voodoo2 a znizenie kvality obrazu na monitore
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
voodoo2 a znizenie kvality obrazu na monitore
uz davnejsie som to sem chcel hodit,ale dostal som sa k tomu az teraz-podla tych testov pass-through kablov by mala byt kvalita obrazu cez akykolvek pass-through kabel vyrazne znizena,ale ja som si mohol na mojom kompiku (k7 xp3000,r9800p,v2 SLI a-trend,ako vzdy ) oci vyocit,ale ziadne duchy alebo rozjete farby som nepozoroval.kabel mam ten opravdu tlusty svetly E-CALL ([url=http://www.inc_exe.szm.sk/hlp/default_fix.htm#SLI]foto[/url]) kt by podla testov kt robil no-x mal mat ohavnu ostrost a katastrofalne duchy.teda nieze by som sa stazoval ze ich nemam,ale divne mi to pripada (asi mi uz davno nespadol disk ze sa zaoberam takymi drobnostami )..
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm. Já ten test prováděl následovně: Do G400MAX (kartu s lepším signálem tu nemám) jsem vrazil kabel a skrze něj připojil monitor. A porovnal s obrazem bez kabelu.
Zkus tohle: otevři si excel a označ myší určité množství buněk (invertují se barvy). Vpravo od svislých čar byly vidět duchy s každým kabelem (u dvou zřetelně méně, ale i tak). Tohle byl asi nejnáročnější test . U 2/3 kabelů to bylo vidět i s běžným černým textem na bílém pozadí, ale ty invertované buňky vážně ukážou nejvíc.
No, zkus to tak
btw. teď se mi tu sešlo víc kabelů (mezi nimi i třetí e-call), takže test asi rozšířím 8)
Zkus tohle: otevři si excel a označ myší určité množství buněk (invertují se barvy). Vpravo od svislých čar byly vidět duchy s každým kabelem (u dvou zřetelně méně, ale i tak). Tohle byl asi nejnáročnější test . U 2/3 kabelů to bylo vidět i s běžným černým textem na bílém pozadí, ale ty invertované buňky vážně ukážou nejvíc.
No, zkus to tak
btw. teď se mi tu sešlo víc kabelů (mezi nimi i třetí e-call), takže test asi rozšířím 8)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Uf, nějak se zas poslední dny nemůžu moc dostat na fórum (blbej poskytovatel), takže zpožděně: Na webu jsou už testy ostatních kabelů; ta kvalita obrazu po zapojení přes voodoo lepší není (ale u všech kabelů jsem to netestoval).
Ještě mě napadlo, že ten E-CALL, jak má silné stínění, tak se po určité době používání může zlomit (málo ohebný) a pak to podle toho dopadne (duchy, ostrost atp.). Třeba máš štěstí a tvůj kabel je v pořádku
Ještě mě napadlo, že ten E-CALL, jak má silné stínění, tak se po určité době používání může zlomit (málo ohebný) a pak to podle toho dopadne (duchy, ostrost atp.). Třeba máš štěstí a tvůj kabel je v pořádku
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Když s jedním kabelem není v kvalitě vidět rozdíl a s druhým se na to nedá ani koukat, tak si myslím, že monitorem to nebude. A i kdybych měl dražší nebo levnější obrazovku, budou výsledky obdobné.
Je jasný, že když kabel zapojím k nejlacinějšímu monitoru s rozmazaným obrazem, tak rozdíl nebude, ale pochybuju, že takovou hrůzu někdo používá
Nepředpokládám, že někdo bude V2 provozovat na 21 monitoru (kvůli max. 1024*768). Testovat na 17'' je "tak akorát"
Je jasný, že když kabel zapojím k nejlacinějšímu monitoru s rozmazaným obrazem, tak rozdíl nebude, ale pochybuju, že takovou hrůzu někdo používá
Nepředpokládám, že někdo bude V2 provozovat na 21 monitoru (kvůli max. 1024*768). Testovat na 17'' je "tak akorát"
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
..no tak som to skusil v exceli-nula,nic,ziadne duchy ani ine skreslenie.zda sa ze vysledna kvalita obrazu nezavisi ani tak od typu kabla,ako skorej od toho v akom stave je.muj je 6 rokov stary,ale nikdy som ho neohybal,vzdy bol v tom tvare v akom som ho dostal.predpokladam ze keby som ho narovnal a zasa ohol,kvalita obrazu by isla razom dole..
plus jeden problem na kt. som narazil: ak mam zapnute sync refresh rate to buffer swaps,obcas (ale vazne len obcas) mi vytuhne glide v infinite loope.vyzera to tak ze voodoo dvojky stratia synchronizaciu,nastane obrovsky tearing a spomalenie,a potom to stuhne (kompik ale bezi,a bez problemov je mozne spameti restartovat-winkey+U+R).vzdy sa to stalo v graficky narocnej situacii (kopa explozii v q3arena a UT),zatial sa to stalo dvakrat a odkedy som vypol sync refresh rate to buffer swaps,uz sa to nestalo..
a este jedna otazka na PCI latency v BIOSe-vraj by to malo byt nastavene na co najnizsiu hodnotu (pre voodoo2),ale je to informacia z druhej ruky..co to v skutocnosti robi..?
plus jeden problem na kt. som narazil: ak mam zapnute sync refresh rate to buffer swaps,obcas (ale vazne len obcas) mi vytuhne glide v infinite loope.vyzera to tak ze voodoo dvojky stratia synchronizaciu,nastane obrovsky tearing a spomalenie,a potom to stuhne (kompik ale bezi,a bez problemov je mozne spameti restartovat-winkey+U+R).vzdy sa to stalo v graficky narocnej situacii (kopa explozii v q3arena a UT),zatial sa to stalo dvakrat a odkedy som vypol sync refresh rate to buffer swaps,uz sa to nestalo..
a este jedna otazka na PCI latency v BIOSe-vraj by to malo byt nastavene na co najnizsiu hodnotu (pre voodoo2),ale je to informacia z druhej ruky..co to v skutocnosti robi..?
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Co nejnižší hodnota? Nebudu si hrát na odborníka, ale neměl tím onen dotyčný na mysli spíš nějaký nepatrný nárůst ve výkonu? Já bych to radši nechával na default.
Problém, který popisuješ, se mi ještě nestal, i když Q3A na Voodoo2 nehraju, ale UT jsem hrál a dost - jenže nic. Žádný takový zámrz... Nemohlo by to být právě příliš nízkou PCI latencí?
Problém, který popisuješ, se mi ještě nestal, i když Q3A na Voodoo2 nehraju, ale UT jsem hrál a dost - jenže nic. Žádný takový zámrz... Nemohlo by to být právě příliš nízkou PCI latencí?
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ad kabely: Víš co bude nejlepší? Až bude nějakej sraz, vezmu s sebou dva nejhorší kabely - jestli někdo bude mít komp, snadno ti ukážu, jaký zvěrstva se dají s obrazem udělat