Ebay-ako nakupovat hardware (a ine) cez Ebay #2

není co dodat

Moderátoři: no-X, Moderátoři

Odpovědět
Ren
VIP

Re: Ebay-ako nakupovat hardware (a ine) cez Ebay #2

Příspěvek od Ren »

Postovne do Ciny jsou $3?? Ja nikdy posilat zpet nemusel, vzdycky jsem dostal refund. Jinak jsem tuhle byl na celni poste a dozvedel jsem se tam takovou zajimavost:
Celníkovi přísluší i oprávnění omezení svobody jiných osob. Celník je oprávněn zajistit osobu, která:
...
v místnostech nebo prostorech určených k užívání orgány celní správy, ministerstvem, orgány finanční správy nebo Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových, v nichž orgány celní správy zabezpečují dodržování veřejného pořádku, se chová násilně nebo slovně uráží celníka nebo jinou osobu, anebo úmyslně znečišťuje či poškozuje zařízení nebo majetek státu
...
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

jj, list 100g prva trieda su dve eura, plus poplatok pre paypal to hodi cca 3 dolare.. inak nakoniec sa na to vybodol (raz skusil poslat ale refundol som to prave pre ten poplatok, a ked si to znova zratal tak povedal ze uz netreba).
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
socket

Příspěvek od socket »

Dejstvo #1:

po rokoch som si dal dopravit nieco z ciny, a zda sa ze colnici uz chytaju vsetko. takze namiesto zasielky mi prislo postove oznamenie o ulozeni zasielky. takze aktualne bude moj postup taky, ze z predajcu vytiahnem info co poslal spolu s itemom, z coho by sa velkou nahodou dala vycitat cena.
ak colnici nebudu vediet cenu, podla coho ju stanovuju? pytaju nejaky doklad potvrdzujuci hodnotu tovaru, co je podla mna nezmysel ked chce napriklad kamarat poslat nejaku vec kamaratovi, takze vobec neviem co im tam povedat.
druhou moznostou je ze cenu vediet budu a potom budem nasrany na predajcu.

uvidime, idem si to este nastudovat spolu s uzasnym novym systemom.
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

cena je typicky vyplnena na baliku, cinan tam obvykle da par drobnych, ale mal by si si to od neho zistit. ako doklad staci vytlaceny paypal transfer, vysku ceny adekvatne upravis napr aj v ms painte (mala by sa zhodovat s tym co cinan praskol na balik).

ma to ale hacik - pokial obsah balika evidentne nebude zodpovedat uvedenej cene (napr 10 grafickych kariet za 2 eura), colnik moze otvorit google a ocenit to podla vlastneho odhadu. na veci ako "kamarat s rakovinou mi to poslal zdarma lebo v hrobe mu to bude aj tak nanic" sa neprihliada.
ObrázekObrázek
socket

Příspěvek od socket »

Thanks for your message, by default we fill the true value in the waybill.
fakt niektori cinanci... :roll:
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

tak potom privela priestoru na manevrovanie nebude. ja som napr v poslednej zasielke mal 3 ssd za nejakych 60e, a na baliku bolo tusim 15, kedze to bola mala zalepena obalka tak to preslo bez problemov.
ObrázekObrázek
socket

Příspěvek od socket »

Dejstvo #2:

kedze cinan napisal realnu cenu tak som na colnicu poslal mail so vsetkymi informaciami (vypis z paypal, atd), a ocakaval som ze spolu so skvelym "colnym servisom" (3,6 eura) mi vyrubu vsetky mozne a nemozne poplatky (45e to presahovalo). o 2 dni neskor mi volala panicka z colnice co to vlastne dovazam (pritom to bolo napisane vo vypise z paypalu, asi prilis vela odbornych slov a este po anglicky), tak som jej zacal vysvetlovat co si to ten blaznivy vedec dovaza, velmi nepochopila ale nakoniec to teda preclili. zlty listok uz mam (baliky ani doporucene listy sa nedorucuju, pravidlo posty) tak zajtra pojdem s hlbokym nadychom a vydychom na postu.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ak si to nebol nuteny vyklikat cez ten ich sialeny online system (nefunkcny, nutne mnohonasobne pokusy), tak to povazuj za uspech.
ObrázekObrázek
socket

Příspěvek od socket »

nastastie nie, to iba pri cene nad 1000 eur. kazdopadne...

