oprava MSI 6168?
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
oprava MSI 6168?
tak sa zasa ohlasilo moje prislovecne stastie-napriek tomu ze som si nechal dva kusy musim s nevolou konstatovat ze jeden je (zrazu) dead,a druhemu nefunguje stredny pci slot.
napady co s tym?
napady co s tym?
Naposledy upravil(a) ps47 dne čtv čer 30, 2011 7:52 pm, celkem upraveno 1 x.
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
bios tam bol original ami.nefunkcny pci slot=tri grafiky tam proste nefunguju.netusim ci bol nefunkcny odjakziva alebo ci zdochol niekedy teraz.ad ta ktora je uplne nefunkcna,predtym bola v poriadku,ale teraz zrazu neda ani tuk-roztocia sa vrtule a to je vsetko (ziadne pipanie napr ked sa vyberie pamat,proste nic)..skusal som prehodit BIOS cip (funkcny do skapatej dosky),nepomohlo..
//uprava a presun do hw.
//uprava a presun do hw.
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
jak uz jsem psal v PM, kdyby se to nepovedlo, mohli bychom smenit moji dobrou za tu tvou bez PCI slotu.. Jeden mi chybet nebude a mozna bych to i spravil. Akorat ta moje deska ma ted uz award (thanks to havli) a taky od te doby na ni nejde IrDA, tak nevim, ci je to problem:-/
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
skusal som to s p3 800 (a myslim ze aj s p3 500),a ta druha nedala ani tuk, tak som si myslel ze je dead. dost z toho nechapem, nemyslim ze som spravil nejaku chybu, nastavenie bolo presne ako na tej s nefunkcnym pci slotom..Gringo cez pm píše:Zdarec,
dneska jsem na poste vyzvednul balicek, uz tam dva dny lezel
Siltovka je super a skoda, ze dneska uz malokomu dojde, co to je za logo.
Taky jsem rozbalil ty dve fosny. Pouzil jsem na to nejdrive P3 1GHz, ale ani se to nehlo (protoze je tam AMI BIOS, ten neumi 133FSB).
Tak jsem pouzil Celeron 633MHz v redukci na Socket370. Deska s mrtvym PCI slotem se rozbehla. Pridal jsem SCSI radic do PCI2 a dioda od BSY linky sice svitila, ale mel by se spustit BIOS radice a zacit detekovat disky. Nestalo se a tak jsem prehodil radic do PCI3 a tam delal presne to, co by mel. Issue confirmed, na prvni pohled tam nevypada nic zle (cekal jsem zohnute piny nebo neco na ten zpusob), budu to zitra dale premerovat a uvidime co najdu a vymyslim.
Druha deska, co mela byt uplne KO se s Celeronem rozbehla taky. Samozrejmne spousta reci o tom, ze CMOS fail a Floppy fail a nVidia suxx ale jede. Cili issue not confirmed - co jsi zkousel ty za CPU? Podle puvodniho nastaveni tam bylo neco s nasobicem 8x (ten jsem ted stahnul na sest, kvuli toho celeru).
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja jen dodam, ze moje MS-6168 je dost citliva na pouzity CPU. Funguje jen a pouze s nativnimi slotovymi CPU. Takze treba PIII 700 slot1 jede, ale PIII 750 s370 pres redukci (coppermine ready) neda ani tuk. FSB v BIOSu vzdy nastaveno na 100MHz, nasobic jsem neresil. Nemel by mit vliv, od PII deschutes je zamcenej. Je to divny, obzvlast kdyz par let zpatky na ni fungoval i celeron 1,2GHz.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
Po vcerejsi diskuzi na ICQ (to se jeste porad pouziva? ) jsem jeste pokracoval v laborovani.
ps47 byl proti tomu, abych zkusil Award BIOS, ktery by rozjel FSB133. Stovkovy CPU mam totiz u rodicu, ale nevadi, bude to v patek. Je tu urcita sance, ze deska rozjede Celer (FSB66), ale s vyssi frekvenci si uz neporadi - proto mu nesla a me jde.
Ad PCI slot, zkousel jsem pomoci radice prostredni slot na obou deskach a ku velkemu prekvapeni, ani na jedne nejde, takze to nevypada ani tak na bug, jako na feature. ps47 mel napad, ze slot je sdileny (se zvukovkou) a proto nejde. Pochybuji, mam ve sve desce prave v druhem PCI SCSI radic a zvukovku pouzivam integrovanou - problemy to nedela. Pro jistotu jsem na jedne z "vadnych" zkusil povypinat zvukovku a IDE radic, problemu to ale moc nepomohlo.
ps47 byl proti tomu, abych zkusil Award BIOS, ktery by rozjel FSB133. Stovkovy CPU mam totiz u rodicu, ale nevadi, bude to v patek. Je tu urcita sance, ze deska rozjede Celer (FSB66), ale s vyssi frekvenci si uz neporadi - proto mu nesla a me jde.
