Proč si to myslíš?XAN píše:Co se týče výkonu DX10, tak i současná R600 má HW potenciál porazit ultru.
ATi R600
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy jsem neřekl, že HD2900XT má potenciál na to, aby v DX10 hrách porazila Ultru, nicméně je pravda, že geometry shader i vertex shader má mnohem rychlejší (resp. architektura čipu ALUs je pro to výhodnější).
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
-
- ex certifié fanATIque
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ATi R680 (2x R670) vs. GeForce 8800 Ultra
Příjemně mě překvapilo, že dvoučipová R680 (+ ještě PCIe mostík) může být kratší než jednočipová GeForce 8800 Ultra. Očekává se i o 10-15% vyšší výkon a osobně typuju, že by spotřeba neměla být vyšší, než u Ultry. Jestli se to opravdu povede, bude ATi opět na výkonnostní špičce. Byť jen na dva měsíce...
Příjemně mě překvapilo, že dvoučipová R680 (+ ještě PCIe mostík) může být kratší než jednočipová GeForce 8800 Ultra. Očekává se i o 10-15% vyšší výkon a osobně typuju, že by spotřeba neměla být vyšší, než u Ultry. Jestli se to opravdu povede, bude ATi opět na výkonnostní špičce. Byť jen na dva měsíce...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Sakra, musim si rejpnout.
No, je to dozajista pěknej kus HW. Ale stejně jako D8E od Nvidie mi to přijde jako naprostá zhovadilost, takoví čestní nástupci 7900GX2. Spíš bych se pozastavil nad tim, že tahle karta teda konečně porazí 8800GTX (ultra je jen její OC verze) zhruba po roce a čtvrt její veleúspěšný existence a kralování, což vůbec neni důvod čimkoliv se chlubit. Navíc k tomu ATI potřebuje dvoučipovou kartu. Navíc tu furt budou ty problémy s Crossfire, který prostě nejde vždy jak má, to samý SLI. Ale přesto přezevšechno bude D8E stejně rychlejší a to i když použijou G92 jen se 112 jednotkami aktivními a stejně to bude taky krám. Takže kdyby Ultra stála stejně možná by to bohužel pořád bylo na zváženou. Pokud ta karta bude kolem 10k, tak bude možná i prodejná. Já jí i trochu plánuju koupit, přeci jen to je pěknej kus HW, ne jako D8E která má bejt se dvěma PCB.
Nebo spíš v tom bude to, že radši koupim ATI, než abych dál přiživoval NV v jejím úspěchu.
Stejně nechápu proč se ATI nechalo koupit AMD. ATI byla v tý době prosperující firma s nejlepšími grafikami. A co dnes, hodnota celý AMD je dnes menší jak byla hodnota ATI v době vydání. Co to přineslo? Opoždění R600 a jeho "mega kvalitu", rozhození roadmap, podřízení AMD, kterýmu teče do bot nehorázně, aneb Phenom a jeho zabugovaný jádro, který víc topí, žere a na stejný frekvenci je pomalejší než Ketsfield, o OC a hlavně ceně radši vůbec nemluvim. Celá platforma Spider je výsměch, hlavně cena hi-end boardů a to jak na nich super jede to crossfire (v porovnání s intely) (myšleno ironicky). Dnes má pomalu Nvidia blíž k tomu, aby sežrala celý AMD. Co po tom, že R600 měla funkční Unified shadery, měla výkon v geometry shaderu, že R670 je technologicky vyspělá. Stejně na všech důležitejch titulech vísí logo Nvidia meant to be played, čili tyhle karty stejně nemaj šanci se projevit a převálcovala je dnes už stará G80. Kde je slavnej hi-end ATI?
Ale hlavně, co se postaví proti G100? V březnu tu bude.....
