Ladíme MSI 6168
I got another ms6168
the problem is it is flashed with Award BIOS !!
The onboard vga doesn´t work !!!! what do I do? Is there maybe a jumper?
And I also need to know about PWR Switch, HDD LED, RST SW and PWR LED
do you guys know where these pins are? And how to connect?
Anyways the biggest problem is that I dont get a post with the onboard vga but with a Matrox MGA PCI I do..
the problem is it is flashed with Award BIOS !!
The onboard vga doesn´t work !!!! what do I do? Is there maybe a jumper?
And I also need to know about PWR Switch, HDD LED, RST SW and PWR LED
do you guys know where these pins are? And how to connect?
Anyways the biggest problem is that I dont get a post with the onboard vga but with a Matrox MGA PCI I do..
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
Nebudete tomu verit, ale problem nebyl v HW, nybrz v rukach.. Samozrejmne jsem pripajel dratky na nespravne piny.. Po nejake dobe jsem se k tomu zase dostal s tim, ze to proste MUSI jit a nasel po sobe takovou botu.. Proste chybama se clovek uciGringo píše:Protoze je neuveritelne skvele, kdyz znicis jednu nVidii kvuli 3dfx:-)
Takze Potiz bude v HW, zkusim pres tyden slepit novy kablik z cerstveho materialu, ale bojim se ze potiz bude spis primo na desce:-(
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
-
- Kontaktovat uživatele:
MS-6168
Ahojte, tak aj ja som sa pustil do "ladenia" mojej MS6168, aj ked az tak vela prace som nemal, lebo som ju ziskal uz s Award BIOSom v 1.3 hned som tam hodil Celerona
a na AUTO detekcii mi ho naslo ako PIII 750MHz ale po manualnom nastaveni na 133/33 v BIOSe uz nabehol ako mal (jumprovanie na MB je zbytocna robota) v CPU-Z to potom vyzera TAKTO
este by som tam chcel odskusat TIETO CPUcka, ale zatial nemam redukciu FCPGA >> Slot1
popis niektorych konektorov:
robili ste niekto, alebo chystate sa urobit si IrDa ??? podla manualu su vystupy na osobytnom konektore "IR" ale aj "J13" (vid. vyssie)
neviete na co je ten biely konektor medzi Slot1 a onboard vystupom line-out? co vyzera ako rozsirenie na dalsie dve USB (v manuale nie je spomenuty)
neviem ci sa mi to podari (casovo), ale chcel by som spojazdnit (vyrobit) vsetky pripojenia ake sa tu len daju (IrDa, SPDIF, S-video...)
a taka malickost, nemate niekto tento post, ale kompletny? mne tam stale ukaze pripojenie cez ake to mam k monitoru
a na AUTO detekcii mi ho naslo ako PIII 750MHz ale po manualnom nastaveni na 133/33 v BIOSe uz nabehol ako mal (jumprovanie na MB je zbytocna robota) v CPU-Z to potom vyzera TAKTO
este by som tam chcel odskusat TIETO CPUcka, ale zatial nemam redukciu FCPGA >> Slot1
popis niektorych konektorov:
robili ste niekto, alebo chystate sa urobit si IrDa ??? podla manualu su vystupy na osobytnom konektore "IR" ale aj "J13" (vid. vyssie)
neviete na co je ten biely konektor medzi Slot1 a onboard vystupom line-out? co vyzera ako rozsirenie na dalsie dve USB (v manuale nie je spomenuty)
neviem ci sa mi to podari (casovo), ale chcel by som spojazdnit (vyrobit) vsetky pripojenia ake sa tu len daju (IrDa, SPDIF, S-video...)
a taka malickost, nemate niekto tento post, ale kompletny? mne tam stale ukaze pripojenie cez ake to mam k monitoru
Naposledy upravil(a) lukasko dne ned čer 20, 2010 5:26 pm, celkem upraveno 1 x.
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
IRDA jsem robil, delal jsem ho z konektoru co je umisteny mezi pametmi a BIOS chipem (pobliz konektoru disketovky) - funguje
ten bily konektor je COM2, ktery logicky chybi na zadnich vystupech.. V priapde, ze bys potreboval dva COMy, tak si ho mzues vytahnout, podobne kable se pouzivaly za dob 486tek. Jen pozor na jednu vec: Budto IRDA nebo COM2, oboji soucasne neni mozne (na vetsine desek co jsem mel v ruce), je to dano i nastavenim v Setupu...
POST bych ti tu mohl dat k veceru, az budu doma
ten bily konektor je COM2, ktery logicky chybi na zadnich vystupech.. V priapde, ze bys potreboval dva COMy, tak si ho mzues vytahnout, podobne kable se pouzivaly za dob 486tek. Jen pozor na jednu vec: Budto IRDA nebo COM2, oboji soucasne neni mozne (na vetsine desek co jsem mel v ruce), je to dano i nastavenim v Setupu...
POST bych ti tu mohl dat k veceru, az budu doma
-
- Kontaktovat uživatele:
Tipuju to na COM2neviete na co je ten biely konektor medzi Slot1 a onboard vystupom line-out? co vyzera ako rozsirenie na dalsie dve USB (v manuale nie je spomenuty)
Ty procesory my mely chodit vsechny, celeron tualatin jsem zkousel osobne a behal bez problemu. PIII-S 1,4 nebyl stabilni, ani s FSB 100. Ted s nim deska uz ani nenabehne...
// edit: pozde, tak aspon ten screenshot (sice to neni moje fotka, ale na my desce vypada uplne stejne)
-
- Kontaktovat uživatele:
fuuuu vdaka, necakal som take rychle reakcie ....
havli, a ako to je s CPUcode do BIOSu? budem tam musiet nahadzovat? (ak ano ako ) nikdy v zivote som to nerobil
teraz sa tu hram s tymito CPU:
Pentium II 400MHz
Pentium II 350MHz
Celeron 300MHz A do neho vkladam velku nadej na pretaktovanie... dufam ze vystavim na 600MHz
no a samozrejme spominane Pentium III 1000MHz
screeny a posty sem nahodim neskor
havli, a ako to je s CPUcode do BIOSu? budem tam musiet nahadzovat? (ak ano ako ) nikdy v zivote som to nerobil
teraz sa tu hram s tymito CPU:
Pentium II 400MHz
Pentium II 350MHz
Celeron 300MHz A do neho vkladam velku nadej na pretaktovanie... dufam ze vystavim na 600MHz
no a samozrejme spominane Pentium III 1000MHz
screeny a posty sem nahodim neskor
-
- Kontaktovat uživatele:
1200@1596
progress... znovu som sa dostal k poskladaniu MS6168 zostavy a pouzil som pri tom redukciu MS-6905 a Celeron 1200 pretaktovany na 1596MHz (12*133 1,6V) na 12*138 to padlo pri nabiehani OS... nepomohlo ani zvysenie napatia na 1,65/1,7V.... z tychto ten s odstranenym HS a je na tom priblizne takyto chladic
PC nemam doma, tak som nemohl skusit aj tu 1300ku ... ale ak sa rozbeha na 1729MHz (13*133), tak to bude parada
PC nemam doma, tak som nemohl skusit aj tu 1300ku ... ale ak sa rozbeha na 1729MHz (13*133), tak to bude parada
-
- Kontaktovat uživatele:
Tualatin celeron jsem uspesne vyzkousel, viz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=536183
Fungovalo to stabilne, OC taky slo, tech 1,4GHz byl limit CPU, ne desky. Potom jsem zkousel i PIII-S 1,4, ale s tim si deska nerozumela. Ruzne to padalo, nezavisle na zatizeni. Takze tualatin ano, ale jen celerony.
Uprava BIOSu neni potreba, ja jsem pouzival award 1.3
Redukce staci libovolna s jumperama (pro nastaveni napeti) a podporou coppperine. A je potreba jeste udelat mensi upravu....
http://www.overclocking.cz/view.php?cis ... 0&strana=1
Fungovalo to stabilne, OC taky slo, tech 1,4GHz byl limit CPU, ne desky. Potom jsem zkousel i PIII-S 1,4, ale s tim si deska nerozumela. Ruzne to padalo, nezavisle na zatizeni. Takze tualatin ano, ale jen celerony.
Uprava BIOSu neni potreba, ja jsem pouzival award 1.3
Redukce staci libovolna s jumperama (pro nastaveni napeti) a podporou coppperine. A je potreba jeste udelat mensi upravu....
http://www.overclocking.cz/view.php?cis ... 0&strana=1
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
svab z jine desky mi funguje tim zpusobem, ze naflashuju, vse probehne OK. Restart a deska nabehne. Komp bezi v pohode, restart a bootblock se dozaduje diskety. Nezalezi, jestli to flashovala ona, nebo jina fosna, na prvni pokus precte, na druhy ani hovno.
Nahradni svab se prodava v GME za nekolik stovek (LOL) a z desek kolem me na me koukaji BIOSy v PLC pouzdre. Bastlit "redukci" mi prijde moc prasacke. Nejvetsi sranda je, ze kdysi davno jsem nemohl sehnat svaba 1Mbit. Dneska mam tyhle tri a nemuzu se dobrat k 2Mbit:-)
Nahradni svab se prodava v GME za nekolik stovek (LOL) a z desek kolem me na me koukaji BIOSy v PLC pouzdre. Bastlit "redukci" mi prijde moc prasacke. Nejvetsi sranda je, ze kdysi davno jsem nemohl sehnat svaba 1Mbit. Dneska mam tyhle tri a nemuzu se dobrat k 2Mbit:-)
-
- Kontaktovat uživatele:
Nasel jsem v mrtvych deskach dva kousky
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... SF020.html
http://www.digchip.com/datasheets/parts ... NT-70P.php
MS-6168 tady mam taky - takze klidne muzu vyzkouset, jestli to bude fungovat. A v pripade uspechu ti BIOS klidne poslu uz hotovej.
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... SF020.html
http://www.digchip.com/datasheets/parts ... NT-70P.php
MS-6168 tady mam taky - takze klidne muzu vyzkouset, jestli to bude fungovat. A v pripade uspechu ti BIOS klidne poslu uz hotovej.