Konzole
Konzole
Zdravím přátele,
zvažuji koupení herní konzole, tak nějak mi z toho vychází PS3 nejlépe.
Můžete mi napsat Vaše názory a porovnání PS3 a Xboxu, v čem vidíte rozdíly a přínosy? Pokud tu zde někdo má zkušenost..
díky moc.
zvažuji koupení herní konzole, tak nějak mi z toho vychází PS3 nejlépe.
Můžete mi napsat Vaše názory a porovnání PS3 a Xboxu, v čem vidíte rozdíly a přínosy? Pokud tu zde někdo má zkušenost..
díky moc.
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tu nejde ani tak o hardware, ako skorej o hry ktore chces hrat. pokial ta zaujimaju take, ktore su ps3 exclusive, tak je to jasna volba.
z hladiska hardwaru je (napr pre mna) najmenej pritazliva - strhava ju srotna grafika, skus si vygooglit porovnanie ako vyzera mafia2 na ps3 vs xbox360 vs pc, zatial co xbox360 sa ako tak drzi, ps3 je vysloveny blevajz. nepodpora ps1/2 hier tomu tiez nepomaha (aj ked toto zasa taky problem nieje, kedze sa to da pomerne bez problemov emulovat na pc, aj so vsetkymi extra benefitmi)..
z hladiska hardwaru je (napr pre mna) najmenej pritazliva - strhava ju srotna grafika, skus si vygooglit porovnanie ako vyzera mafia2 na ps3 vs xbox360 vs pc, zatial co xbox360 sa ako tak drzi, ps3 je vysloveny blevajz. nepodpora ps1/2 hier tomu tiez nepomaha (aj ked toto zasa taky problem nieje, kedze sa to da pomerne bez problemov emulovat na pc, aj so vsetkymi extra benefitmi)..
je fakt, že mne zajímají závody aut (Grandturismo 5 vs Forza 4 ????)
taky máme velkou TV s fullHD - tak by to mohlo být i pěkné.
dva kolegové v práci mají PS3 a jsou spokojeni.
taky - nemám zkušenosti s gamepady a jak se na nich jezdí, na xboxu jsem viděl wireless volant, nevím jestli je něco na PS3 (možná ve spojení s move, ale to nemám nastudované co to vůbec je..jsem konzolama)
taky máme velkou TV s fullHD - tak by to mohlo být i pěkné.
dva kolegové v práci mají PS3 a jsou spokojeni.
taky - nemám zkušenosti s gamepady a jak se na nich jezdí, na xboxu jsem viděl wireless volant, nevím jestli je něco na PS3 (možná ve spojení s move, ale to nemám nastudované co to vůbec je..jsem konzolama)
edit:
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ako som povedal, je to o hrach. ad prislusenstvo, o to by som sa nebal, budu ho iste cele tony..
tu este dodam - wii ide bez problemov emulovat, xbox360 emulovat nutne nieje (v podstate nema exkluzivne tituly, resp sanca ze xbox360 hra vyjde aj na pc je pre pribuznost hw takmer 100%), ps3 v dohladnej dobe emulovat nepojde, dnesne pc proste na to nemaju (emulacia cellu je tazky pruser).
tu este dodam - wii ide bez problemov emulovat, xbox360 emulovat nutne nieje (v podstate nema exkluzivne tituly, resp sanca ze xbox360 hra vyjde aj na pc je pre pribuznost hw takmer 100%), ps3 v dohladnej dobe emulovat nepojde, dnesne pc proste na to nemaju (emulacia cellu je tazky pruser).
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Zdar, tady bude asi odpoved na me, jestli me neklame pamet, konzolemi jsem tu nejpovolanejsi ja. To hlavni uz jsi pochopil sam, a rikal to i ps. Zalezi, co chces hrat. Ja jsem od zacatku na PS (tentokrat velkyma ), protoze moje hlavni argumenty pro vyber konzole vzdycky znely: Final Fantasy, Metal Gear Solid, Devil May Cry, Onimusha, Tekken, Uncharted...PS ma vybornou zakladnu, a co mel kdy Xbox? Halo. To je vyborna serie, ale co se me tyce, jedina, ktera stala kdy za rec. Vsechno ostatni si pustis na PC a pokud do nej investujes, bude to vypadat lepe. Ne tak PS3 se svym vyberem exklusivnich serii. Pravda je, ze ma hry kde vypada hure nez X360, ale jsou i takove, kde je to naopak. Vykon konzoli tradicne ztraci a s prodlouzenim zivotniho cyklu a vyraznym zpozdenim sedme generace konzoli se stalo to, ze uz v dobe jejich uvedeni byly s PC srovnatelne co se tyce graficke stranky. No a? Nejsme tu banda lidi, co je ochotna hrat nejakou vykopavku z '9x jen proto, ze bezi na 3Dfx a je dobra?
