Manli či inno. (Podle mě je PowerColor na úrovni těch nejlepších výrobců jako Herkules či Asus). 3dfx nedopustila žádný šmejdy jako NV. Bohužel je škoda, že tato politika nemá takové úspěchy jako politiky NV, která prodá své čipy každýmu, hlavně když vydělá.
Můj pohled je asi takový: 3dfx = Jaguar, Matrox= Mercedes, ATi = VW, NV = KIA (nebudu dělat špatné jméno 120 ce) :D
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Já mám na PowerColor trochu jiný názor; řekněme že nabízejí karty v celém cenovém spektru ;-)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

NumberNine na Rush to by bylo hoodne drahý... urcite by to neobsadilo OEM trhy

to co udelala nV se zacina postupne projevovat na postupne... vidim to tak ze za 5-7 let bude mit nV finacni problemy protoze lidi se od ni zacinaji odvracet (a ze jich neni malo- proc asi Manli FX5200 je drzsi nez Sapphire 9250 a stoji tolik co 9550 a obe jsou rychlejsi)
Odpovědět