Ovladače na Voodoo 3

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 3 čí Velocity 100/200

Moderátor: ps47

Odpovědět
k.eight.a
Kontaktovat uživatele:

Ovladače na Voodoo 3

Příspěvek od k.eight.a »

Zdravím Vás všechny Voodoo fans, toto je můj první příspěvek... :D

Nedávno jsem si koupil Voodoo 3 2000 PCI (SDR) a mám s ní pár plánů.

V první řadě do ní chci naflashovat BIOS z Voodoo 3 3000 PCI (SDR), ale nevím jak zazálohovat původní BIOS...
Zatím jsem nekoukal na možnosti flashovacího konzolového programu, ale 3Dfx BIOS Edit stávající BIOS zálohovat neumí...
(Nevím odkud jsem ho původně sehnal, zpětně dohledávám linky... :cry: )

Dále jsem stahnul několik různých 3rd party ovladaču, ale ani náhodou nevím jaký z nich mám používat a který je na co dobrý... :(

Voodoo3 2000/3000 1.07.00
Amigasport 3.0 XP
3Dhq 1.09 beta 10 (W9X/2K/XP)
Amigamerlin 2.5 SE
SFFT Driver Alpha 26 - 3dfx Voodoo3/4/5 - Windows 2000/XP

3dfx OpenGL ICD 0761
Metabyte WickedGL 3.02

Tak a teď babo raď... :( :idea: :(

PS: Snad nikdy mi nedalo takovou práci dát dokupy příspěvek, ani na HydrogenAudio.org, tak snad i odpovědi budou stát zato...
The greatest trick the Devil ever pulled, was convincing the world he didn't exist.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

welcome to the real world :wink:

-vsetko co sa BIOsov tyce najdes tu (BIOSy,utilitky,atd.)

-Voodoo3 2000/3000 1.07.00 je posledny original 3dfx WHQL ovladac pre voodoo3 pod win9x.najlepsi ovladac pre beznu pracu a starsie (D3D) hry pod win9x.(opengl zavisi od pouziteho opengl ovladaca.)
-Amigasport 3.0 XP je povazovany za standardny ovladac pre voodoo3 pod winXP,je zalozeny na poslednom original 3dfx WHQL ovladaci pre win2000.vhodny na beznu pracu a starsie (D3D) hry pod xp.(opengl zavisi od pouziteho opengl ovladaca.)
-3Dhq 1.09 beta 10 (W9X/2K/XP),Amigamerlin 2.5 SE su starsie ovladace a nieje treba sa nimi zaoberat.snad len ze Amigamerlin 2.5 SE pre winxp sa obcas puziva ak su problemy s Amigasport 3.0 XP (tzv horizontalne pruhy-zriedkave).
-SFFT Driver Alpha 26 - 3dfx Voodoo3/4/5 - Windows 2000/XP je najnovsi ovladac pre voodoo3 pod xp,ma vybornu podporu dx8 a daju sa na nom rozbehnut hry kt. s s inymi ovladacmi nefunguju.pozor,je to stale alpha,niektore hry kt. s inymi ovladacmi funguju normalne maju pod SFFT problemy (hlavne starsie D3D hry,napr. final fantasy7).vyborny driver ak chce niekto experimentovat s tym co vsetko sa da z starucke voodoo3 vytiahnut.(opengl zavisi od pouziteho opengl ovladaca.)

-3dfx OpenGL ICD 0761 -posledny opengl ICD ovladac od 3dfx (pouziva glide3x).podpora opengl 1.1,ciastocne 1.2,novinkou je technologia hidden surface removal kt sa da zapnut cez registre alebo pouzitim prislusneho enviromental variablu.zapnutie by malo vyrazne zvysit framerate,ale funguje to v podstate len pre quake3 arena do verzie 1.30.
-Metabyte WickedGL 3.02 -posledny opengl ovladac od spolocnosti metabyte (pouziva glide2x).podpora opengl 1.1,ciastocne 1.2.je optimalizovany pre urcite opengl hry,a pre tieto hry je obvykle vhodnejsi ako 3dfx opengl ICD (vyriesene graficke bugy,obcas aj vecsia rychlost).nutnost pre par novsich hier kt maju problemy s ICD,napr soldier of fortune2.

takze asi tak.existuje este jeden opengl ovladac pre 3dfx-MesaFX.pozri sa na voodoo2 FAQ,ta cast o opengl ovladacoch plati aj pre voodoo3 :wink:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
k.eight.a
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k.eight.a »

Díky ti moc za obsáhlou odpověď!
Pokud jsem to tedy pochopil správně, tak jsou extra ovladače pro systém, další pro Open GL a další pro Glide...? Celkem se mi už pletou pojmy... :(

