Herní konzole (novinky,hardware,emulace atp)

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Odpovědět
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Herní konzole (novinky,hardware,emulace atp)

Příspěvek od ps47 »

dalsia vec ktoru som evidentne zaspal je kopa Final Fantasy re-releasov na steame, napr hd pc port FFX, tiez FFVII a FFVII (aj ked tazko povedat ci tieto dve su naportovane poctivo ako SS2, alebo iba wd-40 a lepiaca paska ako Thief Gold). dokonca aj remastery niektorych tych povodnych 2d prastarych.

celkovo mam pocit ze zacinam byt odtrhnuty od reality, zaviaty v starom hw a Dark Engine..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

jj, dneska dokonce ohlasili port XII:Zodiac Age, bude asi za mesic (ta byla puvodne JP only, ja hral jen "obyc" XII jako uplne posledni hru na PS2, funglova PS3 uz tehdy stala hned vedle...:-))
Porty jsou udelany ok, narocnost hlavne na CPU asi uplne neodpovida urovni detailu, ale kdyz nemas uplnou rachotinu, chodi to bezproblemove. Lidi si hodne stezuji na to, ze mivas v settings polozky na unlimited lvl/gil/sp/whatever... ale me nikdy nedelalo problem je proste ignorovat, tak at si je tam klidne pridavaji.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

hej, to som prave zachytil tak asi 5 minut predtym ako si to tu postol (asi dam echo brachovi, myslim ze 10 a 12 patria medzi jeho oblubene, kedysi som stravil kopu casu tym ze som mu to rozbehaval na pc ked bol PCSX2 este v plienkach). inak na ten posledny re-release FF7 som sa rozpamatal, resp na to ze to iba hackli/oblepili lepiacou paskou, kedze zdrojaky su, tradaa, samozrejme stratene. zda sa ze FF8 ma nejake vylepsenia, ale ani po niekolkych minutach googlenia nieje jasne ci to je naportovane poctivo alebo iba osidene cez nejaky wrapper.

nemozem si pomoct, ale ked sa pozriem na to co zvlada NewDark, tak poslednych par oficialnych pokusov o moderny port starej hry na ktore som narazil (napr Starcraft1) posobi doslova lamersky.
ObrázekObrázek
Srandista

Příspěvek od Srandista »

ps47 píše:nemozem si pomoct, ale ked sa pozriem na to co zvlada NewDark, tak poslednych par oficialnych pokusov o moderny port starej hry na ktore som narazil (napr Starcraft1) posobi doslova lamersky.
Na druhej strane, u SC1 Remastered im neslo o ziadne vylepsenia co sa enginu ako takeho tyka, ale len a jedine o grafiku. Pod tou grafikou je stale netknuta, 20 rocna hra. Preto sa ani SC1 Remastered nepredava ako samostatna hra, ale len sa po jeho zakupeni odblokuje volba HD grafiky v starom SC1, ktory si moze dnes kazdy stiahnut zadara.
3Dfx Voodoo4 4500 AGP 32MB VRAM
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

tu sa mylis, SC1 ktory si dnes mozes stiahnut zadarmo je opengl/D3D port povodnej hry, komplet prekopany a zmodernizovany, inak by sa ziadna hd grafika pre Remastered nemohla konat. na dnesnych pc bezi ok, filtrovanie textur funguje, upscaling na 1280*960 tiez, ale zvysenie narokov na hw je hrozive - musis mat slusnu dx10 grafiku a moderne multicore cpu, a nacitavanie aj tak trva sto rokov (a to stale hovorim iba o zakladnej hre zdarma, BEZ Remastered grafiky).

niesom sice programator, ale trufam si tvrdit ze jeden plesnivy 2x scaler s bilinearnym filtrom by taketo prostriedky vyzadovat nemal - ak sa mozes dostat do situacie ked ti na starsom pc bezi Crysis bez vacsich problemov, ale Starcraft1 nie, tak vies ze nieco robis zle.
ObrázekObrázek
Srandista

Příspěvek od Srandista »

