I/P: Sbírka grafických karet

není co dodat

Moderátoři: no-X, Moderátoři

Ufon
Certifikovaný idiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ufon »

-HoNY- píše:Měl bych 100 % zájem o SiS Xabre 400 Gainward - 200 Kč
nVidia Dual 6600 GT Gigabyte 3D1 - 600 Kč
nVidia GeForce 6800 GT Dual Asus EN6800GT Dual - 800 Kč
S tím nabízením nižších cen než dříve příchozí je to nějaká nová, mně dosud neznámá taktika.
-HoNY- píše:Dále o prozatím neurčený počet Matroxů.
-HoNY- píše:PowerVR jsou holé nebo s příslušenstvím?
Prophety 4500 mám v krabicích, ale jak jsem tu psal, stejně se s nimi asi nedokážu rozloučit.
-HoNY- píše:Tuším, že jsi měl i NV1, ta není na prodej?
Neměl, sháněl, měl ji myslím Kwolek (a mluvil o tom), o dalších nevím.
-HoNY- píše:Je překážkou, že v současné chvíli je mým hlavním chlebodárcem přímá konkurence, jejíž autoři neměli v minulosti zábrany na tebe útočit?
Spíš jsem útočil já na ně a jestli do toho budeš míchat moc offtopiců, tak si namaluju terč i na tebe ;-). Jak jsem psal, přednost bych rád dal lidem, kde se "karty budou mít dobře" a já se na ně třebas na fotkách někdy podívám, externí autoři PCT a jiných webů nejsou předem ze hry.
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Jasně nabídku socketa dorovnávám, omlouvám se přehlédl jsem ji.

Tak Matroxy jsou pro kamaráda, ale bude jich chtít nakonec méně a přihazuji k nim ještě dvě jiné. Cenu z něj musím vypáčit (můj odhad na jeho nabídku je 600-800 Kč).

Kód: Vybrat vše

- 1994   Matrox   Impression         PCI   2 + 2 MB    
- 1996   Matrox   Millenium II         PCI   4 MB   Samsung 60 ns WRAM 
2002   nVidia   GeForce 4 Ti4600   MSI      AGP 4×/2×   128 MB   Samsung 3,6 ns DDR 3
- ATI   Radeon X800 Pro   MSI   RX800 Pro   AGP 8×/4×   256 MB   2,0 ns Samsung DDR3 
S dalším OT končím, jenom ještě zmíním, že moje setrvání na PCT je podmíněno tím, že ostatní autoři (hlavně ten jeden) se budou chovat slušně. Co třeba v rámci usmiřování dát společně ve více lidech článek o crafických kartách a vydat je na všech vebech současně. :)
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne sob čer 26, 2010 12:45 am, celkem upraveno 1 x.
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
socket

Příspěvek od socket »

-HoNY- píše:Jasně nabídku socketa dorovnávám, omlouvám se přehlédl jsem ji.
dost casto zacinam mat pocity ze vsetci okolo mna su blbci a ja som ten najvacsi :roll:
mimochodom podla pravidiel ebay ak dvaja daju rovnaku cenu, vyhrava ten kto ju dal ako prvy.
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

socket píše:
dost casto zacinam mat pocity ze vsetci okolo mna su blbci a ja som ten najvacsi :roll:
mimochodom podla pravidiel ebay ak dvaja daju rovnaku cenu, vyhrava ten kto ju dal ako prvy.
Beru víc karet a převezmu je osobně.
socket

Příspěvek od socket »

Ufon píše:2701 San Tomas Expressway
-HoNY- píše:Brno
2701 San Tomas Expressway=Brno? :oops:
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Ufon = Mirek Jahoda

Redakce Extrahardware sídlí v Brně.
socket

Příspěvek od socket »

2000kc za tie dve dualne 6800vky.
Vlask

Příspěvek od Vlask »

-HoNY- píše:
socket píše:
Beru víc karet a převezmu je osobně.
V tom pripade ti jeste zbyva minimalne dorovnat na mou nabidku 300,- za SiS Xabre 400 :wink:
palcal

