Esoteria
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
skusil som to aj na xp test kompe a aj na klasik v5 kompe s win98se,zaver-tato hra si velmi potrpi na spravny glide2x-je este fajnovejsia ako incubation,a to uz je co povedat.pod xp mam presne to iste co ty (blik a som nazad v desktope),pod 9x s poslednym oficialnym ovladacom mam po spusteni ciernu obrazovku a nasleduje hardreset.skusil som glide2x v2.60.0.613 (tento glide najviac chuti incubation pod win9x),tentokrat som sa dostal po ciernobiele okno a potom stacil iba softreset.viac som nestihol,dnes robim,ale myslim ze ked mu podsunem dostatocne stary glide2x,tak sa s trochou stastia rozbehne..pod win9x.pod xp (a podobnymi) to vidim velmi blede,kompatibilita tychto systemov so starymi glidami robenymi pre win9x je nizka..Ren píše:Zkus to spustit na svem rozchozenem stroji, jsem zvedav, jestli to pojede. U me jen problikne a je pryc.
najdalej som sa dostal cez zeckov glide wrapper,hra sa rozbehne ale mimo postavicky a nejakych predmetov uplne chybaju textury..zdoraznim ze zeckov glide wrapper emuluje voodoo1 s glide2.4,takze pre prastare glide hry je obvykle lepsi nez hw glide na voodoo5 (incubation agrees).
A ja si chtel jenom zahrat.. A tos nevidel plnou, ta pri spusteni native glide exe prohlasi "This version doesn't support 3Dfx hw." Tak to mi povez, k cemu ten exe je? To by se verim take spravilo pod W98..:-/
Ja uplne puvodne zkousel par wrapperu, nez jsem zacal s hw. Uspech nula, vsechno crashe a pod. Tak jsem si rikal "nahodis Voodoo, vsechno bude ok" a hle. Jeste muzu pouzit V2, myslis, ze budu mit vic stesti?
Ja uplne puvodne zkousel par wrapperu, nez jsem zacal s hw. Uspech nula, vsechno crashe a pod. Tak jsem si rikal "nahodis Voodoo, vsechno bude ok" a hle. Jeste muzu pouzit V2, myslis, ze budu mit vic stesti?
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj,v2 planujem skusit aj ja (akonahle sa trochu prespim-za dve hodinky koncim shiftu),voodoo2 glide sa velmi starym hram obvykle pozdava podstatne viac..
ono nieje glide ako glide,medzi jednotlivymi verziami (lepsie povedane reviziami) su slusne rozdiely (takmer porovnatelne s rozdielmi medzi roznymi verziami DX),a tiez treba mat na pamati ze glide na add-on kartach funguje trocha inak ako glide na standalone kartach (viz napr ten pokec o 64bit glide ovladaci pre voodoo1),takze sa bez problemov moze stat ze prislusna hra bezi iba na karte (a verzi ovladaca) ktora bola k dispozici v okamihu ked vyvojar horkou ihlou zliepal 3dfx patch,a bolo pomerne bezne ze to spravil dost spatne..3dfx patch pre svoju hru sa vtedy snazil co najrychlejsie vydat kazdy kto to len trocha vedel,a tak to aj casto dopadalo,viz voodoo rush na ktorej polka 3dfx hier nebehala pretoze boli robene pre voodoo1 glide (ktory je iny nez ten co ma rush).ked vysla voodoo2 tak pomerne dost 3dfx hier nebezalo ani na nej,ale vzhladom na jej popularitu drviva vacsina 3dfx hier dostala dalsi patch ktory to rychlo napravil..niektore (hlavne menej popularne) ale nie.situacia sa opakovala aj pri voodoo3,aj ked v mensej miere.ako priklad uvediem unreal,co bola jedna z vlajkovych 3dfx hier (a casto bola bundlovana s voodoo3),skus spustit neopatchovany unreal na voodoo3,jedine co dostanes je par veselych chybovych hlasok a software mode..
situacia s velmi starymi glide hrami je este o kusok komplikovanejsia,niektore (ozaj stare) 3dfx hry totiz nebezia cez glide2x,ale cez prastary glide.dll,co v skratke znamena ze ich nerozbehnes ani na voodoo1 pokial nemas dostatocne stary ovladac,pretoze tie posledne uz podporuju len glide2x/3x..myslim ze napr pandemonium1.a pokial vyrobca nevydal patch ktory by pridal podporu pre novsie 3dfx karty,tak je to obvykle v cudu,aj ked wrappery situaciu vedia zachranit-napr dgvoodoo vie emulovat aj glide.dll (dokonca aj dosglide,ale o nom mam malo informacii,takze ta usetrim dalsich zbytocnych reci ).
v kazdom pripade,esoteria (teda aspon to demo co si poslal) bezi cez glide2x,takze aj ked zaciatky prilis uspesne neboli,este nieje namieste hadzat flintu do zita (aj ked na v5 asi mozes zabudnut,skorej by som to videl na v2).