Takže tedy pro mě doporučuješ použít Amigasport 3.0 XP a Metabyte WickedGL 3.02 ...?
Bude ještě něco třeba k tomu abych rozchodil gamesy pro Glide (DOS) Open GL i D3D z let Voodoo slávy? :wink:

PS: Důvodem proč jsem si tuto kartu pořídil bylo to abych měl nějakou lepší PCI kartu, na které chodí všechny standardy (Glide, Open GL a D3D). :wink:
The greatest trick the Devil ever pulled, was convincing the world he didn't exist.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

zjednodusene povedane,nainstalujes ovladac a ziskas D3D a glide,a opengl budes mat taky aky si urcis (pouzitim toho spravneho opengl driveru.ktory je najlepsi zavisi od prislusnej hry).
ObrázekObrázek
k.eight.a
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k.eight.a »

Tak jsem do mého Voodoo 3 2000 PCI SDR naflashoval 2.15.12SD mod DramINITO BIOS.
Voodoo mi peče stejně jako před tím, artefakty v systému se neobjevují, tak snad není problém ani v přetaktování BIOSem ze 143 na 166 Mhz ani agresivnějším timingu pamětí...

Poté jsem se dal do instalace driverů Amigasport 3.0 XP a hned na mě vykouklo pár problémů...

1) Ovladače nejsou WXP certifikované, což jsem ale předpokládal.
2) Několik chybových hlášení (možno pouze ukončit nebo ignorovat).
3) Celou dobu mi to nutilo Voodoo 3 AGP, tzn. nejsou tyto ovladače pouze pro AGP karty?
4) Ve 3dfx Tools nelze vůbec nic nastavit, obávám se, že je to právě těmi problémy při instalaci...

V helpu se píše zase pouze o Voodoo 4/5... tak si říkám, zda jsou to vůbec vhodné ovladače pro Voodoo 3 a konkrétně verzi pro PCI sběrnici... :?:

Každopádně je to pro mě dost silně studená sprcha... to jsem ani náhodou nečekal! :cry:

PS: Jinak si říkám, zda tento můj příspěvek neměl patřit do threadu Error při instalaci driverů, ale na druhou stranu to patří stále k mé první otázce, takže si myslím, že by s tím neměl být problém.
lipo
Senior member

Příspěvek od lipo »

Nenafleshoval si tam bios pro AGP verzi ?
Byavista Lane
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Drivery Amiga... nainstaluješ nejlépe tím způsobem, že spustíš (obvykle) setup.exe, vyháže ti to chyby (přeskočíš je), doinstaluješ, dáš restart a spustíš isntalaci znovu. Je to nepříjemný, ale na podruhý už instalace doběhne bez chyb...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
k.eight.a
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k.eight.a »

lipo píše:Nenaflashoval si tam bios pro AGP verzi ?
Chlape, možná máš pravdu! Oba zdroje odkud jsem čerpal (3dfxzone.it a Official 3dfx Voodoo BIOS's) nemají BIOSy pro V3 3000 rozlišené na verzi pro AGP nebo PCI... :( Tak a teď tedy, znovu, babo raď! :idea: :wink:
no-X píše:Drivery Amiga... nainstaluješ nejlépe tím způsobem, že spustíš (obvykle) setup.exe, vyháže ti to chyby (přeskočíš je), doinstaluješ, dáš restart a spustíš isntalaci znovu. Je to nepříjemný, ale na podruhý už instalace doběhne bez chyb...
No byl tam i nějaký konflikt verzí, že v systému byl novější ovladač...
Jinak jsem AmigaStarter-y zas odinstalil Total Uninstall-em, takže bych asi musel celé toto martyrium opakovat... :cry:

Opravdu zde není nějaký jiný, snažší, způsob? :idea:
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

xp sa ta bude snazit presvedcit ze defaultny driver od microsoftu je lepsi a novsi,never mu :wink:
chybove hlasky pocas instalace-ano,je to typicka chyba tychto ovladacov.reinstal ovladaca (zvol repair) by to mal vyriesit.ci ti ju ukazuje ako agp alebo ako pci je celkom jedno.este jedna vec,snazis sa pouzit voodoo3 ako sekundarnu graficku kartu? ak ano (tj mas tam aj agp kartu napr radeon/geforce),3dfx tools sa nebude dat nainstalovat.riesenim je pouzit lite verziu amigasport driveru,a namiesto tools nahodit vcontrol.xp muze spusobit par problemov,ale nic co by sa nedalo riesit ak vies ako na to :wink:

najlepsie by bolo keby si urobil zakladnu vec kt ulahcuje riesenie problemov-nahod sem presny popis tvojej masinky,hardware,software,ovladace,windows,a na co chces voodoo3 pouzivat atd :wink:
Naposledy upravil(a) ps47 dne sob dub 02, 2005 7:46 pm, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek
k.eight.a
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k.eight.a »

