Voodoo2 SLI na Windows7
Voodoo2 SLI na Windows7
Zdarec, chci se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti se zprovoznenim voodoo2 SLI na Windows7 (32-bit). Upgradoval jsem nedavno na core2duo, deska s intel P43 chipsetem a podle navodu http://www.3dfxzone.it/enboard/topic.asp?TOPIC_ID=9458 se mi podarilo uspesne rozbehat single voodoo2. Bohuzel SLI mi nejede a nejede. Jedine, ceho docilim je bud cerna obrazovka, nebo obrazovka s pruhy, popripade ctverecky (vice-mene cerno bile barvy). System se pak sekne a pomuze jedine tvrdy reset. Karty mam mismatched, zkousel jsem legendgrafix drivery 2.2.5 i 2.2.0 registr mam taky updatovany podle navodu. Karty mi ve SLI behaly pod WinXP v jine sestave, takze v nich by problem byt nemel. Docela by me zajimal vykon ve SLI, CPU mi bezi stabilne na 3.9Ghz
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
skusil by som koolsmokyho ovladac,zapnut mismatched support podla readme a skusit co to spravi.
legendgrafix je alpha,vhodny iba na experimentalne pouzitie..
edit: aha,on pouzil 2x sekundarny driver z legendgrafix+regfixy,viz http://www.youtube.com/watch?v=R_M5c-vDYkA a http://www.youtube.com/watch?v=wHxnz4PN2UY ,no,kombinacia je to divoka,ale ked mu to funguje..v kazdom pripade je ale vo vyhode,pretoze je na p4,ty podla mna bez koolsmokyho sli nerozbehnes-uz to ze ti slape single v2 je maly zazrak.
nic,vidim to tak ze si budem musiet zaobstarat testovaciu verziu win7 a zlepit dokopy nejaky navod,pripadne rovno driver..
legendgrafix je alpha,vhodny iba na experimentalne pouzitie..
edit: aha,on pouzil 2x sekundarny driver z legendgrafix+regfixy,viz http://www.youtube.com/watch?v=R_M5c-vDYkA a http://www.youtube.com/watch?v=wHxnz4PN2UY ,no,kombinacia je to divoka,ale ked mu to funguje..v kazdom pripade je ale vo vyhode,pretoze je na p4,ty podla mna bez koolsmokyho sli nerozbehnes-uz to ze ti slape single v2 je maly zazrak.
nic,vidim to tak ze si budem musiet zaobstarat testovaciu verziu win7 a zlepit dokopy nejaky navod,pripadne rovno driver..
diky za tip. Hlasim fungujici voodoo2 SLI s pouzitim ovladace od Koolsmokyho Prisel jsem na to, ze mozna bude fungovat i ten legendgrafix. Kdyz jsem do spousteciho bataku k UT nasypal vsechny nastaveni promennych jako je v tom navodu k legendgrafix tak jsem dostal zase jen black screen, nakonec jsem zkusil nastavit promenne jen pro refresh a mismatched sli a s tim to uz jelo. Ted si muzu uzit muj oblibeny UT pod glidem i s win7 a core2duo. Jeste, ze jsem prozretelne koupil desku ktera ma 5 PCI slotu, aby se mi chudery voodoo2 vlezly mezi audigy4 a radeona
Stabilita + opengl?
Tak jsem stabilitu otestoval nekolikahodinovym hranim UT a je to stabilni. Cernou obrazovku zpusobovala promenna SSTV2_FASTPCIRD, takze tuhle musim mit na 0. ostatni pouzite promenne mam tyhle:
set SSTV2_REFRESH_640X480=120
set SSTV2_REFRESH_800X600=85
set SSTV2_REFRESH_1024X768=85
set SSTV2_SWAP_EN_WAIT_ON_VSYNC=0
set SSTV2_FASTMEM=1
set SSTV2_FASTMEM_RAS_READS=1
set SSTV2_GRXCLK=90
set SSTV2_SWAPBOARDS=0
set SSTV2_MISMATCHED_SLI=1
ale narazil jsem na problem s opengl hrama. Nevim jestli to mam resit a jde to rozjet nebo ne. Zkousel jsem wickedgl a mesafx opengl ovladac ale nejede to. Q3 rovnou prepne rendering na Radeona, q1, q2 bud vytuhne nebo skoci zpet do windows.
