Historie 3Dfx a ostatních
- swarm
- debílek nahoněnej
- Kontaktovat uživatele:
Super článek, akorát jsem neodolal a musel ho přečíst a kvůli tomu jsem šel spát dneska až ve dvě ráno....to nebylo dobrý, kdyz jsem v 6 vstával . Jako vždy si no-X drží laťku pěkně vysoko .
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
- wizzy
- Quiz master
- Kontaktovat uživatele:
A pokračujeme dál, tentokrát s "es trojkama". Už si připadám jako poškrábaná deska, ale no-X opět zaslouží pochvalu
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
- swarm
- debílek nahoněnej
- Kontaktovat uživatele:
Moc hezke pocteni.....taky jsem tam ten padik prihodil .
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog [WWW]
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
no-X píše:Historie.... roku 2006
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=89
Kód: Vybrat vše
AMD - firma, která léta neuvedla ani pořádný čipset, bude nyní nabízet vlastní čipsety, vlastní integrovanou grafiku, mobilní čip i samostatné produkty - jako následek sloučení s...
Kromě, téhle "drobnosti" velmi dobrý článek
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
AMD vyrabelo chipsety, protoze jim je nikdo nechtel vyrabet, a kdyz byl trh nasyceny, tak nechtel delat konkurenci a vyhazovat penizeno-X píše:Že jich ale poslední dobou prodává, co?-HoNY- píše:LOL co takhle AMD 750/760/761
750 - SlotA; 760 - SocketA (napr. legendarni ABIT KG7); 761 - dual socketA servery
A je rozdil, kdyz spolecnost vyvyji chipset spolecne s cpu, nez kdyz narychlo prebastli zastaraly chipset, zmeni nazev a nazve to horkou novinkou.
pro neznale:
VIA KX133 je puvodne VIA691 upravena na 694 (vyssi FSB AGP4x) ktera ja pinove kompaktibilni s i815
VIA KT333 (VT8267)je puvoddne KT266 (VT8266 + modifikovany radic pameti (KT266A)
nVidia udelala pro sA 2 chipsety, proti vii zdarilejsi. potom spolehala na marketing a vyrabela pretaktovane nF3 chipsety ATA@SATA
a tak by se dalo pokracovat, AMD nechtelo stracet cas vyvojem a tak vyvoj chipsetu nechalo jinym "odbornikum". Nakonec zjistila,m ze tudy cesta nevede a integrovala radic pameti do jadra CPU.
a vysledek toho vsecho mam ted na stole - jeden z prvnich s939 A64 3000+ (od Karla Polivky, tenhle kousek se udajne pouzival v megatestech na PCT) a vyprodejovou nF3 desku od Foxconnu (sold as Leadtek, no official support, na sobe ma osazenou prvni revizi nF3, nechapu proc). Opravdu vsichni chcete, aby AMD nevyvijelo vlastni chipsety?
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
-
- ex certifié fanATIque
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Nuo tak AMD prodává svoje chipsety, hlavně do profi serverů. V oblasti socketu 940 i AMD chipsety převažujou. (nutno říci že kromě tý absolkutní stabylity maj taky svoje mouchy, jako usb 1.1 v dnešní době jauuuuu).
Z těch chipsetů co se běžně dělaly mám zkušenosti jen s AMD 760 a musim říct, že se jednalo o asi nejhorší chipset co jsem kdy pro socket A viděl. A to se vším všudy. Problémy s kompaktibilitou AGP karet, některý se vůbec nerozjely, u R9800pro mi furt nechodil AGP texturing, GF4TI taky nepředváděla nic extra. Hrubej výpočetní výkon ( cpumark ) stál za prd. Herní výkon stál za prd, při vysokejch detailech a rozlišení ta zmršená AGP implentace způsobovala, že se před ADM760 dostala i KT133 a to i ta stará kt 133 co běžela na FSB 100 a frekvenci jsem doháněl násobičem.
Dále pak přehřejvání. Musel jsem dát aktiv na chipset jinak nešlo vůbec taktit a stejně je to PCB kolem vařicí. Vůbec asi největší selhání - nefunkce SSE instrukcí na jakymkoliv CPU. A v neposlední řadě NB AMD760 tam je, ale SB byl tak zoufalej, že ho musely nahradit ňákou viou co se dávala s KT133, bravo.
To i ten ALI Magik co mám teď je mnohem lepší platforma oproti tomuhle.
Z těch chipsetů co se běžně dělaly mám zkušenosti jen s AMD 760 a musim říct, že se jednalo o asi nejhorší chipset co jsem kdy pro socket A viděl. A to se vším všudy. Problémy s kompaktibilitou AGP karet, některý se vůbec nerozjely, u R9800pro mi furt nechodil AGP texturing, GF4TI taky nepředváděla nic extra. Hrubej výpočetní výkon ( cpumark ) stál za prd. Herní výkon stál za prd, při vysokejch detailech a rozlišení ta zmršená AGP implentace způsobovala, že se před ADM760 dostala i KT133 a to i ta stará kt 133 co běžela na FSB 100 a frekvenci jsem doháněl násobičem.
Dále pak přehřejvání. Musel jsem dát aktiv na chipset jinak nešlo vůbec taktit a stejně je to PCB kolem vařicí. Vůbec asi největší selhání - nefunkce SSE instrukcí na jakymkoliv CPU. A v neposlední řadě NB AMD760 tam je, ale SB byl tak zoufalej, že ho musely nahradit ňákou viou co se dávala s KT133, bravo.