Tradicne tedy mam na jedne strane tv silne PC a na druhe strane aktualni generaci PS. K tomu jeden ovladac a je mi vlastne jedno, kterou krabici zapnu, rozvalim se do kresla a hraju.
PS4 jeste neni ani oficialne oznamena, i kdyz je patrne, ze se na ni pracuje. Pro me jsou konzole obecne silne tema, takze pokud mas konkretni otazky, smele se ptej.
Tradicne tedy mam na jedne strane tv silne PC a na druhe strane aktualni generaci PS. K tomu jeden ovladac a je mi vlastne jedno, kterou krabici zapnu, rozvalim se do kresla a hraju.
PS4 jeste neni ani oficialne oznamena, i kdyz je patrne, ze se na ni pracuje. Pro me jsou konzole obecne silne tema, takze pokud mas konkretni otazky, smele se ptej.
-
- Linux user
- Kontaktovat uživatele:
k PS3 je fajnový volant od Logitech - Driving Force GT. Mám ho doma, 900 stupňové otáčky. Pedále nič moc no pokiaľ nechceš spojku a normálnu prevodku tak odporúčam :) kúpil som ho za super cenu 90€ v Tescu :D
podpora PC/PS2/PS3
k xboxu som niečo podobné nevidel (aj keď hľadal som niečo k PC a podpora PS bola výhoda keďže niekedy ho chcem kúpiť :) )
inak grafika konzol nič moc. mám momentálne priemerné pc ale napríklad Portal 2 vyzerá omnoho lepšie u mňa na pc ako u kamaráta na PS3
podpora PC/PS2/PS3
k xboxu som niečo podobné nevidel (aj keď hľadal som niečo k PC a podpora PS bola výhoda keďže niekedy ho chcem kúpiť :) )
inak grafika konzol nič moc. mám momentálne priemerné pc ale napríklad Portal 2 vyzerá omnoho lepšie u mňa na pc ako u kamaráta na PS3
No, zajímalo mne, jak je na tom PS4....myslel jsem že bude na podzim venku. jestli to vypadá až za několik let, tak si PS3 nadělím k narozeninám v létě...zajímá mne rally(wrc2) taky race driver GRID (super hra) a GT5
Rene, za jak dlouho vidíš že PS4 vyleze?
jinak...kde by se PS3 dala slušně pořídit?
Dá se GT5 jezdit (ovládat) slušně bez volantu?
díky chlapi..
ad důvod - GT5, taky s malou se ke stolnímu PC moc nedostanu, a když ano, tak spíše si zalítám...stejně času moc není.
edit - a ten hlavní důvod - máme rádi klasiky, proto suším na compu aces over pacific, us navy fighters, xcom, NFS5 atp.
Rene, za jak dlouho vidíš že PS4 vyleze?
jinak...kde by se PS3 dala slušně pořídit?
Dá se GT5 jezdit (ovládat) slušně bez volantu?
díky chlapi..
ad důvod - GT5, taky s malou se ke stolnímu PC moc nedostanu, a když ano, tak spíše si zalítám...stejně času moc není.
edit - a ten hlavní důvod - máme rádi klasiky, proto suším na compu aces over pacific, us navy fighters, xcom, NFS5 atp.
edit:
Extra tezka otazka za $10.000. Alespon tolik bych totiz vydelal, kdybych to datum znal. A kdyby ho znala Sony, dokazala by na tom vydelat jeste mnohem vic.
Asi takhle. MS i Sony se puvodne chystala prejit na desetilety cyklus, coz nikdo nebral vazne a obe spolecnosti se k tomu vyroku dnes uz radeji nevraci. Presto letos na Vanoce bude PS3 sest let a budeme mit stesti, pokud tou dobou bude PS4 vubec oficialne ohlasena. Neoficialne se mluvi o prazdninach pristiho roku, ale co si budeme povidat, pred prazdninama se nevydava nic, coz potom nova generace konzoli, a po prazdninach je velice specificke obdobi roku, alespon co se trzni ekonomiky tyce a opet to neni vhodna doba. Vanoce jsou ten cas, ktery k tomu naopak vyzyva. Takze, jestli si budes moct koupit PS4 na Vanoce '13? Mozna se mylim, ale ani to si nemyslim. General availability pro EU, neboli okamzik, kdy si budes moct dojit do kramu a PS4 si koupit, bych hadal nekam na duben '14. Ale jak rikam, muzu byt mimo misu.