Ad PCI slot, zkousel jsem pomoci radice prostredni slot na obou deskach a ku velkemu prekvapeni, ani na jedne nejde, takze to nevypada ani tak na bug, jako na feature. ps47 mel napad, ze slot je sdileny (se zvukovkou) a proto nejde. Pochybuji, mam ve sve desce prave v druhem PCI SCSI radic a zvukovku pouzivam integrovanou - problemy to nedela. Pro jistotu jsem na jedne z "vadnych" zkusil povypinat zvukovku a IDE radic, problemu to ale moc nepomohlo.
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
takze i s FSB100 si desky rozumi dobre a funguji. Zajimave ale je, ze ta puvodne dodana jako vadna se nepostne, pokud ma v PCI2 kartu. Pokud kartu odstranim, tak v pohode (mozna takhle se stalo, ze ji ps47 povazoval za vadnou). Aby to bylo zamotanejsi, prijde na to, jakou kartu, USB radic nebo sitovka tomu nechutna, ale zvukovka mu nevadi. Kazdopadne to nic nemeni na tom, ze ani na jedne desce karta v druhem PCI slotu nejede a nejede a nejede. Promeril jsem dostupne cesty a nenasel jsem zadny problem, jeden znamy jeste mel napad proverit clockgen - na obou deskach je ten samy jako na te moji treti (kde vse funguje). K dovrseni smuly jsem zjistil, ze moje deska ma zase jinou vadu - memtest vyhodi chyby:-(
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: oprava MSI 6168?
Po delsim case jsem zase oprasil moji MS-6168, takze napisu par postrehu.
1. Jak jsem drive psal, ze nefunguje s CPU pres redukci S1 -> S370.... tak neni pravda - funguje. Zrejme ale dost zavisi od pouzity redukce, moje je MS-6905 v2.3 (asi posledni revize). Napred jsem zkusil PIII 900, coz proslo. Tak jsem upravil tualatin celerona 1,3 a kupodivu i ten funguje.
2. Ale pozor! Deska (aspon muj kus) overvoltuje o 0,1V. A s celeronem hodne topi napajeci obvody... nevim proc, ale je to tak. Nastavil jsem na redukci teda jen 1,35V (v realu 1,45), ale i tak je teplota mosfetu v zatezi kolem 80°C. To je na muj vkus uz trochu moc, takze realna pouzitelnost s tulenem je nejista. S jinyma CPU jsem teplotu nezkoumal, ale predpokladam, ze to bude min..
3. PCI sloty funguji vsechny. Nacpal jsem do nich 2x LAN + zvukovku a win vsechno normalne nadetekovaly a nainstalovaly drivery. Dal jsem to nezkoumal, ale zrejme tenhle kus netrpi problemem viz vyse. Jen pro poradek dodam, ze je to MS-6168 V2 s 8MB V3 bez TV-OUT (je na nej pozice, ale neosazena) + award BIOS 1.3.
4. Nepovedlo se mi rozchodit V3 PCI, asi se nejak bije s integrovanou V3. Po nabootovani win XP je na obou grafikach cerno. V4 PCI ale funguje normalne, necha se provozovat rozsirena plocha a podle toho, jak se nastavi primarni plocha, se spousti hry na V3/V4. Ovladace jsem pouzil SSFT a41 custom.
1. Jak jsem drive psal, ze nefunguje s CPU pres redukci S1 -> S370.... tak neni pravda - funguje. Zrejme ale dost zavisi od pouzity redukce, moje je MS-6905 v2.3 (asi posledni revize). Napred jsem zkusil PIII 900, coz proslo. Tak jsem upravil tualatin celerona 1,3 a kupodivu i ten funguje.
2. Ale pozor! Deska (aspon muj kus) overvoltuje o 0,1V. A s celeronem hodne topi napajeci obvody... nevim proc, ale je to tak. Nastavil jsem na redukci teda jen 1,35V (v realu 1,45), ale i tak je teplota mosfetu v zatezi kolem 80°C. To je na muj vkus uz trochu moc, takze realna pouzitelnost s tulenem je nejista. S jinyma CPU jsem teplotu nezkoumal, ale predpokladam, ze to bude min..
3. PCI sloty funguji vsechny. Nacpal jsem do nich 2x LAN + zvukovku a win vsechno normalne nadetekovaly a nainstalovaly drivery. Dal jsem to nezkoumal, ale zrejme tenhle kus netrpi problemem viz vyse. Jen pro poradek dodam, ze je to MS-6168 V2 s 8MB V3 bez TV-OUT (je na nej pozice, ale neosazena) + award BIOS 1.3.
4. Nepovedlo se mi rozchodit V3 PCI, asi se nejak bije s integrovanou V3. Po nabootovani win XP je na obou grafikach cerno. V4 PCI ale funguje normalne, necha se provozovat rozsirena plocha a podle toho, jak se nastavi primarni plocha, se spousti hry na V3/V4. Ovladace jsem pouzil SSFT a41 custom.