To i ten ALI Magik co mám teď je mnohem lepší platforma oproti tomuhle.
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Historie... rok 2007
VIP o roce 2007: grafické karty především
http://www.extrahardware.cz/vip-o-roce- ... -predevsim
VIP o roce 2007: grafické karty především
http://www.extrahardware.cz/vip-o-roce- ... -predevsim
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Jen mě trochu mrzí, že se nikdo nepustil do strašné a polofunkční P45. To je nejhorší produkto roku.
Nevim proč ho lidi chválej, ale je to nejhorší chipset Intelu od 945 první revize.
Výkon v crossfire horší jak 975x,ačkoliv papírově by tomu mělo bejt jinak. Dále pak PCI-E sloty jsou dělenej jeden, tzn nefungují nezávisle a nemůžete do druhého použít třeba raid řadič, systém pak nepostne (otestováno ve více deskách)
A teď je tu ten nejpalčivější problém - naprosto podělaná podpora PCI-E 2.0 propustností začínaje, kompatibilitou končeje.
Všeobcně v CZC každej tejden řešim minimálně 5 sestav kde jsou záhadné potíže typu ani nepostne, výtuh při přechodu do 3D, random blackscreeny v 2D, atd. A to vše se děje jen s PCI-E 2.0 radeony. V současnosti nejvíce 4870 a X2. Není to chyba grafiky ale desky, výměna té to vždy řeší. Ještě že se furt vyrábí P35, protože Za X38/48 většina lidí platiti nehodlá, ačkoliv ta je perfektní chipset.
Měl jsem problém rozject i R600 - aby FPS nepadalo na 1 v různejch situacích, bojoval jsem s tím celej den, musel jsem vypnout 3gb switch. Měl jsem problém i s 6800Ultrou, kde poslední drivery padaly do BSOD v 3D, stará dělaly ten problém co se děl na R600, aý jsem našel jedny středně starý co fungovaly.
P45 byla kvůli tomuhle problému už odložena při vydání ale Intel nic neopravil a prostě to evidentně jen vydal. Nvidia G8x architektury tam fungujou ok, protože PCI-E 2.0 nepoužívaj. GT200 se s novejma driverama i na chipsetech co to neuměj hlásí jak PCI-E 2.0 Nicméně až tu bude GT300 tak se vsadim že problém bude i tam.
Nejvíc mě pak uzemnil na pctuningu test GTX295 VS HD4870X2 na Core2 a core I7. A finální prohléšení že Geforce funguje na obouch stejně a Radeon potřebuje lepší CP. Vždyť to vůbec nebylo CPU, ale testovali to na P45! To byl ten problém, ne CPU. Jaktože se nad timhle ještě nikdo nepozastavil nechápu, no nic, ať si to kupujou, uviděj......
Nevim proč ho lidi chválej, ale je to nejhorší chipset Intelu od 945 první revize.
Výkon v crossfire horší jak 975x,ačkoliv papírově by tomu mělo bejt jinak. Dále pak PCI-E sloty jsou dělenej jeden, tzn nefungují nezávisle a nemůžete do druhého použít třeba raid řadič, systém pak nepostne (otestováno ve více deskách)
A teď je tu ten nejpalčivější problém - naprosto podělaná podpora PCI-E 2.0 propustností začínaje, kompatibilitou končeje.
Všeobcně v CZC každej tejden řešim minimálně 5 sestav kde jsou záhadné potíže typu ani nepostne, výtuh při přechodu do 3D, random blackscreeny v 2D, atd. A to vše se děje jen s PCI-E 2.0 radeony. V současnosti nejvíce 4870 a X2. Není to chyba grafiky ale desky, výměna té to vždy řeší. Ještě že se furt vyrábí P35, protože Za X38/48 většina lidí platiti nehodlá, ačkoliv ta je perfektní chipset.
Měl jsem problém rozject i R600 - aby FPS nepadalo na 1 v různejch situacích, bojoval jsem s tím celej den, musel jsem vypnout 3gb switch. Měl jsem problém i s 6800Ultrou, kde poslední drivery padaly do BSOD v 3D, stará dělaly ten problém co se děl na R600, aý jsem našel jedny středně starý co fungovaly.
P45 byla kvůli tomuhle problému už odložena při vydání ale Intel nic neopravil a prostě to evidentně jen vydal. Nvidia G8x architektury tam fungujou ok, protože PCI-E 2.0 nepoužívaj. GT200 se s novejma driverama i na chipsetech co to neuměj hlásí jak PCI-E 2.0 Nicméně až tu bude GT300 tak se vsadim že problém bude i tam.
Nejvíc mě pak uzemnil na pctuningu test GTX295 VS HD4870X2 na Core2 a core I7. A finální prohléšení že Geforce funguje na obouch stejně a Radeon potřebuje lepší CP. Vždyť to vůbec nebylo CPU, ale testovali to na P45! To byl ten problém, ne CPU. Jaktože se nad timhle ještě nikdo nepozastavil nechápu, no nic, ať si to kupujou, uviděj......
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky můžu potvrdit, že jsem s deskami postavenými na P45 v práci řešil kvanta problémů. Jenže tohle uživatelům, kteří ji znají jen z recenzí, nebo měli štěstí na kompatibilní hardware, nikdy nevysvětlíš
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz