ATi Radeon HD3870X2
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ATi Radeon HD3870X2
Máme tu po letech oficiální dvoučipovku od ATi a tady není ani zmínka... jen se na ní podívejte, není to nádhera?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
-
- ex certifié fanATIque
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
No krásnej kus železa to sice je, ale tenhle výkon tu ATI měla mít už před rokem a ne s 2 čipovym řešenim, aby to bylo trochu zajímavý. Jinak mi přijde strašně vtipný jak to všude možně srovnávaj s 8800ultrou, což když si vezmu je jen lehce talktlá GTX, která je tu od listopadu 2006 pokud se nepletu a stejně v některejch situacích vyhraje, tak je to jeden velkej úlet. Po tom co jsem si vytrpěl s jednou 3870, kterou jsem byl donucen vrátit bych do tohodle nikdy nešel.
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
XAN: Tohle je zcestný způsob srovnávání. R9800XT byla v podstatě přetaktovaným R9700 a nVidia ji taky porazila až s NV40. Mění to něco na současné situaci na trhu? Těžko
GF8800Ultra: v době vydání, tedy 7 měsíců před HD3870X2, stála 2,5x více, než X2 teď. Je pěkně hloupé srovnávat situaci před půl rokem se situací současnou, což?
X2 je rychlejší v 90% her - že existují dvě-tři hry, kde je Ultra v určitém nastavení rychlejší, je irelevantní, protože nikdy žádná karta nebyla ve 100% testů lepší, než její přímý konkurent. I HD2900XT je v některých situacích rychlejší, než Ultra a neznamená to, že by byla celkově lepší.
Krom toho, X2 nabízí v mnoha hrách hratelný framerate při FSAA 8x / AF 16x, přičemž při tomto nastavení bývá i více než o polovinu rychlejší, než Ultra.
O tom, jaké jsi měl, nebo neměl problémy, diskutovat nemohu, protože to nevím. Znám ale docela dost lidí, kteří HD3850 či HD3870 mají a nevyšiml jsem si, že by si stěžovali, spíš naopak
GF8800Ultra: v době vydání, tedy 7 měsíců před HD3870X2, stála 2,5x více, než X2 teď. Je pěkně hloupé srovnávat situaci před půl rokem se situací současnou, což?
X2 je rychlejší v 90% her - že existují dvě-tři hry, kde je Ultra v určitém nastavení rychlejší, je irelevantní, protože nikdy žádná karta nebyla ve 100% testů lepší, než její přímý konkurent. I HD2900XT je v některých situacích rychlejší, než Ultra a neznamená to, že by byla celkově lepší.
Krom toho, X2 nabízí v mnoha hrách hratelný framerate při FSAA 8x / AF 16x, přičemž při tomto nastavení bývá i více než o polovinu rychlejší, než Ultra.
O tom, jaké jsi měl, nebo neměl problémy, diskutovat nemohu, protože to nevím. Znám ale docela dost lidí, kteří HD3850 či HD3870 mají a nevyšiml jsem si, že by si stěžovali, spíš naopak
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
-
- ex certifié fanATIque
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Ale víš co bylo za problémy..... viz:no-X píše:XAN: Tohle je zcestný způsob srovnávání. R9800XT byla v podstatě přetaktovaným R9700 a nVidia ji taky porazila až s NV40. Mění to něco na současné situaci na trhu? Těžko
viewtopic.php?t=1992&postdays=0&postorder=asc&start=20
U nás v práci si pár lidí koupilo HD3850 512mb a po výměně chladiče a flashu biosu pro lepší OC se to jeví jako za ty peníze hodně slušná karta. Ovšem byli i tací co se dostali do stejných problémů co já a to na gigabyte P35 deskách, úplně klasickejch. A zkrátka HD3870X2, to je pro mě něco jako 7950GX2 a to co bude teď .... jak ten krám maj nazývat? 9800GX2? Co tohle vůbec má bejt. MultiGPU tak jak jej tlačej teď prostě nic moc, nevim proč si to oba výrobci nehodlaj uvědomit. Změnu možná provede R700 alias sdílená paměť pro více menších GPU... jo to je konečně trochu evoluce. Ale stejně bych radši vsadil na jistotu toho velkýho monolitickýho čipu co připravuje NV.
Re: ATi Radeon HD3870X2
neni cokolvek co ma viac ako 1x PCIe konektor sa mi nelubino-X píše:... jen se na ní podívejte, není to nádhera?
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
-
- ex certifié fanATIque
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Měli by to udělat jako byla předprodukční verze physix. Na jedný straně PCI-E a na druhý AGP a karta by se vždy jen otočila.
Ale ten čip tam, jak se to jmenuje, ten rozdělovač PCI-E linek, je pokus vim pouze PCI-E 1.1, takže paradoxně tahle karta by mi mohla fungovat bez problémů, ačkoliv klasická 3870 nešla. No, možná si jí v práci půjčim ze skladu a otestuju to. Jo anrazil jsem na první bug v driverech pro G92 - Command and Conquer 3. Stíny jsou strašný, něco jako předváděj Atiny v Crysis na medium detaily. A při zapnutym FSAA (je jedno jakej typ) hra občas tak jednou za 2 hodiny padne do BSOD s nv4displ.dll......
Ale ten čip tam, jak se to jmenuje, ten rozdělovač PCI-E linek, je pokus vim pouze PCI-E 1.1, takže paradoxně tahle karta by mi mohla fungovat bez problémů, ačkoliv klasická 3870 nešla. No, možná si jí v práci půjčim ze skladu a otestuju to. Jo anrazil jsem na první bug v driverech pro G92 - Command and Conquer 3. Stíny jsou strašný, něco jako předváděj Atiny v Crysis na medium detaily. A při zapnutym FSAA (je jedno jakej typ) hra občas tak jednou za 2 hodiny padne do BSOD s nv4displ.dll......
ano ale ten cip je tam len medzi komunikaciu s 2xRV670, nie samotny PCIe konektor, ten je PCIe 2.0XAN píše:Měli by to udělat jako byla předprodukční verze physix. Na jedný straně PCI-E a na druhý AGP a karta by se vždy jen otočila.
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
No, mám za to, že ten čip pouze přerozděluje linky a čipy na kartě jsou v úplně stejnym crossfire, jako by byly 2 ve slotech, tzn spolu přes ten čip niak nekomunikujou. A ten čip je PCI-E 1.1, čili i celá karta musí komunikovat v režimu 1.1
Vyhnul bych se tim problému co se mi stal s 3870, že drivery ATI zarputile tvrdily že moje deska je PCI-E 2.0 a taky tak s ní komunikovali, ale moje rok stará NF650i o nčem takovym nikdy neslyšela a to byl pravděpodobně zdroj těch mnoha problémů. Škoda, že se to někde nedá nastavit nebo vnutit, jako se dřív nastavovalo AGP4x na AGP8x deskách kvůli stabilitě.
Vyhnul bych se tim problému co se mi stal s 3870, že drivery ATI zarputile tvrdily že moje deska je PCI-E 2.0 a taky tak s ní komunikovali, ale moje rok stará NF650i o nčem takovym nikdy neslyšela a to byl pravděpodobně zdroj těch mnoha problémů. Škoda, že se to někde nedá nastavit nebo vnutit, jako se dřív nastavovalo AGP4x na AGP8x deskách kvůli stabilitě.