Příspěvek od palcal »

1999 S3 Savage 3D Supergrace AGP 2× 8 MB Kt 6 ns SDRAM
1995 Hercules Stingray VLB VLB
1992 Cirrus Logic GD54M30 VLB
2002 ATI Radeon 9000 Pro Sapphire AGP 8×/4× 128 MB Samsung 3,6 ns DDR

50+50+50+150 - vyzvednuti kdykoliv a kdekoliv v Brne
(Stary karty kupuju normal po 50ti a bez ATI se obejdu,pokud nekdo da vic)
orange
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od orange »

Vlask píše:
Co se tyce dobre dokumentovane sbirky tak to bohuzel vidim jen na mne a palcala, pravda je ze kdosi sbira jeste vseobecne vsecko, ale to sme cca 3. Zajimave je ze

na aukru se kupuji stare grafiky ve velkem, ale kupci si to snad doma strkaji do supliku nebo co...

No jak vidím, tak přicházím s křížkem po funuse, nejzajímavější kousky už jsou rozebrány :(
mám extra zájem na
2004 S3 DeltaChrome S8 Club3D AGP 8×/4× 128 MB Hynix 4 ns DDR TSOP
2005 XGI Volari V8 FIC AGP 8×/4× 128 MB

ale více než vlask bych za ně nedal a tam budou v dobrých rukou :wink:

OT to vlask: aby jsi si nemyslel, že vykupuju Aukro do šuplíku, tak na www.valkov.ic.cz (z adresy se dá odvodit můj nick na Aukru) je můj soukromý silně amatérský web kde vytvářím praktický průřez historií grafických karet a to tak, že karty nejen sbírám, ale také testuji v hromadě her. Pro někoho může být zajímavá i jen ta roadmapa od roku 1990 do současnosti.
Vlask

Příspěvek od Vlask »

Hmmm no photos :cry: yet :?: Benchmarku hodne, akorat ty vysledky na timeline nejsou moc prehledne, chce to grafy - timeline bych spis bral na vysledky ve vsech testech a ne jednotlive.

Kdyz uz sme u toho v cem delas ty timeline, hodil by se mi na to nakej automatizovanej soft (ala delani rodokmenu nebo tak neco), rad bych si udelal timeline vsech vyrobcu grafik s navazanim na to, kdy je kdo skoupil, aby slo na konci videt, kdo ma koho na svedomi.... :wink:
orange
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od orange »

Fotky budou, postupně fotím to co otestuju a tím pádem je to na dlouho a mj ani nevím jak to do těch webovek implementovat :-)

A propo o přehlednost tu jde především, ale trochu jinak než je všude (milion grafů při 0AA, 4AA, xxres a pod). Lepší způsob jak udržet všechny výrobce pohromadě a zobrazit výkon všech karet od pravěku v závislosti na roku výroby a konkrétní hře mě nenapadá. Ty procenta vyjadřují všecho - kvalita obrazu (detaily, filtrace, AA) * fps * res. A ohodnotit objektivně kvalitu obrazu u karet z počátků 3D je celkem spožité.. A ty hry, možná to ještě prořídne, např zjišťuji, že testovat NFS5 pod glide nemám jak zjistit FPS.

Ač se to nezdá, tak ty timeline jsou z Excelu ;-) Výsledky vlookupem a cond.formát. Na vše je tabulka. Výsledky si přepínám makrem a pak už jenom exportuju do tiff + convert do png. Určitě existuje elegantnější metoda, ale nejsem programátor a ani se nechci programováním webovek zabývat.
palcal

