Můžu ti říct, že podobný problémy jsem při testování řešil taky. Jenom jsem se nedivil. Když jsem před lety kupoval ještě jako novou TNT2 Vantu, doporučil mi prodejce troje drivery. Jedny, aby mi fungovaly nový hry, druhý, aby fungovaly starý hry a třetí, který byly nejlepší na video

Skutečně nedokážu pochopit, jak se tehdy mohl někdo ohánět bezproblémovostí driverů nVidie, s 3Dfx takovéhle problémy nebylo třeba řešit a s Radeonem 7200, na který jsem přešel poté, běhalo též všechno, maximálně se objevovaly grafické artefakty - ty jsem ale RTCW měl i Vantou (byť jiné).
Bohužel jsem si ani tehdy ani při testování karet nenapsal konrétní verze driverů. Jedna z nich měla bug s vertikální synchronizací, která byla stále zaplá, takže snižovala výkon a i výkon s různými se velmi výrazně lišil. Když jsem našel takovou, se kterou v D3D běhal UT, tak v ní neběhla Unreal a opačně.
Jsem ale rád, že vidím, že to nebylo jen mýma rukama
//ed.: mám tu jen poznámky:
GF2MX jsem testoval s 71.84, kde nešel UT vůbec, se 60.86 šel v D3D, ale jen ve 32bit renderingu. 16bit rendering nešel vůbec. Se 71.84 pro změnu šel Unreal, ale jen 16bit a zas nešel 32bit (totéž pro UT)

Se 60.86 mi nešel Undying s FSAA - obraz to jen roztáhlo na šířku (chyběl závěrečný rescaling na původní rozlišení, asi nějaký bug). AA v Undyingu jsem nerozběhal ani s GF256 s 56.64. Nedokázal jsem rozběhat DungeonSiege s FSAA 4x na žádných ze jmenovaných driverů, ani při 16bit, ani při 32bit. S 56.64, na kterých jsem testoval GF256, mi neběžel ani v 1024*768, jen v 800*600. Se 71.84 nešel spustit 3DM00.
U Rage 128PRO, Rage Fury MAXX, Radeonu 7000 i 7200 jsem všude použil drivery doporučené na webu ATi a všechny hry fungovaly ve všech situacích. Jedině na staré Rage XL 8MB PCI 32bit nešel Undying a Sin a Unreal ji nepovolil jako 3D akcelerátor s tím, že u těhle starých karet doporučují SW rendering.