Voodoo5 a MSI K8N Neo3

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 5 , čili VSA-100

Moderátoři: ps47, Vykupitel

DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Bezmozek píše:Přesně tak, ve všem novějším se mi V5 hodně hřála. I když to bylo stabilní, riskovat V5 se mi nechtělo. Zkoušel jsem jen AMD, třeba existuje nějaký Intelí řešení, ale kašlu na to, s Bartonem to sviští slušně :wink:
Nic se jí nikdy nestane. Toho se fakt neboj.

Na P4 je ten sis + ještě jsou tam VIA chipsety s AGP4x. SIS je jednoznačně lepší než VIA, s vyjímkou Voodoo5-6000 ta je na SIS chipsetech pomalá.
Gringo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gringo »

ehm, snad nebudu za blbce - napadla me takova myslenka. Podle clanku zere V5500 "pouze" pres 30W, ale pritom ma pridavne napajeni. Jsou karty, co zerou vice a nemaji extra molex konektor (treba parhelia, ale i nektere GF4Ti). Nemohlo by to byt tak, ze soudruzi z 3dfx nam tu pro drzitele motorovych pil nechali easter egg?

Jasne, AGP nema obycejne napajeni, je tam ten signaling, kdy si karta musi s deskou nejdrive "popovidat", ale pokud by ta karta zamerne nareportovala, ze je universal...

Nebo to proste bylo pro sichr, aby V5 jela i v tech nejstarsich deskach? (coz treba nektere GF4 nejedou a je to known issue).
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Ne, spíš to bylo o tom, že u některejch shit desek odcházej kondíky u AGP když tam dáš žravější kartu, atd. 3DFX vždy hrála na jinstotu, a radši tam dali konektor na molex než aby karta žrala z AGP a ECS desky udělaly pápá.

Co se AGP kompatibility týče, vůbec nejde o snahu funkce na starých chipsetech. (kdyby ano, tak proč tam Voodoo4 což je AGP4x karta funguje taky že.) Proč taky když na starejch strojích je V5 bržděna CPU? Bylo to prostě -, chyba kterou 3DFX udělala a uvědomila si jí, byly připravené V5 co byly AGP universal. Samotná standardní 5500 opravdu nedovede fungovat s 1,5v signalingem. Na těch pár deskách s AGP8x kde se mi jí po fyzických úpravách podařilo rozject, tak to se jednalo o high end desky které uměly ovládat a výrazně zvedat voltáž do AGP, až od 1,7v byla stable, na defaultních 1,5 mi většinou ani nepostla.

Jiank nevim o tom že by GF4TI měla problémy s kompatibilitou, naopak ta karta chodila všude. Na všec chipsetech tehdejší doby. Co se historickejch týče, tak fungovala na všech Intelech s AGP, jestli nefungovala na ňákejch VIA tak to nevim, ale na těch nefungovalo NIC, občas voodoo, ale i ta ne vždy.
Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Na VIA Apollo VP3 (AGP1.0) + K6II žádná NV nefungovala, zato Voodoo3 a Voodoo5 bez problémů.
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
havli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Ja jsem teda rozjel i GF4 ti4600, ale to bylo na MVP3. Nevim jestli se nejak lisi od VP3. Ono to je stejne celkem jedno, protoze zadna K6 poradne neakrmi ani tu V3. Vsak uz se brzo uvidi, jak to je s CPU limitaci na voodoo grafikach. :)
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

VIA chipset = rovnou do popelnice (až na pár late AGP4x vyjímek).
Odpovědět