Voodoo 1 + hry 800*600

Sem postujte otázky ke hrám, screeny atd

Moderátoři: ps47, Doom

Odpovědět
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Voodoo 1 + hry 800*600

Příspěvek od no-X »

Některé velmi staré hry (myslím, že ty, které nepotřebovaly Z-Buffer) byly schopny běžet na V1 i v 800*600. Nevzpomenete si na konkrétní tituly?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

myslim ze by to mal umoznovat heretic2,a teraz mozno strelam naslepo,ale malo by to ist aj v thief2,a v podstate v kazdej hre v kt. sa da deaktivovat z-buffer :wink:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Heretic 2? V tom pripade to hned zkusim, jen co vysvetlim USBckum na ty kraksne, ze klavesnice opravdu ANO!
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

heretic2 bezi po deaktivaci z-bufferu na voodoo2 v rozliseni 1024*768,tuto informaciu mam zo spolahliveho zdroja.ci to bude fungovat aj na voodoo1,neviem,ale nevidim duvod preco nie..
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Hmmm, takze nevim, nevim..Moje V1 je bud dead nebo nema stavu nebo se pece..Zitra dodam chlazeni a silnejsi zdroj, pak se uvidi..Kazdopadne po prepnuti hry do glide mam svetlounce zelenou v 640x480 po celem monitoru a tuhy poc.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

OT> Zda se mi to, nebo tu nekdo zapomel prepnout cas na letni? :-)
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

co je Ren,nemozes spat?heh.podobne.
voodoo1 malokedy slape v novsich kompikoch,o xp ani nehovoriac..v akej masinke si to skusal?
ObrázekObrázek
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Ren píše:OT> Zda se mi to, nebo tu nekdo zapomel prepnout cas na letni? :-)
Tady ten čas nikdy moc neseděl. Všimni si, že se oproti našemu liší o dvě hodiny :D
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Poustel jsem to v tomhle: Obrázek
Je tam 500Mhz K6-2, 256MB, W98SE, Q3CWIN9X v. 3.01.00 (posledni referencni driver z 3DFxzone.it). Dnes jsem na V1 pridal pasiv a V5 vymenil za TNT2 M64 AGP, tim jsem ziskal jak stavu ze zdroje navic, tak jistotu, ze se nebudou tlouct drivery. Bohuzel jedina zmena byla, ze obraz po startu glide nebyl zeleny, ale cerny. Proste hotovo, myslim, ze tu chuderu muzu odepsat. Vymenil jsem ji za V2 a vsechno (Incubation, Heretic 2) chodi jak ma..Ale at jsem patral, jak jsem chtel, na to, jak vypnout z-buffer v H2 jsem neprisel. V advanced optionech driveru jsem zkousel zapnout limit texture memory to 2MB, ale ani potom jsem z V2 1024x768 nedostal. BTW:Krajne me znechutilo, kdyz jsem zjistil, ze dve V2 do tohohle boardu nedam, prekazi procesor.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

ps47> Ja skoro nikdy nespim..:-)
no-X> To je jasny, v noci tam byl zimni cas. Ted je o dve hodiny sejdrem, to znamena, ze nekdo mel dobrou vuli cas nastavit, ale asi moc pil a hodinu ubral, misto aby ji pridal..:-)
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

no v 500-vke by voodoo1 malo ist bez problemov,takze je asi kaput.na voodoo2 mozes skusit to thief2 demo,tam je deaktivace z-bufferu priamo pod video options (advanced),po deaktivaci by malo ist 1024*768 na single v2..click :wink:
ObrázekObrázek
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Tak moje zkušenost: Voodoo1 prostě nejede na systémech s 3Dnow. Jela mi krásně na Celeronu 3ghz, Pentiu3, MMX a podobně. Ale na Athlonu, nebo duronu jsem ji nikdy nerozjel. Na K6-2 - 400 mi jel jen glide, ale jakmile jsem udělal OC na 550 nebo dam dal slušnější mainboard tak už ani glide. Z toho usuzuji, že ti tam ta voodoo nepude. Zkus tam dát něaké PentiumMMX, CyrixeM2 (můj oblíbenec) a podobně, prostě bez 3Dnow a Voodoo1 by se měla rozjet.
BTW: Ty provozuješ tu V5 na tomhle systému, ten CPU je slabej na UT, natož na ostatní hry hodné V5, Voodoo2 single by byla pro tenhle systém luxus. Už jen proto, že platí asi toto: S voodoo2(nejméně CPU náročná karta vůbec) UT-800x600 dáš asi tohle:
K6-2-550mhz = 35fps
Pentium2-400mhz = 45fps.
Tak to prostě je. K6 je na hry a obecně 3D grafiku nevhodná.
Rozhodně nekritizuju tvůj systém, jen říkám, že tam té V5 PCI zbytečně zkracuješ život tím, co by na jejím místě zvládla Voodoo2 líp.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Moc s tebou nesouhlasím, dobře si pamatuju, že (obzvlášť ze začátku) byly optimalizace 3Dfx driverů výrazně lepší pro AMD a výsledky tomu skutečně odpovídaly. Jestli najdu nějaké testy, hodím to sem. Naopak nVidia měla drivery optimalizované spíš pro Intel.
Hladis
Banned
Banned

Příspěvek od Hladis »

Všude kde šel vypnout Z-buffer šlo zvýšit rozlišení. Nebyl problém hrát třeba Tomb Raidera 2 v 1024x768 a to naprosto plynule.