Ano, viem, ze ta hra nie je ta ista, co s patchom 1.16, lenze na mechaniky tej hry ani na graficke resources sa v zakladnej verzii vobec nesahalo. Trosku blbo som to formuloval, ale skratka co sa otazky hratelnosti tyka, na tej hre sa vobec nic nezmenilo, a u modelov a pod. plati lautr to iste. Uznavam, engine museli pripravit na prichod remasteru, ale ked si to zoberies do dosledkov (a nebudes sa to snazit rozchodit na retro kompe z minuleho tisicrocia), tak si toho vlastne ani nevsimnes, pokial budeme hodnotit len grafiku tej zakladnej free verzie.
3Dfx Voodoo4 4500 AGP 32MB VRAM
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ano, resources su originalne, ale engine je novy, co je v podstate definicia source portu.

ja mam Athlon64 X2 6400 na 3.2GHz/RX560, co je sice veteran (stale mi staci), ale aj tak, na tomto stroji to nema co spomalovat. dalsia testovana masina bol A64 X2 2.2GHz/gf7100, tam to uz bolo hodne zle, a na Atom 1.66Ghz/4500MHD mozes rovno zabudnut (a to aj bez scaleru a filtrovania). dorovnavat podpriemerne programovanie vyssimi narokmi na hw je velmi zla prax, poznam ludi ktori by za nieco take davali padaka.

plne rozumiem ze implementacia novych veci zozerie nejaky vykon naviac (napr NewDark vs oldDark asi dvojnasobok co sa cpu tyka), ale to co predvadza Blizzard s jeho SC1 portom (este raz, tu stale hovorime iba o zakladnej, non-hd verzii) je sialenstvo.
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

No pocky, ohledne FF8 je to uplne jine nez u tech modernich portu X nebo XIII. FF8 vyslo puvodne pro PS ale take pro PC. Neboli to co je dnes na Steamu je moderni PC port prastare PC verze, ktera tehdy byla naprosto prasacky portovana z PS. Vim to moc dobre, protoze jsem si musel tenkrat poridit RIvu, aby vubec chodily Guardian transitions a stejne to bylo plne problemu, zubate (hlavne vzpominka na fonty me strasi ve spani dodnes!) a naroky to melo krvave. V te podobe by to na Steam hodit neslo, tak udelali alespon nutne (vic nez) zakladni upravy.
Ren
VIP

Re:

Příspěvek od Ren »

Ren píše:
ps47 píše:...u niektorych hier sa emulaciou ps1 verze dokonca riesi nekompatibilita pc hier s novymi masinkami (napr FF7,FF8)...
Ta hruza, kterou Square vydal jako PC verze FFVII a FFVIII je k placi..Ale stejne ji mam..:-) Hlavne, z PC verzi se daji bez problemu vytahat animace, a to za to stoji.. :twisted:
Jdu se zahrabat, tohle jsme si tu psali uz pred 12 lety....:-O
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

heh, uz to tak vyzera - aj ked myslim ze u FF7 to az tak spatne nebolo, na 1998 bola ta grafika pomerne adekvatna (podpora akceleracie na prakticky vsetkych dostupnych grafikach, 640*480 bolo standardne rozlisenie). FF8 suhlas, v roku 2000 uz hra locknuta na 640*480 16bit bola dost hanba.

ad steam edicia FF8, to ze je to nejak upravene je zrejme, ale ci to je poctivy source port alebo iba wrapper jasne nieje - absencia kompletneho spektra rozliseni by naznacovala wrapper. tiez sa zda ze je tam pridany nejaky fajn middleware vyzadujuci account niekde u square, co naozaj nemusim.
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Kupodivu na mem monster-steam-uctu vubec FF8 nemam, tak to ani nemuzu zkouknout. To bude tim, ze se snazim nekupovat vickrat hry, co uz mam, a v jednom z aspon peti pripadu se mi to i podari.. :8P:
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ja som v tomto ohlade uspesnejsi, vacsinu veci co mam na steame mi ludia darovali, a pocas posledneho roka ci dvoch ma dostali iba na Metro 2033 za nejaku ozaj smiesnu cenu asi jedneho eura, a komplet vsetky Half-Lify ktore kedy existovali za asi desat, ak zratam to co ostalo tak moj steam ucet ma (pre mna) hodnotu tak asi 30 eur, cize ak sa jedneho dna valve rozhodne ho ukoncit tak privelmi plakat nebudem. v podstate sa drzim pravidla ze nad 3E za jednu hru nejdem, kedze technicky to nieje nakup, ale prenajom. steam skratka privelmi nemusim, ale clovek si niekedy nepomoze kedze par veci je exclusive.