proste voodoo je casto alchymia,nech je to akokolvek podivny slovny zvrat
ono nieje glide ako glide,medzi jednotlivymi verziami (lepsie povedane reviziami) su slusne rozdiely (takmer porovnatelne s rozdielmi medzi roznymi verziami DX),a tiez treba mat na pamati ze glide na add-on kartach funguje trocha inak ako glide na standalone kartach (viz napr ten pokec o 64bit glide ovladaci pre voodoo1),takze sa bez problemov moze stat ze prislusna hra bezi iba na karte (a verzi ovladaca) ktora bola k dispozici v okamihu ked vyvojar horkou ihlou zliepal 3dfx patch,a bolo pomerne bezne ze to spravil dost spatne..3dfx patch pre svoju hru sa vtedy snazil co najrychlejsie vydat kazdy kto to len trocha vedel,a tak to aj casto dopadalo,viz voodoo rush na ktorej polka 3dfx hier nebehala pretoze boli robene pre voodoo1 glide (ktory je iny nez ten co ma rush).ked vysla voodoo2 tak pomerne dost 3dfx hier nebezalo ani na nej,ale vzhladom na jej popularitu drviva vacsina 3dfx hier dostala dalsi patch ktory to rychlo napravil..niektore (hlavne menej popularne) ale nie.situacia sa opakovala aj pri voodoo3,aj ked v mensej miere.ako priklad uvediem unreal,co bola jedna z vlajkovych 3dfx hier (a casto bola bundlovana s voodoo3),skus spustit neopatchovany unreal na voodoo3,jedine co dostanes je par veselych chybovych hlasok a software mode..
situacia s velmi starymi glide hrami je este o kusok komplikovanejsia,niektore (ozaj stare) 3dfx hry totiz nebezia cez glide2x,ale cez prastary glide.dll,co v skratke znamena ze ich nerozbehnes ani na voodoo1 pokial nemas dostatocne stary ovladac,pretoze tie posledne uz podporuju len glide2x/3x..myslim ze napr pandemonium1.a pokial vyrobca nevydal patch ktory by pridal podporu pre novsie 3dfx karty,tak je to obvykle v cudu,aj ked wrappery situaciu vedia zachranit-napr dgvoodoo vie emulovat aj glide.dll (dokonca aj dosglide,ale o nom mam malo informacii,takze ta usetrim dalsich zbytocnych reci ).
v kazdom pripade,esoteria (teda aspon to demo co si poslal) bezi cez glide2x,takze aj ked zaciatky prilis uspesne neboli,este nieje namieste hadzat flintu do zita (aj ked na v5 asi mozes zabudnut,skorej by som to videl na v2).
proste voodoo je casto alchymia,nech je to akokolvek podivny slovny zvrat
Well, to jsou veci, ktere jsem vubec nevedel. Z tech dob si vubec nevybavuju nejake problemy s kompatabilitou, jen nekonecna cekani, jestli zrovna na tuhle nebo tamtu hru konecne vyjde patch. Jestli muzu cokoli udelat, abych tomu pomohl, rekni, ale jinak mi nezbyva nez se sverit do Tvych rukou a cekat, jestli uspejes, protoze tohle je uz chvili mimo moje pole..Ja si opravdu puvodne chtel jen tak trochu zahrat..
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
spominal si ze tych diem je viacej? ak mas viac verzii co podporuju 3dfx tak mi ich skus poslat,trocha som googlil ale vyzera ze je to nestiahnutelne..
Naposledy upravil(a) ps47 dne pát říj 02, 2009 1:48 pm, celkem upraveno 1 x.
hodte sem odkaz na glide demo zkusim
link: skus,the more the merrier: http://www.transferbigfiles.com/Get.asp ... 89e66ccd66
link: skus,the more the merrier: http://www.transferbigfiles.com/Get.asp ... 89e66ccd66
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)
dostanu se do hry a na úvodní obrazovce se to sekne zvuk jde, tvrdý restart
ps47: skus postnut tvoje full system specs.
takže win 98 se CZ + poslední ofiko ovladače na voodoo2
ps47: skus postnut tvoje full system specs.
takže win 98 se CZ + poslední ofiko ovladače na voodoo2
Naposledy upravil(a) chosen dne čtv pro 20, 2007 10:00 pm, celkem upraveno 1 x.
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ja idem prave nakopnut tu v2 (esteze sa snese s v5,usetrim jeden instal xp)..
edit: ok,jedna vec je uz ista,ak existuje cesta,na 100% vedie cez pass-through kabel voodoo dvojky.dostal som sa az do hry bez akychkolvek grafickych alebo inych anomalii,skoda len ze do dvoch sekund to natvrdo zmrzne..len na upresnenie,bolo to xp v5 test pc,vyskusane fastvoodoo2xp,koolsmoky v2 driver,a viacero verzii glide2x,stale to iste spravanie (win9x compatibility mode nema vplyv,zda sa).
takze teraz musim nakopnut cisty instal xp (aby som vylucil pripadny vplyv rozhaseneho systemu) a aj win98se (aby som vylucil pripadny vplyv xp)..