Rene - to nemyslíš vážně s tou V5500 v tom FICu s K6-2 :shock: . To je jako dát Trabantu kapotáž z Ferrari. Dej tam Voodoo 3 a i to bude chrápat. Na tohle je nej Voodoo 2. V5500 se projeví na systémech s Athlonem a PIII.

Ad optimalizace - Ano 3Dfx mělo optimalizace pro 3DNow!......... ale jako to má vysvětlit co.......... Pokud mám brzdu desku a procik ,tak mě ani 10 3Dnow! nevytrhne. Intel byl oproti těmto systémům do příchodu Athlona o 40% rychlejší. Kde jsi vzal ,že výsledky na K6 byly lepší než na Intelu. To jsi asi kouzelník. Ano bylo znát ,když přišly ovladače na 3Dfx s podporou 3DNow! než bez ní ,ale to na Intel opravdu zdaleka nestačilo. XANovi výsledky jsou jasně správné.
Všechno jednou končí......
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Bohužel jsem teď na netu tu zmíněnou recenzi nenašel, ale mám zatím alespoň tohle:

Obrázek

Takže je jasně vidět, že jedinej, kdo tehdy měl dobrý drivery bylo 3Dfx a zároveň, že když jsou drivery dobře napsaný, tak K6 není nijak moc pomalejší, než Pentium. A to běží P na 500MHz (o 25% vyšší frekvence, než K6-II)
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Jo, nebudu oponovat, ale to byl asi něakej board s L2=2mb a podobně, to ten renuv rozhodně není, ještě VIA a Socket7 není šťastná konfigurace.
Prostě moje K6-2 550mhz na Alladin IV 1mb L2 (Jinak deska nádhernej výkon oproti konkurenci). Ve srovnání s dual CPU BX master P2-400 (na testy jsem tam dal jen jeden) byl ten P2 vždy min o 40% lepší.
Hladis
Banned
Banned

Příspěvek od Hladis »

Tak s těmi výsledky v tom grafu nesouhlasim (není tam vůbec uvedena konfigurace + takovým grafům se nedalo tehdá vůbec věřit) Třeba na Celeronu 400 byla v tomhle testu V3 2000 o 10 fps ryhlejší než TNT2 a V3 3000 rozneslo TNT2 Ultru.

Měl jsem test K6-II 500 (Gygabite ALI chipset a Chaintech VIA MVP4) vs. Celeron 366A (Abit BH6) a Celeron byl o 10% rychlejší. Po přetaktování K6 na 550 a Celeronu na 550 byl Celeron o asi 30% rychlejší. Na K6-II 550 se výkon zvedl o 1fps. To snad jako ukázka stačí.
Všechno jednou končí......
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

VIA čipsety nejsou nicmoc, ale oproti ALI? :-) Vždyť pomalejší čipsety, než ALI už pro K6 nebyly... Desku s ALI čipsetem mám a když jsem srovnával výsledky s databází různých testovacích utilit, tak přestože jsem v desce měl K6-2 500MHz, tak vycházela výrazně pomaleji, než K6-2 400 z referenčních databází... Kup si dneska nejlevnější čipset a desku pro AMD a taky budou výsledky horší, než na lehce nadprůměrným Intel čipsetu s P4 ;-)
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Moje chyba, byl to ALI V ne IV rozdíl mezi nimi je na 500mhz v Cpumarku99 IV= 22 bodů (25 s programem pro korekci write allocate)
V= 31 bodů
No když jsem tel ALI V srovnával s konkurencí intelu (TX) na Pentiu MMX233@ 300, tak to bylo na stejno. Tvrdíš, že ALI je blbej, VIA se asi shodnem, že nic moc, tak co teda? SIS ? Moc tam toho pro K6 neměl.
Teda měl jsem jeden, ale ten měl integr grafiku a sdílel paměť. Jeho výkon byl na stejné frekvenci s voodoo2 oproti ALI V tak někde na 50%.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Ale no tak, panove, takhle osklive me podcenovat. Vim, ze pro V5 je to slabota, vsak ta je taky obvykle v uplne jinem poci. Tady byla jen na testech..Tohle je hnizdo, ktere mam na pokusy, take proto v nem byla ta V1.
Odpovědět