s GOGom som podstatne kompatibilnejsi, ked pre nic ine tak iba pre moznost odlozit si instalacku zakupenej hry a legalne ju vlastnit az do konca zivota (a moct ju aj nainstalovat a hrat, samozrejme).
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Tusil jsem to, jsi zkratka zcela konzistentni ve svych nazorech, to je chvalyhodne.:-) Nikdy jsem to sice nezkousel, ale myslim, ze by slo ziskat ze Steamu datafily a fixnute exe zase z gamecopyworld, takze by i Steam sel mozna vyuzivat jako zdroj instalaci, aspon pro nektere hry? Cert vi, ja se Steamu nebranil nikdy a za ty leta mam ucet na vysokem levelu za mnoho tisic dolaru, propojeny s dalsimi sluzbami a fyzickou hru jsem naposledy koupil neco na PS4 co zrovna nebylo v regionu v PSN, nebo jak to bylo. Zkratka, digital all the way. Az to vsechno vypnou, tak budeme nejspis mit stejne uplne jiny starosti, tak se tim vubec netrapim.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

pravda.

inak ano, da sa samozrejme vselico (a nie kazda hra je zviazana so steamom, napr SS2 je komplet standalone, po instalacii si ho mozes bez problemov natiahnut napr do windows phone a ides), for je ale v tom ze ak platim, tak taketo veci riesit nechcem - k situacii ked si nuteny de fakto warezit vlastne legalne zakupene hry by skratka dochadzat nemalo.

plus to co stvaraju s region lockingom a region pricingom je skratka svinstvo (SK je z tohoto hladiska v extremne zlej situacii, krabicovka v obchode stojaca polovicu ako na steame nieje ziadna vzacnost), a nechapem ako im to moze stale prechadzat bez toho aby ich herny svet rozjazdil na kasu - paradoxne, ked sa niekto zacne stazovat napr na reddite, tak okamzite nabehne horda vycvicenych steam zombikov s tisicom vysvetleni ako funguje "skutocna" ekonomika, ako su vsetci co to nechapu uplni tupci, a ake je to vlastne vsetko uzasne. asi uz maju skratka taku dominanciu ze vsetci drzia hubu a krok - priznam sa ze netusim ako vyzera rozdelenie trhu steam-GOG-uplay-origin-windowsstore, resp ci ti mensi vobec maju nejaky realny podiel v porovnani so steamom. tipujem ze steam bude mat 50%+ ak nie viac.

drm je tiez v niektorych pripadoch poriadny opruz - minuly rok som kupil brachovi nejaku totalnu ediciu Heroes7 (nevediac ze hra moze okrem steam drm obsahovat akykolvek dalsi bordel), par tyzdnov na to mal niekolkodnovy vypadok internetu, co je idealna prilezitost na singleplayer, ale ejha, asi tri rozne drm mechanizmy sa dozadovali pripojenia, a ledva-ledva ho po niekolkych minutach timeoutovania pustili dnu. odvtedy pred nakupom vzdy dokladne skumam co vsetko je k hre pribalene, a kedze drm je nieco cim sa nikdo prilis nechvali, tak to moze byt vcelku problem - dost by som ocenil keby extra drm bola spomenuta na stranke produktu, ale nemyslim ze nieco take by v blizkej buducnosti hrozilo.

cize digital (resp online) ano, ale ci prave steam.. no neviem, asi si to kazdy musi zvazit sam.