@Ren:
v kazdom pripade,ak nemas intel chipset,asi sme skoncili,pokial viem tak na nforce3+ voodoo2 nehrozi..aj ked vyskusat to mozes (zober koolsmokyho v2 ovladac,UT/UT demo a ak to rozbehnes pod glide tak mozeme rozmyslat dalej),ja zasa musim ficat do roboty a zajtra skladam komp pre znameho,takze dalsich 48 hodin som mimo..
edit2: ok,to iste chovanie aj pod 9x,takze sa zda ze chybny je samotny 3dfx patch v prequeli..hmm,ake velka je plna hra?
edit: ok,jedna vec je uz ista,ak existuje cesta,na 100% vedie cez pass-through kabel voodoo dvojky.dostal som sa az do hry bez akychkolvek grafickych alebo inych anomalii,skoda len ze do dvoch sekund to natvrdo zmrzne..len na upresnenie,bolo to xp v5 test pc,vyskusane fastvoodoo2xp,koolsmoky v2 driver,a viacero verzii glide2x,stale to iste spravanie (win9x compatibility mode nema vplyv,zda sa).
takze teraz musim nakopnut cisty instal xp (aby som vylucil pripadny vplyv rozhaseneho systemu) a aj win98se (aby som vylucil pripadny vplyv xp)..
@Ren:
v kazdom pripade,ak nemas intel chipset,asi sme skoncili,pokial viem tak na nforce3+ voodoo2 nehrozi..aj ked vyskusat to mozes (zober koolsmokyho v2 ovladac,UT/UT demo a ak to rozbehnes pod glide tak mozeme rozmyslat dalej),ja zasa musim ficat do roboty a zajtra skladam komp pre znameho,takze dalsich 48 hodin som mimo..
edit2: ok,to iste chovanie aj pod 9x,takze sa zda ze chybny je samotny 3dfx patch v prequeli..hmm,ake velka je plna hra?
Mam, P35, ale V2SLI jsem pred par lety bezne provozoval na nF4 bez jedineho problemu (XP i W98SE). Byl to trochu boj s ovladaci, ale to je u 3Dfx vzdy, ze. Plna ma cele CD, ale dokazu ji ponekud ocesat aniz by ji to jakkoli ovlivnilo (nebo udelat release by Ren jako za mlada, pak to bude 45x1.44MB ), navic jedno CD nas zrovna nerozhazi, problem s lajnou nemame ani jeden. Opravdu myslis, ze ten Prequel proste nechodi? To potom plna je na tom jeste hur, ta zkratka rika (pri pouziti 3Dfx exe) "Tato verze nepodporuje 3Dfx". kazdopadne diky, ze s tim travis tolik casu a rozhodne nemusis tak spechat, ja mam casu spoustu, delej na tom jen kdyz budes mit chvili a naladu.
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tu podivnu hlasku plnej verzie prave mienim preskumat,mozno to bude len nejaka prkotina..ad prequel,myslim ze to je prave ten pripad fuserskeho patchu,ved bol nakrmeny pravym nefalsovanym voodoo dvojkovskym glidom (pod NT ako aj pod 9x),a stale mu to nechuti (a navyse uplne rovnakym sposobom pod oboma OS.aj to ze sa nechyta ani jeden z osvedcenych wrapperov je tiez pomerne jasny odkaz).no nic,este to skusim pod voodoo1,len aby to bolo kompletne.
to s tym intelom je dobra sprava,plna funkcia v2 na v tejto kombinaci bola uz reportnuta,takze zatial sme stale v hre
az budes mat cas,upni mi to cez nejaky shareservice..ja mam tiez kopu casu,asi si vezmem testpc do roboty aby som sa mal v noci s cim hrat
to s tym intelom je dobra sprava,plna funkcia v2 na v tejto kombinaci bola uz reportnuta,takze zatial sme stale v hre
az budes mat cas,upni mi to cez nejaky shareservice..ja mam tiez kopu casu,asi si vezmem testpc do roboty aby som sa mal v noci s cim hrat
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
do as you like.mimochodom,ak si chces urobit predstavu o tom aky je v tom bordel,mrkni si readme na zeckov wrapper,skoro by sa dalo povedat ze co hra,to extra fix..
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tyy jo..ono to fakt vyzera ze plna hra vysla s 3dfx patchom ktory nepodporuje 3dfx (v readme je ze tato verzia nepodporuje 3dfx co sa este pochopit da,ale naco je tam 3dfx exe ktore po spusteni vyhodi hlasku 3dfx not supported mi nejak unika ).dobra sprava je ze prequel exe funguje (3dfx aj non 3dfx) ako no cd fix,takze cisto teoreticky by stacilo aby som dokopal do funkcnosti prequel..uvidime ako to bude reagovat na voodoo1.