Carmageddon problem

Sem postujte otázky ke hrám, screeny atd

Moderátoři: ps47, Doom

anderek79
Kontaktovat uživatele:

Carmageddon problem

Příspěvek od anderek79 »

Ahoj já už doma vergluju delší dobu s touto hrou a podařilo se mi jí rozjet pouze v dosboxu glide ale není to ono hra není plynulá. Mám dva počítače 1.Duron 900+Voodoo 3 8MB 2. Pentium 4 3.0 + nvidia gf4TI 4200 64MB. Ani na jednom počítači mi hra nešlape poraďte prosím někdo díky.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ja ti to prehodim do hier,aj ked si niesom isty s ktorou hrou mas vlastne problem.

edit: aha,carmageddon,nadpis upraveny aby to davalo zmysel.
Naposledy upravil(a) ps47 dne ned črc 24, 2011 11:56 am, celkem upraveno 1 x.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
anderek79
Kontaktovat uživatele:

Carmageddon Splat Pack

Příspěvek od anderek79 »

Vypadá to že máš asi pravdu našel jsem zajímavý článek včera jenže neumím moc dobře anglicky zkus to prosím omrknout díky.

http://atombomb.no-ip.org/blog/2010/12/ ... esolution/
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

clanok pojednava o tom,ako rozbehnut 3dfx verziu camageddonu cez dosbox a glide wrapper.ak mas zaujem,mozem ti ten navod prelozit.

tzn,hra o ktorej sa bavime je carmageddon?
ObrázekObrázek
anderek79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Jo to by bylo fajn kdybys mi ten článek přeložil. Já jsem zkoušel tu hru rozjet přes dosbox glide na mojem čtyřjádru a hra nebyla plynulá. Jedná se o hru carmageddon splat pack :wink:
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Je nutný dosbox? Hru je pod XP možno spustit s VDMSound a glide wrapperem naprosto plynule s 1GHz procesorem a TNT2 ekvivalentní grafikou. To jsou moje mnoho let staré zkušenosti.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

to by bolo optimalne-pustat hry cez dosbox by mala byt az ta posledna moznost,kedze sa jedna o plnu emulaciu,rychlost pri akejkolvek trocha narocnejsej hre pojde zakonite do kytek.

priznam sa ze Carmageddon som rozbehnut este neskusal,cize napr netusim ci 3dfx exe funguje cez dosglide alebo winglide..dle vseho to bude dosglide.mozes byt konkretnejsi (nastavenia,wrapper atp)?
ObrázekObrázek
wolf00
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

http://portingteam.com/2010/10/port-of- ... dxf-glide/ tady neco je,ale zatim jsem to neskousel... gl
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

vyzera to na maly wrapper vytvoreny specialne pre carmageddon.
ObrázekObrázek
anderek79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

swarm píše:Je nutný dosbox? Hru je pod XP možno spustit s VDMSound a glide wrapperem naprosto plynule s 1GHz procesorem a TNT2 ekvivalentní grafikou. To jsou moje mnoho let staré zkušenosti.
Takže sem nainstaloval čistý systém win xp + ovladače od zvukovky a ovladače nvidia 93.71 a WDMSound + glide wrapper a hra se stejně nerozběhla... Zkoušel jsem i dgvoodoo a taky nic. Už sem z toho unaveny pořad zkoušim místo abych si zahrál :cry:
wolf00
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

co jsem tady daval ten link,tak podle te stranky by to melo fungovat i na ati a nv videokartach

http://www.gamefront.com/files/885613/3dfxrow_zip

http://www.gamefront.com/files/885612/3dfxgerm_zip
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
anderek79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

wolf00 píše:co jsem tady daval ten link,tak podle te stranky by to melo fungovat i na ati a nv videokartach

http://www.gamefront.com/files/885613/3dfxrow_zip

http://www.gamefront.com/files/885612/3dfxgerm_zip
A nemohl by to někdo vyzkoušet prosím na podobné konfiguraci? Zkoušel jsem to na tom pentiu 4 3.0 + GF4Ti 4200 a pořád nic :-(.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

