No, ještě furt můžou udělat ještě větší jádro.
Co jsem tak slyšel tak 28nm moc moc daleko.
Bob - FX5800 uchladim pasivně Acelerem S2.... ten chladič byl otřes ale oproti dnešním GPU to netopilo niak. Radeon 9800 jsem tehdy chladil boxem ze socketu A abych držel 430mhz a to byla jiná páka. Ale furt oproti dnešním GPU?
Co se GTX480 týče tak ty hlučný nenažraný cihly byly hlavně ty GF100 vyrobené ještě 2009, prostě risk wafery. Co jsem měl jednu v létě tak už to bylo úplně jiný a původní 480 co jsem měl byl Gainward co byl první v republice. A ještě jsem si jí vybral protože to byla kusovkla, vybral jsem si tu nejlepší co mi dala 850mhz se stockem a dalo se to tim stockem hlavně uchladit, i když ten 90% fan už byl hodně hlučnej. Ale teď mam Asuse taky 480, fungl novej, kterej mi jede na 880mhz a fan je 70% 40nm výrobní proces po dlouhé době konečně dospěl.
A Cayman neni niak extra žravej, osobně si myslim že chladič neni nejlepší, protože 6950 neni žravá karta na dnešní poměry, prostě neni. Žere míň jak 5870, takže... nejde mi to do palice. Ne že by mě tyhle komický X2 AFR based krámy ňák braly teda....
Co mě ale docela zaráží je to jak obě firmy ačkoliv vyráběj na 40 maj total jiný napětí v čipech. NV tam má mezi 0.95v - 1,075v (nejnepovedenjší GTX480), ATI tam má zcela běžně 1,25v - 1,3v. Při OC když se nejde nad 1,4v tak to nevypadá blbě. Když u NV jdu nad 1,1v tak to začíná bejt o hubu,m při 1,15v odrovnam napájecí kaskádu. To používaj jako jiný tranzistory? Já to nemůžu pochopit.
Bob - co je na 550 zajímavého? Jen nová revize GF106, k čemu je to dobré krom potencionálních rekordů co se frekvence týče, a taky super zpětný kompatibilitě s PCI-E sběrnicemi kterou GF106 má, ale jinak....