voodoo 1 a TV-OUT

SW diskuze o 3dfx , ovladače , tweaky atd...

Moderátoři: ps47, Vykupitel

x-tony
Kontaktovat uživatele:

voodoo 1 a TV-OUT

Příspěvek od x-tony »

Zdar, doufám že mi porádíte, do ruky se mi dostala karta od Miro-Hiscore 3D s originál ovladačema na CD, karta obsahuje TV-OUT a S-video výstup, pak výstup na monitor a konektor na propojení s graf.kartou. Shodou okolností to je grafárna kterou jsem kdysy vlastnil na svojí K6-300, ale prodal jsem jí protože mi občas blbly textury, ale byl jsem mladej a blbej a neuměl jsem to vyřešit.Naštěstí sem ji prodal bratránkovi a ten mi jí ted znovu dal, že se mu váli doma v šuplíku.Když jsem jí měl kdysy, vím že po nainstalování karty se mi objevili ve vlastnostech zobrazení nástoje pro ovládání toho TV-OUTU nastavení norem signálu a pod. Teď mám grafickou kartu GeF2 MX400 a tak jsem si řekl že to zkusím zkloubit, a taky že jo, ale chci využívat jenom ten TV-OUT tý karty, všechno sem zapojil, takl jak se má a k mýmu úžasu se to taky rozjelo tak jak má.Karta funguje, ale ty ovladače co pro ní mám sou jenom na win95 a to mi je k prdu - nefungujou, neztrátil jsem naději a začal hledat na netu, ale marně, nikde se o tomhle typu nezmiňujou. Stáhnul jsem si tedy obecný obladače pro voodoo 1, ale problém je v tom že karta to přijme, ale jenom se mi zařadí ve správci hardwaru mezi multimediální adaptéry, ale né do grafických adaptérů, navíc žádný možnosti ovládání TV-OUT nejsou natož pak nějaký jiný možnosti manipulace s kartou. Chtěl bych říct že karta funguje tak jak já chci, nebrzdí nijak, a vlastně se ani ve hrách neprojevuje, jako by signál přes ní ani nešel, ale jde, ten TV-OUT funguje!!! a i S-video, když pominu že to běží jenom v 640-480 a 32 barviček, obraz je krásnej doslova, okraje na televizi skoro souhlasí s monitorem v PC, funguje to souhlasně takže to co jde na monitoru je na TV, žádný chyby obrazu, který jsem viděl v jinejch diskusích o TV-OUT nejsou, prostě krásnej čistej a ostrej obraz.Ale TV-OUT se nezapíná nijak, prostě jak zapnu počítač začně vysílat. a tedď konečně v čem je problém.Mám doma tři televize, na dvou jde obraz krásně barevně bez problému jak na S-Video tak na CINCH, ale na tý na kterou to chci, jelikož je největší, na tý jde obraz černobíle, televize ma SCART konektor, ale pouze jeden, je 8 let stará PHILIPS, ale nemá možnosti přepínání norem obrazu, PAL a pod.v manuálu televize jsem našel že si toto automaticky televize nastaví sama.a to je BLBÝ, na všech televizích jsem TV-OUT zkoušel se stejným kabelem všude v poho jenom na týhle je to černobílí a proto chci někde získat obslužný program, ve kterým by se to dalo přepnout přímo v PC, který mám ale pod WIN95 a tady nefunguje a nemůžu nic zaboha sehnat.Už jsem z toho napalici. Sem rád že tu kartu mám, ale tohle mě mrzí a zvlášt když vidím jak krásnej obraz na ostatních televizích mám.Kdyby někdo věděl co s tím přijmu každou radu a pomoc, nebo řešení problému s černobílým obrazem.Karta se mi vůbec nezobrazí ve vlastnostech obrazovky, ale jenom ve správci hardwaru. Díky ve všem
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Zmíněnou TV philips máš připojneou ke kartě přes S-video, nebo cinch?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
x-tony
Kontaktovat uživatele:

voodoo1

Příspěvek od x-tony »

zkoušel jsem obojí S-video i SINCH, všude to jde přes obojí barevně na PHILIPSU ne, jo a ještě rozdíl mezi S-video, ktéré by nmělo mít lepší obraz a SINCH jsem nepostřehl, je to stejný
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..dobra sprava je,ze sa to da vyriesit pomerne jednoduchou modifikaciou scart konektoru,na nete som videl presny navod (dokonca po cesky).zla sprava je ze ani netusim kde to bolo.link som si odlozil,ale prisiel som on ked sa mi zrutil cop.. :(
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
x-tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-tony »

No to jsem si taky říkal jestli to nejde nějak vyřešit přes scart, protože ten může obsahovat jak VIDEO vstup klasickej a nebo jednotlivě rozděllení složek RGB, ale pak je problém jak rozsekat signál ze CINCH, který obsahuje všechny složky signálu do tří, ale tuhle možnost jsem zavrhl, protože když na ostatrních televizích to jde, nemůže být problém v signálu který karta vysílá, jedině nějakej fígl ve SCARTu o kterým nevím, ale hrzoně rád bych to vyřešil, protože ten obraz je srovnatelnej s klasickým vysíláním, mnul jsem si ruce, když ty blázni na forech s novýma kartama s TV-OUTem nadávaj jak jim choděj čáry přes obrazovku a nebo maj blbej poměr stran na TV a nejrůznější problémy:-))Já takový nemám a to je super, kvalita a jednoduchost vyhrává
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
x-tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-tony »

Supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrr
x-tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-tony »

Mno tak to stejně nefunguje mrcha, udělal jsem to podle toho návodu a prostě pořád to samý černobílý
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

