Zakazani 3D akcelerace na rage LT pro
-
- Kontaktovat uživatele:
Zakazani 3D akcelerace na rage LT pro
Je mozne zakazat na tehle karte akceleraci? V PC ji mam jako 2D kartu pro voodoo2 a chci aby 3D akcelerace fungovala jen na V2. OS je win98SE, ovladace mam ty, ktere jsou na strankach ATI. Predem diky za pomoc.
-
- Kontaktovat uživatele:
V dxdiag jde zakazat akcelerace D3D, ale funguje to na vsechny karty - i na V2. Vadi mi to, ze rage je na D3D primarni a tudiz se hry chteji spustit na ni. Vykon je samozrejme mizernej a proto chci aby vsechny hry behaly pres V2. Na prepnuti primarni grafiky sice existuje nejakej program, ale kdyz je grafika jenom jedna, je to proste lepsi...
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Bohužel. Pokud máš hru co neumí přepnout na voodoo jako sekundární grafiku, a nepodporuje ani openGL ani glide, tak ji na Voodoo2 nikdy nerozjedeš. I kdyby primární karta nepodporovala D3D akceleraci, tak hra nahlásí že ta karta to neumí i kdyby to V2 uměla.
Kdysi dávno jsem to zkoušel řešit, ale bez úspěchu. Pro win2000/XP existuje driver co kartu rozchodí jako další plnophodnoutnou grafiku i pro 2D, můžeš si na ní hodit plochu, i jí dát jako primary a pak jí i D3D hry berou jako primary, ozkoušeno, ale ve win98 nemáš šanci, tam bude vždy jako multimediální adaptér. Kdysi tu někdo linkoval soft, kterej toto údajně uměl měnit, ale mě nikdy nefungoval, možná to jde jen se starym DX nebo driverama.
Kdysi dávno jsem to zkoušel řešit, ale bez úspěchu. Pro win2000/XP existuje driver co kartu rozchodí jako další plnophodnoutnou grafiku i pro 2D, můžeš si na ní hodit plochu, i jí dát jako primary a pak jí i D3D hry berou jako primary, ozkoušeno, ale ve win98 nemáš šanci, tam bude vždy jako multimediální adaptér. Kdysi tu někdo linkoval soft, kterej toto údajně uměl měnit, ale mě nikdy nefungoval, možná to jde jen se starym DX nebo driverama.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Ne, primární karta bude vždy ta 2D karta, i kdyby žádné 3D neuměla, tak hry se zeptaj pouze na ní a ta když hodí že 3D nemá, tak pro hru v kompu žádná 3d grafika neni. Aby šla na voodoo2, tak ta hra musí mít jakýsi setup, nebo autodetekci kde se dá přepnout na které grafice to má jet. Jinak to bude vždy na primární a ta když to nerozjede tak to prostě nepůjde.
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
3D Control Center V1.0 by tento problem malo riesit.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
-
- Kontaktovat uživatele:
Napriklad u hry Official formula 1 racing se neda nastavit rozliseni pri pouziti glide. Na V1 se nastavi 640x480, na V2 single 800x600, na V2 SLI 1024x768 a na ostatnich kartach - banshee, V3,4,5 se nastavi 800x600 a neda se s tim nic delat. Mozna to takhle funguje i u dalsich her, ale to nemam vyzkousene.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Neboj, žádnou další hru co by tohle nedávala neznám. Všude kde ti to běželo v 1024x768 teď by ti to tak mělo jít i na V4, nebo ještě víc, jde o to jak bude hra náročná. V4 by měla být prakticky vždy o něco rychlejší jak V2 SLI, vyjímkou jsou CPU limited situace kde V2 vyniká, třeba starej UT se slabym CPU a podobně.
A stejně si myslim, že to tam někde musí jít nastavit. Ňákej konfigurační soubor editnout, nebo tak, neni možná aby ti to dle karty vnucovalo rozlišení.
A stejně si myslim, že to tam někde musí jít nastavit. Ňákej konfigurační soubor editnout, nebo tak, neni možná aby ti to dle karty vnucovalo rozlišení.
nfs 3ky mi pod voodoo3 bezeli max na 800x600 (nastavení v menu)
nfs 4ky mi pak beželi pod 1024x768 (taky menu) (oboje glide vybranej ve widlích v adresáři s hrou) nevim jestli to umí i vyšší (třeba 3ky) myslím že pod software to ale šlo výš? ale už nevim
nfs 4ky mi pak beželi pod 1024x768 (taky menu) (oboje glide vybranej ve widlích v adresáři s hrou) nevim jestli to umí i vyšší (třeba 3ky) myslím že pod software to ale šlo výš? ale už nevim
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
http://www.zeckensack.de/glide/nfsfix/index.html
je to pre wrapper,ale s v3/4 to bude velmi podobne.
je to pre wrapper,ale s v3/4 to bude velmi podobne.