Příspěvek od palcal »

to orange
Mas povolene PM?Nebo je ignorujes?
sorry za ot
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

orange: U těch starých grafik by bylo dobrý uvést typ sběrnice, do který se to připojovalo. Vidim tam čipy, u kterých v tom vidspeed mohou vyjít dost odlišný výsledky podle toho, zda to připojíš na ISA, PCI, nebo VLB. Ale jinak dobrá práce.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
orange
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od orange »

swarm píše:orange: U těch starých grafik by bylo dobrý uvést typ sběrnice, do který se to připojovalo. Vidim tam čipy, u kterých v tom vidspeed mohou vyjít dost odlišný výsledky podle toho, zda to připojíš na ISA, PCI, nebo VLB. Ale jinak dobrá práce.
Díky, to je dobrý tip, sběrnice u starých grafik doplněna při další aktualizaci to tam už bude.
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

orange: Btw nemáš tam někde přístupné i přímé hodnoty z testů? Takhle z procent se to pracně přepočítává. Třeba u vidspeed by nebylo špatné uvést i přímo přepínače, se kterýma jsi to spustil.

Jde mi o to, že dělám něco trochu podobného, ale zabývám se notebooky. Píšu pro jeden magazín články o historii grafických karet v NB, který by měly vyjít někdy na podzim, a taky si kvůli tomu odkupuju a vypůjčuju různé staré notebooky a testuju na nich různé programy. Nějaké srovnání se stolními kartami se může docela hodit.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
orange
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od orange »

swarm: napiš email na pm, pošlu ti výsledky MB/s vidspeedu v excelu. Nechci dávat na stránku zdrojová data, ta stránka je spíše o použitelnosti grafik v dané aplikaci-hře a to chci dělat v % Problém bude, že používám dva přepínače, jeden je L (320x200 256b 32BW) a pro karty co to zvládnou :wink: je S (640x480 256b 32BW) a spouštím to z DOSu. Proto ty procenta. Není to pouze syntetické srovnání na jednom parametru i když ty výsledky při 320 nebo 640 jsou téměř stejné.
Ufon
Certifikovaný idiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ufon »

Jestli jsem něco nepřehlédl, současný stav nabídek vypadá nějak takto:

Kód: Vybrat vše

XGI Volari V8	400	Vlask
S3 Deltachrome S8	400	Vlask
SiS Xabre 400	300	Vlask
Hercules Prophet 4000 XT	200	Vlask
S3 Vision 964 Miro Crystal 20SV PCI 	50	Vlask
S3 Vision 928 Spea V7-Mercury P64 PCI (pokud to neni preklep z 968 - 928beru, 968 ne) 	50	Vlask
TD Citygate D10 EGA 	50	Vlask
Trident 8916X4THC 	50	Vlask
Western Digital WD90C11-LR 	50	Vlask
Olivetti CGA grafika z Olivetti M24 	50	Vlask
Apple LSI L1A9044 z PowerBook 1400 nebo 5000 	50	Vlask
Axxyss z Quadra 900 	50	Vlask
Ahead V5000 B ISA	50	Vlask
Gigabyte 3D1	900	socket
Asus 6800GT Dual	1100	socket
S3 Savage 3D Supergrace SDRAM 	50	palcal
Hercules Stingray	50	palcal
Cirrus Logic GD54M30 VLB 	50	palcal
Sapphire Radeon 9000 Pro 150	palcal
Přidávám jednu věc: upřednostním, případně vůbec prodám kupcům, kteří mi dají chlapské slovo, že když bych náhodou někdy ještě dělal veřejnou výstavku historického HW, nebo něco sice kdysi dlouho plánovaného ale nepravděpodobného a tedy test starých grafických karet a la digit-life nebo aspoň benchmark.pl, tak mi je půjčí. Za tento slib bych minimálně kromě těžkého balíku na Slovensko mohl přislíbit rozeslání na moje náklady (a při případné i když nepravděpodobné akci s kartami pak opět samozřejmě logistiku na moje triko)
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

chlapské slovo mu klidně dejte... já dávám své slovo, že se k těm testům nikdy nedokope :wink:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Ufon
Certifikovaný idiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ufon »

Jako bys věděl, o čem mluvíš :lol:
Na druhou stranu, k veřejné výstavě jsem se dokopal už dvakrát.
Odpovědět