ps47 píše:ano,je to typicka chyba tychto ovladacov.reinstal ovladaca (zvol repair) by to mal vyriesit.ci ti ju ukazuje ako agp alebo ako pci je celkom jedno.
Jestli ukazuje asi ano, ale otázka je jestli se i uvnitř chová korektně...?
ps47 píše:este jedna vec,snazis sa pouzit voodoo3 ako sekundarnu graficku karu? ak ano (tj mas tam aj agp kartu napr radeon/geforce),3dfx tools sa nebude dat nainstalovat.
Normálně mám ATi GeCube Radeon 9550 @ 400 / 400 Mhz přeflashovaný na Radeon 9600 Pro @ 450 / 450 Mhz, ale včera jsem ji půjčil kamarádovi, takže je V3 jako jediná (PCI) VGA v mém PC a taky ji ani jinak nehodlám provozovat, počítám s ní do staršího PC...
ps47 píše:najlepsie by bolo keby si urobil zakladnu vec kt ulahcuje riesenie problemov-nahod sem presny popis tvojej masinky,hardware,software,ovladace,windows,a na co chces voodoo3 pouzivat atd :wink:
k.eight.a píše:Důvodem proč jsem si tuto kartu pořídil bylo to abych měl nějakou lepší PCI kartu, na které chodí všechny standardy (Glide, Open GL a D3D). :wink:
Jinak mé PC jest:

Sempron (Barton XP) 3000+ @ 2 Ghz ; Arctic Cooling - Cooper Silent 2TC Rev.2 ; Epox 8RDA+ (nForce 2) ; 512 MB DDR RAM 333 @ 200 Mhz
Windows XP Professional SP2 ; Total Uninstall ; ATi Catalyst 5.3 ; DirectX 9.0c Dec. 2004 (sdk_redist)

...jinak (AFAIK) nijak nezaplevelený systém... :wink:
Naposledy upravil(a) k.eight.a dne sob dub 02, 2005 7:59 pm, celkem upraveno 1 x.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

tak v tom pripade by to malo fungovat.
1)spust setup.exe (amigasport 3.0xp)
2)ignoruj xp a hlasky ze sa mu driver nepaci,ignoruj vsetky chybove hlasky
3)restartuj
4)ak si mal chybove hlasky (module xxx failed to register),spusti znova setup.exe,z moznosti zvol repair.teraz by uz instalacia mala prebehnut v poriadku
5)restartuj.hotovo :wink:

toto mam oskusane osobne,vsetky programy a hry fungovali uplne bez problemov.pokial by si mal errory aj pocas repairu,budes asi musiet reinstalovat xp nacisto.uz som sa s tym stretol-v systeme zostali zvysky radeon driverov a na tie su xp ovladace pre 3dfx (resp 3dfx tools-tie hadzu tu chybu) extremne citlive..
ObrázekObrázek
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

ps47 píše:tak v tom pripade by to malo fungovat.
1)spust setup.exe (amigasport 3.0xp)
2)ignoruj xp a hlasky ze sa mu driver nepaci,ignoruj vsetky chybove hlasky
3)restartuj
4)ak si mal chybove hlasky (module xxx failed to register),spusti znova setup.exe,z moznosti zvol repair.teraz by uz instalacia mala prebehnut v poriadku
5)restartuj.hotovo :wink:
takhle :oops:
ja delam toto
1. odinstaluju vsechny predchozi a smazu jeden klic v registru a jednu knihovnu v system32
2. Spustim "Driver Setup.exe"
3. Restart
4. "setup.exe"
5. Restart
zadna chybova hlaska :wink:
k.eight.a píše:V první řadě do ní chci naflashovat BIOS z Voodoo 3 3000 PCI (SDR), ale nevím jak zazálohovat původní BIOS...
pres:
DumpBios 64k Version
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..tak to ma pravdu povediac momentalne nenapadlo (najprv driversetup,az potom setup) :roll: .dobre vediet.hm,ucime sa cely zivot..takze ti to jede?
Naposledy upravil(a) ps47 dne ned dub 03, 2005 6:14 pm, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ja vim ja vim.pod xp moc netestujem,voodoo3/xp som nal nahodene len raz,preto mi obcas nejaky ten detail vypadne (spetne si teraz spominam ze to uz niekde bolo,to ze amigasport treba instalovat tym spusobom->driversetup,az potom setup). asi spravim mini FAQ pre voodoo3,nech sa to zas nestrati :wink:
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Nemyslim, ze by se to mohlo ztratit, je to napsano v readme..;-)
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

istota je istota,vidis ze ja som na to zabudol,a potom som zle poradil (no,zle.ono funguju oba spusoby,ale bez tych errorov je to opticky lepsie :wink: )..

edit: hopp :D
ObrázekObrázek
Odpovědět