uz v stvorke sa mi nepacil smer ktorym sa tato seria zacala uberat (snaha urobit to "akcnejsie" a "arkadovejsie"),ale bolo tam aj viac veci ktore sa mi pozdavali,a dokopy to dalo celkom dobry vysledok..5ku ale potiahli tym zlym smerom este o kus dalej,a tentokrat uz za hranicu mojej benevolentnosti..najlepsie na zaciatok: ani nerozmyslajte ze by ste RE5 hrali ako singleplayer (tzn,ze vas partner bude AI-hra cistokrvny singleplayer nepodporuje,je jedno ktoru postavu si vyberiete,ta druha bude pritomna a ovladana umelou inteligenciou)-cele sa to zvrhne na "prebehni cez level tak aby AI partak nezdochol zaseknuty v nejakom kute".sorry,toto je crap,vadilo mi to uz v red alert 3,a tu je to este horsie,proste ked si chcem zahrat singleplayer,umelointeligencny pisisvor mi to tam nema co kazit.
dalej: debilny inventar a divny buy/upgrade system,checkpointy namiesto klasickeho sejvovania,uplna linearnost,neustale sa opakovanie scenara "vlezies-do-prazdnej-dediny-zoberies-quest-item-odvsadial-sa-zrazu-valia-nepriatelia",ohavna kamera,zly mouselook,nemoznost chodit s vytasenou zbranou,vyberte si co sa vam (ne)paci najviac.na zaver dodavam nic moc grafiku a bug hry (ktory vyrobca neplanuje fixnut,zda sa) ktory hru crashne hned po uvodnom videu ak mate x1000 radeon (aj ked requirements hovoria o dx9c kompatibilnej karte,a ako minimum sa uvadza gf6800,ktora je o generaciu starsia),co je sice fixnutelne 3rdparty patchom,ale stejne..
aby to nebola iba sama kritika,ak mate niekoho kto si to zahra s vami,tak to nieje az take obludne-raz sme si to s brachom prebehli,a par zabavnych momentov sa tam naslo,ale parba ktora vas uplne pohlti vyzera inak..trocha to zachranuje Wesker (he is so cute when he is being evil

najhorsie je ze s jeho finalnym monologom som v podstate suhlasil,asi by som mal skusit stastie s biologickymi zbranami..