R800
-
- ex certifié fanATIque
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak to si pis ze jo.do vianoc by to malo byt vonku (povodne tento mesiac,oh well )..
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Z mého hlediska by tam mělo být "už". Ještě jsem se k němu totiž nedopracoval (hrál jsem ho cca 40 minut před lety, když jsem s ním benchmarkoval - abych věděl, čím testuju).Bob van Sikorski píše:Doom3, to ještě někoho zajímá?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
dovolim si OT: hra je prezentovana ako "scary",ale ten kto presiel shock2 a undying (podla moznosti v noci a na sluchatkach) bude pri nej zaspavat-to ze z kazdej druhej tmavej diery vybafne prisera (len aby dostala zasah z predpripravenej brokovky rovno do chrtanu) mi prilis strasidelne nepripadalo (obcas som sa nudil tak ze som zaplavy zombikov mlatil baterkou,a bez sebemensich problemov ).anyway,ako strielacka to spatne nebolo,aj ked mi setsakra chybal rotacak
-
- ex certifié fanATIque
no kdo v noci na sluchátkách slýchal tichounké vřeštění opiček kdesi v dáli, nebo vrnění cyberkurev či dokonce tiché švitoření pavučků, ten se doomu3 může tak akorát smát.
EDIT: panebože teď jsem si všiml, že mám tady víc postů než na oc4u
EDIT: panebože teď jsem si všiml, že mám tady víc postů než na oc4u
Intel Core i5-10400F, 8GB DDR4, Radeon RX 6500 XT, 500GB SATA SSD, 4TB SATA HDD, 650W Fortron, FullHD VA Acer, Linux (od 2010), Olympus E-M10 III + 17/1.4, Ikonta 6x9. vg
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Tohle neni poprvé že, co v ne zrovna plně sledované hře ten Radeon exceluje. Skoro mi to dere myšlenku že tu máme zatim jen ty první drivery který nejsou optimalizovaný, vesměs je tu snaha aby vše aspoŇ chodilo ok a bez artefaktů a když karta vyhraje je to hrubym výkonem. Poti tomu stojej GTX285 a Radeony 4890 který maj už roky laděný drivery hlavně na ty věci co se benchmarkujou (u NV od vydání G80 žádná změna architektury, čili ještě dýl), ale jakmile dojde na hru na kterou se nemyslelo, tak jdou hodně rychle do úzkejch. Pokud v neoptimalizovanym prostředí má R8xx takovej náskok, znamená to obrovskej potenciál do budoucna a dle mého názoru budeme svědky brutálních nárůstu FPS s každými novými drivery téměř všude. Mohlo by se zopakovat story z dob radeonů X1xxx řady kdy X1800XT při vydání občas prohrála s 7800GTX a o dva roky později vytírala podlahu s 7900GTX.
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Náznaky většinou moc dobře neregistruju. Pokud ti je mám promazat, řekni si o to přímo.Bob van Sikorski píše:EDIT: panebože teď jsem si všiml, že mám tady víc postů než na oc4u
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
-
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Doom3 je pro mě nejlepší hra prvních 10 let 21. století. HL2 je ihned po něm. Ta atmosféra nemá chybu. A co se týče grafiky, tak osobně bych už nemusel mít v žádný jiný hře lepší, protože tato je naprosto úchvatná a dostačující.Doom3, to ještě někoho zajímá?
Ten nový Radeon je skutečně hodně výkoný a vydařený, pokud není vyrobený ze šmejdských součástek (otázka pro Xana) tak by to byl jasný adept na kartu do potenciálního novýho PC.
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
-
- ex certifié fanATIque
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
na ebayi ho rozdavaju za cenu postovneho.pripadne http://www.aukro.cz/item756350959_doom_3.html
musím se dooma 3 zastat, všude říkaj že to nic extra neni, me to tak teda nepřijde, hororový to moc nebylo(alias clive barkers to neni, SS jsem hrál zatím jedničku ale zkoušel jsem 2 chvíli) (až na jedno opravdu hutné leknutí), jinak grafika je dobrá, bavilo mě to , jako střílečka super, ted hraju datadisk a taky supr
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Tak to mám za sebou a mohu finálně prohlásit že kvalita AF na R800 je velice dobrá, znatelně lepší než na všech ATI kared dosud a žádná lajna tam vidět neni vše je defaultně nastaveno prakticky nejlépe jak to jde, na max ostrost těsně za hranicí kde neni shimerring. Ostatní zkušenosti s kartou už tak dobrý nejsou ( Gigabyte 5870 ), ale o tom až zítra, ještě jsem nedostestoval vše.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Tak k tomu zbytku.
Klady:
+ Chladič. Lepší box chladič jsem na high end kartě vůbec neviděl. Když karta běžela na 900 core bez zvednutýho napětí tak i ve Furmarku se karta chladila naprosto s přehledem a větrák se neroztočil na 40% a nebyl moc hlučný. Při normálnim hraní karta zůstávala tichá, což mě nechalo v úžasu.
+ Kvalita AF. Jak už jsem popsal šla nahoru, nyní je na stejný úrovni jak má G80, je znatelně lepší jak staré radeony.