To je podle mě jiný problém. Ten mod by pomohl, kdyby to nejelo při S-VHS, ale jelo při použití cinche. Spíš si myslím, že televize nedokáže správně rozpoznat normu....
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
scot666
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scot666 »

Ja jsem si delal redukci pro zapojeni jsvoji V3 na TV podle nize uvedeneho návodu a barva funguje. Mam to zapojene pres cinch-cinch kabel do scart redukce, ktera, nei upravovana (ma zapojenou jenom jednu neuplnou radu pinu. Nemam tam sice zatim zapojeny ten kondenzator, ale i tak to jede (pozitri zapojim, existuje urcite riziko zniceni karty). I pres neprilis kvalitni kabelaz delky asi 20m jsem celkem mile potesen kvalitou TV vystupu. http://www.technick.net/public/code/cp_ ... svideo_rca
ObrázekCompaq V3 3500 TV-out, V3 3500TV, V3 3500 TVFM NTSC, Powercolor Evilking 3 (V3 3000 AGP),Powercolor Evilking 3 TVOUT(V3 3000 AGP), 3 x V3 3000 AGP, V3 3000 AGP retail,V3 3000 PCI SGRAM, V3 3000 PCI SDRAM, V3 2000 AGP (MADE IN CHINA), V3 2000 AGP, V3 2000 PCI SGRAM, V3 2000 PCI SDRAM, Compaq V3 1000, Gateway V3 1000 Bonestel, STB Velocity 100, JoyTech - Apollo (Banshee16MB AGP), Skywell Voodoo 1
x-tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-tony »

No já jsem to zkoušel spojit vývod 15 a 20 jak s použitím CINCH tak s S-video konektorem u obojího byl výsledek stejný, vím že to dělá ta televize, že špatně přepne normu, ale jak tu mrchu udělat tak aby přepla správně a konečně mi to běželo
x-tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-tony »

Podle toho návodu na spojení mi to taky funguje, protože jak jsem již psal mám tři televize, dvě jsou na SCART a jedna na cinch, a na tý jedný malý tesovaci:-))která má SCART se tento problém vyskytl, propojení přes S-VIDEO způsobylo ztrátu barev, propojil jsme tedy vývody a barva byla, tak jsem vytáhl SCART z televize v domění že konečně to funguje a přesně ten samej zastrčil do televize PHILIPS a výsledek, nic černobílo, asi už z toho zmagořím
x-tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-tony »

Ještě bych možná mohl zkusit možnost redukce S-VIDEO - CINCH, ale myslím že bych nedoáhl tíženého výsledku
x-tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-tony »

Ještě bych rád věděl jaký je teda problém ve výrobě redukce S-VIDEO - CINCH, proč by měla karta shořet?
scot666
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scot666 »

Ja teda nejsem zadny velky elektronek, ale co jsem se docetl na tom linku od PS47, galvanicky to oddeluje jasovou a barevnou slozku.
ObrázekCompaq V3 3500 TV-out, V3 3500TV, V3 3500 TVFM NTSC, Powercolor Evilking 3 (V3 3000 AGP),Powercolor Evilking 3 TVOUT(V3 3000 AGP), 3 x V3 3000 AGP, V3 3000 AGP retail,V3 3000 PCI SGRAM, V3 3000 PCI SDRAM, V3 2000 AGP (MADE IN CHINA), V3 2000 AGP, V3 2000 PCI SGRAM, V3 2000 PCI SDRAM, Compaq V3 1000, Gateway V3 1000 Bonestel, STB Velocity 100, JoyTech - Apollo (Banshee16MB AGP), Skywell Voodoo 1
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

2 x-tony: úprava scartu, spojení pinů v SVHS i redukce na cinch je v podstatě totéž - mixuješ barvu s jasem. Ale ta tvá TV nemá problém v tom, že by to potřebovala smixovat, ale v tom, že si blbě nastaví normu a barvu vůbec nebere. Takže úpravou propojovacích kabelů a redukcí tohle nevyřešíš. Buď musí karta jinej signál "vysílat" nebo by ta televize musela umět přijímat ten signál, kterej zvládá karta (a to zřejmě neumí...)
x-tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-tony »

Jo já vím a na CINCHi jsou ty obě složky dohromady, takže když bych udělal redukci tak by mě z toho CINCHe lezlo to samý jako z TV-OUT ne?Ale nechápu proč by mělo spojení těchto dvou složek poškodit kartu
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Leckerý karty se spojením dokonce počítají (kvůli redukci). Osobně jsem se nesetkal s případem, při kterém by došlo k poškození, ale je taky pravda, že s těmi staršími TV-DAC procesory moc zkušenosti nemám...
x-tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-tony »

No to je jasný rozdíl mezi CINCH signálem a signálem z S-VIDEA je v tom že CINCH má signály složený do jednoho, ale ve výsledku bych řekl že signál na výstupu bude prakticky stejný jak z CINCH myslím tím redukci S-VIDEO - CINCH
x-tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-tony »

Aha tak to jo, no jo vlastně máš pravdu s tím SCARTem, v tom případě to zkoušet ještě jinak redukovat nemá smysl, vím že je to v tý blbý televizi, jenže kde sehnat nějakej soft kterej by to dokázal vyřešit(poslat jinej tvar signálu)V manuálu televize je přímo napsáno o těch normách, a jelikož ta TV má jenom jeden vstup scart na místo dvou u nějaký lepší verze TV, rozlišuje signál moje TV automaticky, přímo to je takhle napsaný v manuálu a to je problém
Odpovědět