Dejstvo #3:

po vystati dlhej fronty na poste som po podani zlteho listku dostal namiesto balika dalsi list od colnikov s urgenciou (ulozna doba zasielky je 20 dni), kde pisu v podstate to iste co v prvom. domov potom prisiel dalsi zlty listok (treti) so snad spravnym balikom kde je uz aj cena (dobierka z rakuska, wtf?), vychadza to na tych 19% z celkovej ceny zasielky (bola vyssia ako 45e).
tak snad uz zajtra naposledy socket|
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

yep, toto znie presne ako colnici, kreteniny a bordel. a hlavne zaplat zaplat zaplat. teda ak ten balik chces.
ObrázekObrázek
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

tak raz k tomu prist muselo, prva ebay tehla z ciny (resp gulicky z loziska):

Obrázek

som zvedavy ci sa mi podari dostat peniaze nazad (asi 5E, cize ziadna skoda tak alebo tak). ako bonus mi colnici stopli jednu dalsiu zasielku, a musel som zaplatit DPH (8.6E), plus "poplatok za colnu sluzbu" 3.6E, co je teda maximalna drzost - technicky cloveku ukradnu 20% ceny tovaru, a este si za to nechaju zaplatit. svinstvo. mal som pocit ze trocha zvolnili (podobna zasielka minule presla), ale vidim ze budem musiet znova zacat striktne dodrziavat ten limit 22E na balicek.
ObrázekObrázek
T613
Senior member

Příspěvek od T613 »

treba jsou titanove :-)
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

trufam si o tom pochybovat.

je to sranda, ale nevidim v tom logiku - tie falosne graficke karty s hacknutym BIOSom napriklad plne chapem, cinan ziska stare grafiky zadarmo, nahra tam ten BIOS, predava to, a pokial iba polovica ludi na to nepride dostatocne rychlo (karty su funkcne, bfu si chybajuce featury a rychlost nemusi vsimnut vobec, ak nahradza nejaku integrovanu grafiku), tak je v tazkom zisku aj ked druhu polovicu musi refundnut. co sa ale snazi dosiahnut ten magor s loziskovymi gulickami netusim, vzhladom na feedbacky robi aj normalne obchody, a za toto na 99% dostanem plny refund, takze jedine co z toho bude mat je negativny feedback. jedine co ma napada je ze clovek ktory mu to bali a posiela mu kradne cast tovaru, a ked sa na to pride tak zdrhne, ale aj tak, pre 20 dolarov?
ObrázekObrázek
T613
Senior member

Příspěvek od T613 »

tezko rict, taky bych veril tomu co rikas - ze mu to posila nekdo jiny, kdo neni spolehlivy
pres PP tohle dostanes, prodejce je vzdycky defakto v nevyhode, ja to moc dobre vim kdyz jsem jeste prodaval ... jakykoliv problem jsem prisel o prachy ikdyz si to kupujici vymyslel a bylo to jen na jeho tvrzeni
na druhou ustranu i PP se da obrat - to jsem nakonec udelal abych si to vzal zpet a ukoncil prodej
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

jj, som si toho vedomy, preto na ebayi predavam iba prkotiny. v kazdom pripade, este raz prizvukujem ze vsetko co clovek kupi treba otestovat - minuly rok som zobral 5 ssd, otestoval som tri, zvysne sa mi nechcelo, teraz som vytiahol posledny a samozrejme mrtvy. bleh, 25E v kanali.

//alebo mozno nie - nasiel som si toho predajcu, a stale ich predava, kupil som este jeden, a ked pride tak ten funkcny si necham, zalogujem nanho staznost ze poslal mrtvy, vrati mi peniaze, a ak bude chciet tovar nazad tak mu poslem ten vadny. spravodlivosti obcas treba pomoct. //taktak, peniaze su nazad.
ObrázekObrázek
Srandista

Příspěvek od Srandista »

"Musíme tomu štěstíčku jít trochu naproti." :roll:

Tiez uz som asi 2x takto riesil reklamaciu produktu. Momentalne sa skor obavam, ci moj posledny nakup na eBayi neskonci vypisovanim na staznosti na postu, pretoze sa mi pomaly prestava chciet verit, ze zasielke v ramci EU trva dorucenie 2 tyzdne+...
3Dfx Voodoo4 4500 AGP 32MB VRAM
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

osobny rekord v ramci EU mam skoro tri - sleduj si cas do ktoreho mozes na ebayi zalogovat case (45 dni od nakupu?), ked sa bude blizit limit tak to logni a dostanes peniaze nazad, ziaden problem. hlavne sa netreba nechat predajcom ukecat v zmysle ze este skus kusok pockat, pripadne znova to posielam a tak, proste sorry, limit je za tri dni, logujem to a potom mozeme riesit dalej.
ObrázekObrázek
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

tak peniaze z falosnych guliciek aj z vadneho disku su nazad. aj drobne potesia.
ObrázekObrázek
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Zrovna jsem koukal na video, kde se manik chysta na opravu Voodoo5.... a nahodou na ebayi vyplavala celkem slusna varka VSA-100 chipu.

Bud $300 + posta + vypalne za baleni 24 kusu
https://www.ebay.com/itm/TRAY-OF-24-355 ... rk:11:pf:0

Nebo jsou i jednotlive po $19 + posta, atd
https://www.ebay.com/itm/1-PC-355-0026- ... ctupt=true

Zrovna lidova cena to neni, ale asi 2-3 kousky koupim, protoze takovych prilezitosti uz moc nebude.... a porad mi jeste ve skrini lezi rozbita V5, ktere k funkcnosti dost mozna schazi jen vymena primarniho VSA.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

na jednu stranu, par VSA-100viek v zasobe by nebolo na skodu, ale ta cena, ouch.
ObrázekObrázek
Odpovědět