Ohledne nakupu, zkus treba Presto ve Zlatnicke, pokud jdes po second handu, jinak ji dostat muzes skoro vsude, zalezi jaky bundle by sis predstavoval.
Asi takhle. MS i Sony se puvodne chystala prejit na desetilety cyklus, coz nikdo nebral vazne a obe spolecnosti se k tomu vyroku dnes uz radeji nevraci. Presto letos na Vanoce bude PS3 sest let a budeme mit stesti, pokud tou dobou bude PS4 vubec oficialne ohlasena. Neoficialne se mluvi o prazdninach pristiho roku, ale co si budeme povidat, pred prazdninama se nevydava nic, coz potom nova generace konzoli, a po prazdninach je velice specificke obdobi roku, alespon co se trzni ekonomiky tyce a opet to neni vhodna doba. Vanoce jsou ten cas, ktery k tomu naopak vyzyva. Takze, jestli si budes moct koupit PS4 na Vanoce '13? Mozna se mylim, ale ani to si nemyslim. General availability pro EU, neboli okamzik, kdy si budes moct dojit do kramu a PS4 si koupit, bych hadal nekam na duben '14. Ale jak rikam, muzu byt mimo misu.
Ohledne nakupu, zkus treba Presto ve Zlatnicke, pokud jdes po second handu, jinak ji dostat muzes skoro vsude, zalezi jaky bundle by sis predstavoval.
Rene - díky za info.
Máš bohaté zkušenosti, takže se nechám poučit - čeho se vyvarovat.
Plánuji ji mít v obyváku, hlavně na auta (zatím bez volantu)
Bazar - jen pokud bych měl jistotu, že je OK.
Kapacitu bych si představoval tak 250-320GB, uvidíme.
Máš bohaté zkušenosti, takže se nechám poučit - čeho se vyvarovat.
Plánuji ji mít v obyváku, hlavně na auta (zatím bez volantu)
Bazar - jen pokud bych měl jistotu, že je OK.
Kapacitu bych si představoval tak 250-320GB, uvidíme.
edit:
Bundlem jsem mel na mysli spise pribalenou hru/periferii, nez velikost disku. Na te po pravde recene vubec nezalezi. Kdysi jsem se tu uz pochlubil, ze jsem hrdym majitelem jedne z nekolika kusu japonske MGS4 limited edition. Limitovana byla dost, stala nesmyslny ranec a mela jen 40GB drive a jeden ovladac (tehdy byly standardem dva). Rovnou jsem ho vymenil za 320GB (konzole vezme jakykoli 2.5" disk doma najdes, neni nijak specialni) a za ta leta ho mam plny traileru a video magazinu, ktere nemazu proste proto, ze se tam vejdou. Pokud neplanujes kupovat tuny her na PSN store, velikost disku Te nijak omezovat nebude. Typicka "instalace" hry zabira 1MB az 2GB, takze i na tu 40 se toho vejde tuna.
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
http://pcsx2.net/compat.php (ako playable je uvedenych 1668 hier, problemy ma 392, nehratelnych je 147)
hlavne tri vyhody su vysoke rozlisenia, FSAA/AA, a savestates. tzn, ak mas slusnu masinu a monitor, hra bude vyzerat o dost lepsie ako na ps2+tv. ako pri kazdom emulatore, je nutne sa pripravit na nejake tie nastavovacky, bez toho to skratka nejde, ale za normalnych okolnosti by to nemalo predstavovat viac ako par minut googlenia a dalsich par desiatok sekund v konfiguracnom paneli.
hlavne tri vyhody su vysoke rozlisenia, FSAA/AA, a savestates. tzn, ak mas slusnu masinu a monitor, hra bude vyzerat o dost lepsie ako na ps2+tv. ako pri kazdom emulatore, je nutne sa pripravit na nejake tie nastavovacky, bez toho to skratka nejde, ale za normalnych okolnosti by to nemalo predstavovat viac ako par minut googlenia a dalsich par desiatok sekund v konfiguracnom paneli.
ps ma sice pravdu, ale treba zrovna na FFXII si priprav dost solidni zelezo a stejne nebudou plynule hrat animace (pokud uz to nevyresili). Pravda je, ze to vypada krasne, ale playable ani zdaleka neznamena perfektne nebo bez problemu. PCSX2 asi nikdy nedosahne bezchybneho stupne emulace, jaky jsme mivali treba v PCSX.