dnes vecer sa na to planujem pozriet.
ObrázekObrázek
anderek79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Po delší době jsem se dostal zase k rozjetí toho carmageddonu splat packu a o5 se mi to nepodařilo rozjet. Zakoupil jsem 2 stejné karty VooDoo 2 12MB. Pro rozjetí jsem použil pouze jednu tuto kartu a počítač P4 + GF4Ti. Nainstalovaj jsem čistý systém Win XP s drivery pro geeforce a pro voodoo 2 ale při spuštění jsou buďto artefakty v obraze nebo obrazovka na chvíli zčerná a skočí to z5 do windowsu.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ObrázekObrázek
anderek79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

ps47 píše:skus koolsmokyho ovladac.
Po delší době sem se zase dostal do stádia rozjetí te hry a tak upřesňuji moji konfiguraci: P4 3.0GHz, Asus P4P800VM, 1-2GB DDR400, GF4Ti4200 64MB + VooDoo2 12MB(mám dvě identické karty laborování s SLI bude až rozjedu samostatnou kartu), disk 80GB SATA, DVD RW TEAC. Po neúspěšném rozjetí glide carmageddonu splat pack ve WIN XP sem se rozhodl pro instalaci WIN ME. Ovladače jsem všechny postahoval a jdu instalovat. Pro GF4 použiji ovladače 81.98 a pro VooDoo 2 ovladač Voodoo2 30202 tak mi držte palce doufám že to rozjedu.
anderek79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Pokud by někdo chtěl laborovat s touto hrou podobně jako já tak sem ji nahrál na uložto:

uloz.to/11797048/carmageddon-splat-pack-7z
anderek79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Tak problém nastal dříve než jsem si myslel po formátu disku při instalaci WIN ME mi počítač skočí do černé obrazovky a vytuhne. Ach jo :( :( :(
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

skusil by som odstranit voodoo2. mimochodom,je overene ze je karta plne funkcna?

inak toto vyzera ako pomerne dobry navod:
What you will need:

Some dosbox build with glide support, I suggest to use Taewoong’s build from his site ( currently I am using version from Oct. 12. 2011)
nglide glide wrapper or real 3dfx voodoo card (other glide wrappers WON’T work)
original cd images of Carmageddon since 3dfx version always check for cd, you can use dos version of Carmageddon or Carmageddon from Max Pack compilation (with Splat Pack)
How to make it work:

install nglide, run configurator from Start menu -> All programs -> nGlide and set resolution to native resolution of your monitor. You can also enable vertical sync for better quality.
Extract downloaded dosbox to some folder and open dosbox.conf in notepad (or other simple text editor).
Here you need to make few changes to make carmageddon run at full details. First you need to find line with “memsize=16″ in [dosbox] section and change it to “memsize=63″. Then find [glide] section (near the end) and make sure that glide is set to true (should be that way by default). And last is the [autoexec] section where you need to put these two lines
mount C interplay
imgmount D “C:\carmageddon\carmageddon.cue” -t iso

where in the second line you put path to your Carmageddon image, I have images in cue/bin format but it should also work with iso images.
Save and close dosbox.conf, create new folder with name “interplay” in the dosbox folder and delete glide2x.dll so dosbox will use nglide.
Now you can run dosbox and install Carmageddon by running dosinst.bat from d:\(inside dosbox). Install to default folder, select full installation and in the sound setup at the end select autodetection. If you installed Max Pack version you can directly run 3dfx version by running 3dfx.exe from c:\games\carma, otherwise you need to install 3dfx patch, (701.93 kB) and then run voodo2c.exe from c:\games\carma

You can install Splat Pack using similar procedure. To make it look even better you can enable Anti-aliasing (since nglide 0.97 anti-aliasing is working again) from your graphic card control panel.

To make it run automatically you can add these lines to [autoexec] section in dosbox.conf

c:

cd games

cd carma

3dfx.exe

One last warning, running Carmageddon in dosbox is really cpu intensive, so you need at least 2.4GHz Core 2 processor to get some decent fps, or you can try lowering in-game details. Run game as '3dfx.exe / carmav.exe' (faster) or as
'voodo2c.exe -vrush' (slower but fixes cockpit portrait, minimap and cars gallery after race).
Naposledy upravil(a) ps47 dne čtv pro 15, 2011 11:29 pm, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek
socket

Příspěvek od socket »

ja by som ihned odstranil windows ME a nahodil tam 98, usetris si vela nervov. :D
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Odpovědět