Tady bych rád poděkoval havlimu 
za zapůjčení některých grafik. Díky němu bude součástí testu i známý lowend X1300Pro a populární 8800GT. Bez těchto karet, by bylo srovnání poněkud ochuzeno
Dnes mi přišla také zásilka z Aukra dalších dvou lowend karet, které nesmí v mém mezigeneračním testu chybět. Jedná se o 9500GT s GDDR3 a HD5450 . Už se těším na jejich souboj s někdejším hiendem

Na cestě je také GF7900GTX, která by měla konkurovat Radeonu X1950Pro, tuto kdysi rozšířenou grafiku bohužel stále nemám
Tady bych rád poprosil o radu. Tak jako jsem si upravil GF7800GTX na 7800GT pomocí Rivatuneru, existuje nějaká možnost jak upravit X1950XTX na X1950Pro

Když už to někdo řeší, tak naopak (Pro->XTX), což je samozřejmě nemožné, ale XTX->Pro by teoreticky jít mělo. Ideálně ne přehrátím biosu. Protože mé původní pokusy s přehrátím biosu 7800GTX -> 7800GT ke správnému odebrání pipelines nevedly a pak nerad bych umrtvil svou XTX (což se stalo některým, co se snažili udělat Pro->XTX

)
A na závěr trochu off topic i když ne tak úplně, testů grafik se to týká. Rád bych si poplakal nad seznamem her, které jsou, jakože nejvíce hrané viz
dnešní diskuze na ehw . Že nemusím válečné akce typu COD, Battlefield, MoH apod. je můj vkus, ale aspoň vím, o co jde. Ale nad některými tituly doslova žasnu, nebo hůře vůbec neznám

League of Legends má nejvíce hráčů? Cože? Silkroad Online, Wolfenstein:Enemy Territory, Aion, vše mezi top 25. Heroes of Newerth do metodiky?
Co to jako je?

Z mým oblíbených her je tam snad jenom The Elder Scrolls V: Skyrim a staré GTA:SA
Ještě, že to testování dělám pro svou radost a pro těch pár, které ještě ty „staré“ šroty zajímají také. Opravdu bych dnes nechtěl dělat v profi magazínu a muset testovat v takových