sestavu mam tuto:
Pentium dual core e6500
deska Gigabyte GA-P43-ES3G (rev.1.0)
RAM 4GB
OS Windows7 32 bit
set SSTV2_REFRESH_640X480=120
set SSTV2_REFRESH_800X600=85
set SSTV2_REFRESH_1024X768=85
set SSTV2_SWAP_EN_WAIT_ON_VSYNC=0
set SSTV2_FASTMEM=1
set SSTV2_FASTMEM_RAS_READS=1
set SSTV2_GRXCLK=90
set SSTV2_SWAPBOARDS=0
set SSTV2_MISMATCHED_SLI=1
ale narazil jsem na problem s opengl hrama. Nevim jestli to mam resit a jde to rozjet nebo ne. Zkousel jsem wickedgl a mesafx opengl ovladac ale nejede to. Q3 rovnou prepne rendering na Radeona, q1, q2 bud vytuhne nebo skoci zpet do windows.
sestavu mam tuto:
Pentium dual core e6500
deska Gigabyte GA-P43-ES3G (rev.1.0)
RAM 4GB
OS Windows7 32 bit
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
sice netusim naco by ti 3dfx (voodoo2) opengl na tom stroji mohlo byt (aj ta najstarsia a najsmejdovesia integrovana intelacka grafika bude mat opengl ktore bude krajsie,rychlejsie a kompatibilnejsie),ale skusim sa na to pozriet-prave tu mam pokusny stroj na ktorom som tiez rozbehol v2 sli pod win7.
mimochodom,mas vypnute UAC? predpokladam ze pokus o redirekt opengl volani na voodoo2 bude win7 hodnotit ako vrcholne podozrivy,tzn je mozne ze to blokuje,a prave preto ti to neslape.
edit: tak opengl funguje,quake2 demo bez problemov,stacilo zhodit wickedgl opengl32.dll do adresara hry,nastavit default opengl a uz to slapalo.quake3 bol problematickejsi-wickedgl sa nechcelo rozbehnut ani za nic (stale to hadzalo nazad na d3d),mesafx fungovala,ale musel som ju premenovat na 3dfxvgl.dll a v q3 nastaveniach dat driver na "voodoo",ked som ju iba hodil do adresara hry ako opengl32.dll a nastavenie nechal na "default opengl" tak ju to nevidelo.mimochodom,quake3 ti nahodi do system32 stare voodoo2 opengl ovladace (3dfxogl/3dfxvgl.dll),tieto ti odporucam bud zmazat,alebo prepisat niecim novsim (mesafx,wickedgl,alebo posledne 3dfx icd pre voodoo2,verzia 507),inak ti mozu liezt do veci a posobit problemy..
mimochodom,mas vypnute UAC? predpokladam ze pokus o redirekt opengl volani na voodoo2 bude win7 hodnotit ako vrcholne podozrivy,tzn je mozne ze to blokuje,a prave preto ti to neslape.
edit: tak opengl funguje,quake2 demo bez problemov,stacilo zhodit wickedgl opengl32.dll do adresara hry,nastavit default opengl a uz to slapalo.quake3 bol problematickejsi-wickedgl sa nechcelo rozbehnut ani za nic (stale to hadzalo nazad na d3d),mesafx fungovala,ale musel som ju premenovat na 3dfxvgl.dll a v q3 nastaveniach dat driver na "voodoo",ked som ju iba hodil do adresara hry ako opengl32.dll a nastavenie nechal na "default opengl" tak ju to nevidelo.mimochodom,quake3 ti nahodi do system32 stare voodoo2 opengl ovladace (3dfxogl/3dfxvgl.dll),tieto ti odporucam bud zmazat,alebo prepisat niecim novsim (mesafx,wickedgl,alebo posledne 3dfx icd pre voodoo2,verzia 507),inak ti mozu liezt do veci a posobit problemy..