+ Výkonem má karta oproti starejm Atinám mnohem větší hrubou sílu, už nenaráží na fillrate, aka rozbiju v crysis plot je tam prach a když jsem se s HD 4xxx kouknul do toho prachu tak FPS letěly dolu, zde se již neděje. Jinak celkově výkon je velice solidní, nicméně ne revoluční.
Negativa:
- Může bejt kusem, mam Gigabyte 5870, ale kvalita analogových výstupů je mizérie. Z předchozích testovaných Asus matrix GTX285, GB GTX285, GB GBTX260, Asus 4890, Sapphire 2900pro, dopadla jednoznačně nejhůře. Asi už se na tohle dnes moc nehledí, škoda no. Ne že by to byla katastrofa, ale v určitejch odstínech byly lehce vidět duchy za písmem.
- OC Naprosto mizerný, paměti šly na 4900 tudiž o 100mhz, ehm na 5ghz už artefaktily. Core se taky nepochlapilo, na defaultu 900mhz. Při zvednutí na 1,2v 925, pro 950 jsem musel rvát už 1,275v a nevyplatilo se to.
- Rychlost toho Supersampling AA je alespoŇ s těmahle driverama naprosto nepoužitelná, větší propady ve výkonu než měla HD2900 s nefunkčnim resolve.
- Nelze měnit nastavení transparentního AA, a musim říci že tak jak je je dost pod psa. Jen doufat že přijde kompatibilní ATI tray tools a tam si to člověk poladí jak u minulejch generací.
- Celkově drivery jsou , ale to se dalo čekat, naprosto pod psa. Chyby dynamickejch knihoven při startu některejch her (windows 7 32bit, catalyst 9.10 beta), ale jejich spuštění to nezabránilo, ale některý nejely ve fulscreenu, respektive spustily se v okně a člověk tu musel přepnout. Dále pak jen přiklady - když v Crysis chci manuálně měnit FSAA za chodu, na 50% BSOD na zbylejch 50% to projde ale po vypnutí hy mam až do restartu nefunkční Aero. Když spustim starej UT v OpenGL - výtuh do 10ti vteřin. Atd, atd, atd.
Vzhledem k bezproblémovosti a velice malého výkonostního odstupu mé současné karty (GTX260 @ 800 core 1720 shader) ji tedy neberu a znova se na ní kouknu za půl roku až budou jiný drivery. Ale je to dobrej krok od ATI směrem k High endu. NV proti tomu opravdu nic nemá.
Klady:
+ Chladič. Lepší box chladič jsem na high end kartě vůbec neviděl. Když karta běžela na 900 core bez zvednutýho napětí tak i ve Furmarku se karta chladila naprosto s přehledem a větrák se neroztočil na 40% a nebyl moc hlučný. Při normálnim hraní karta zůstávala tichá, což mě nechalo v úžasu.
+ Kvalita AF. Jak už jsem popsal šla nahoru, nyní je na stejný úrovni jak má G80, je znatelně lepší jak staré radeony.
+ Výkonem má karta oproti starejm Atinám mnohem větší hrubou sílu, už nenaráží na fillrate, aka rozbiju v crysis plot je tam prach a když jsem se s HD 4xxx kouknul do toho prachu tak FPS letěly dolu, zde se již neděje. Jinak celkově výkon je velice solidní, nicméně ne revoluční.
Negativa:
- Může bejt kusem, mam Gigabyte 5870, ale kvalita analogových výstupů je mizérie. Z předchozích testovaných Asus matrix GTX285, GB GTX285, GB GBTX260, Asus 4890, Sapphire 2900pro, dopadla jednoznačně nejhůře. Asi už se na tohle dnes moc nehledí, škoda no. Ne že by to byla katastrofa, ale v určitejch odstínech byly lehce vidět duchy za písmem.
- OC Naprosto mizerný, paměti šly na 4900 tudiž o 100mhz, ehm na 5ghz už artefaktily. Core se taky nepochlapilo, na defaultu 900mhz. Při zvednutí na 1,2v 925, pro 950 jsem musel rvát už 1,275v a nevyplatilo se to.
- Rychlost toho Supersampling AA je alespoŇ s těmahle driverama naprosto nepoužitelná, větší propady ve výkonu než měla HD2900 s nefunkčnim resolve.
- Nelze měnit nastavení transparentního AA, a musim říci že tak jak je je dost pod psa. Jen doufat že přijde kompatibilní ATI tray tools a tam si to člověk poladí jak u minulejch generací.
- Celkově drivery jsou , ale to se dalo čekat, naprosto pod psa. Chyby dynamickejch knihoven při startu některejch her (windows 7 32bit, catalyst 9.10 beta), ale jejich spuštění to nezabránilo, ale některý nejely ve fulscreenu, respektive spustily se v okně a člověk tu musel přepnout. Dále pak jen přiklady - když v Crysis chci manuálně měnit FSAA za chodu, na 50% BSOD na zbylejch 50% to projde ale po vypnutí hy mam až do restartu nefunkční Aero. Když spustim starej UT v OpenGL - výtuh do 10ti vteřin. Atd, atd, atd.
Vzhledem k bezproblémovosti a velice malého výkonostního odstupu mé současné karty (GTX260 @ 800 core 1720 shader) ji tedy neberu a znova se na ní kouknu za půl roku až budou jiný drivery. Ale je to dobrej krok od ATI směrem k High endu. NV proti tomu opravdu nic nemá.