//aby sme neodbiehali uplne - potvrdene na steam fore, FF8 ide cez wrapper, takze nema zmysel kupovat, lebo aj tak budes aplikovat vsetky komunitne fixy.
ObrázekObrázek
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

tentokrat pomerne aktualna zaujimavost - pred par dnami vysiel hack na PS4, ktory (ak clovek ma firmware v4.05) umoznuje plny pristup do konzoly, cize veci ako alternativne operacne systemy, hry z.. alternativnych zdrojov, spustanie vlastnych aplikacii, a (co povazujem za najzaujimavejsie) emulaciu povodnych PS2 hier.

priznam sa ze o tom ze PS4 vie emulovat PS2 hry som nemal ani tusenia - po troche googlenia ale vysvitlo, ze to funguje iba pre digitalne verzie, ktore si clovek musi (znova) kupit cez PSstore, co je na vztyceny prostrednik (a nie jeden). spomenuty hack tuto limitaciu obchadza, a umoznuje spustit upravene ISO povodnych PS2 hier, vdaka comu bezia aj hry, ktore oficialne niesu v ponuke - k presnemu zoznamu kompatibility som sa nedopracoval, tipujem ale ze v porovnani s PCSX2 to slava nebude.
ObrázekObrázek
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

prihadzujem aj FFXII pc, zda sa ze je to celkom podareny port, aj ked naroky na hw su vysoke - bola by celkom sranda skusit ci to bezi lepsie alebo horsie ako povodna PS2 verzia cez emulator (dvanastka bola jedna z prvych hier ktore bezali pouzitelne, na nej som testoval ako skaluje cpu. mimochodom, to ze bezi perfektne som tu reportoval pred takmer desiatimi rokmi. a tiez som si prave uvedomil ze na tej spomenutej 6400vke uz fungujem viac ako dekadu. daamit).

plus ak niekoho zaujima handheld emulacia retro hier (stvrta generacia konzol a starsie, plus trocha PS1), tak som narazil na jeden cinsky handheld ktory sa da preflashovat na Linux (hlavnym problemom tychto noname zariadeni je kvalita sw, ktora je obvykle ohavna, "prva vec ktoru cinan stiahol z internetu"), a za nejakych 50 dolarov ma clovek velmi pouzitelne emulacne zariadenie.

Doom to spusti (16:36), a to nativne, tak co.
ObrázekObrázek
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

jeden kus smejdu na ktory som v poslednej dobe narazil ma svojou funkcnostou dost prekvapil - X9 Gameplayer, posledna (sub)verzia velmi slusne emuluje NES/SNES/GB/GBC/GBA/GENESIS/PSX/ARCADE (a pravdepodobne aj par dalsich), vnutorne ulozisko je pristupne, ma to microsd card slot, velku 5" obrazovku, a pokial cloveku nevadi pomerne nizka kvalita materialu, a UI ktore ma uhh, povedzme ze urcite medzery kedze chceme zostat slusni (podstatne veci ako savestates, moznost nastavit spravne rozlisenie vratane spomeru stran, a remapovanie tlacidiel ale funguju), tak za cca 30$ aj s postovnym sa moze v ramci konzolovych retro hier bavit do zblbnutia.

poznamka - moje UI vyzera mierne inak, a spomenutymi problemami s rychlostou emulacie netrpim.
ObrázekObrázek
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ps47 píše:potvrdene na steam fore, FF8 ide cez wrapper, takze nema zmysel kupovat
eey, zda sa ze nakoniec predsa len bude aj skutocny source port/remaster.

ale aby som to tu nepreplnal iba dobrymi spravami, FF7 remake bude na epizody, s mikrotransakciami, platenym DLC a bez pc verzie. ako sa to slusne povie "go fuck yourselves"? //zda sa ze planuju veci hodne pomenit, bude to skorej reboot ako remake. mno neviem.. ale potoky penazi su zarucene tak ci tak.

ObrázekObrázek
Odpovědět