No, je to dozajista pěknej kus HW. Ale stejně jako D8E od Nvidie mi to přijde jako naprostá zhovadilost, takoví čestní nástupci 7900GX2. Spíš bych se pozastavil nad tim, že tahle karta teda konečně porazí 8800GTX (ultra je jen její OC verze) zhruba po roce a čtvrt její veleúspěšný existence a kralování, což vůbec neni důvod čimkoliv se chlubit. Navíc k tomu ATI potřebuje dvoučipovou kartu. Navíc tu furt budou ty problémy s Crossfire, který prostě nejde vždy jak má, to samý SLI. Ale přesto přezevšechno bude D8E stejně rychlejší a to i když použijou G92 jen se 112 jednotkami aktivními a stejně to bude taky krám. Takže kdyby Ultra stála stejně možná by to bohužel pořád bylo na zváženou. Pokud ta karta bude kolem 10k, tak bude možná i prodejná. Já jí i trochu plánuju koupit, přeci jen to je pěknej kus HW, ne jako D8E která má bejt se dvěma PCB.
Nebo spíš v tom bude to, že radši koupim ATI, než abych dál přiživoval NV v jejím úspěchu.
Stejně nechápu proč se ATI nechalo koupit AMD. ATI byla v tý době prosperující firma s nejlepšími grafikami. A co dnes, hodnota celý AMD je dnes menší jak byla hodnota ATI v době vydání. Co to přineslo? Opoždění R600 a jeho "mega kvalitu", rozhození roadmap, podřízení AMD, kterýmu teče do bot nehorázně, aneb Phenom a jeho zabugovaný jádro, který víc topí, žere a na stejný frekvenci je pomalejší než Ketsfield, o OC a hlavně ceně radši vůbec nemluvim. Celá platforma Spider je výsměch, hlavně cena hi-end boardů a to jak na nich super jede to crossfire (v porovnání s intely) (myšleno ironicky). Dnes má pomalu Nvidia blíž k tomu, aby sežrala celý AMD. Co po tom, že R600 měla funkční Unified shadery, měla výkon v geometry shaderu, že R670 je technologicky vyspělá. Stejně na všech důležitejch titulech vísí logo Nvidia meant to be played, čili tyhle karty stejně nemaj šanci se projevit a převálcovala je dnes už stará G80. Kde je slavnej hi-end ATI?
Ale hlavně, co se postaví proti G100? V březnu tu bude.....
dufam ze D8E (2xG92) bude vyzerat ako 7900GX2 nie ako 7950GX2.
Resp. mohla by to byt full-size
a mne sa vidi ze G100 bude nieco.. velke a silne a bude to vela zrat. A bude to na 65nm a stale bude no-x hovorit ako hovoril pri G80:
Resp. mohla by to byt full-size
a mne sa vidi ze G100 bude nieco.. velke a silne a bude to vela zrat. A bude to na 65nm a stale bude no-x hovorit ako hovoril pri G80:
no-X píše:Takže... část z toho může být pravda, ale celkově se to jeví jako nesmysl. 700M tranzistorů na 90nm je úplná kravina (pokud je G80 skutečně fyzicky jeden čip). R580 má polovinu a jak je to s její spotřebou a chlazením víme velice dobře. 700M při 80nm už nezní totálně nesmyslně, ale stejně mi to pořád připadá nerealizovatelný.
A tohle dopadne úplně stejně. Teď nadáváte, po recenzích budete z G80 unešení a nebudete schopni si představit, že by R600 mohla být lepší, všichni, co budete upgradovat, si G80 koupíte a až vyjde R600, tak i v případě, že bude lepší, ji budete srážet, protože už v kompu budete mít G80 a nebudete chtít připustit, že jste se nechali zlákat kvalitním marketingem. Wink
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
co sa tyka velkosti, musim si to niecim kompenzovatps47 píše:netusim co si tym postom chcel vlastne dokazat (hlavne to o tej sile a velkosti bolo mimoriadne plodne),ale ak je to to co myslim (kedze podobny crap si skusal aj na mna cez icq),tak skus hulanove forum,tam ta iste prijmu pozitivne.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
odpoved ATi bude az v lete 2008, ak dovtedy spolu s AMD neskrachuje (popr. neodkupi samsung).XAN píše:Co co, další hi-end Nvidie. Chvástaj se, že bude už teď v březnu, a mě zajímá odpověď ATI.no-X píše:Něco mi uniká?XAN píše:Ale hlavně, co se postaví proti G100? V březnu tu bude.....
R680 nebude odpoved. Proti R680 da nvidia 2xG92 nieco ako 8800GX2
Naposledy upravil(a) socket dne čtv srp 14, 2008 12:01 am, celkem upraveno 1 x.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
To já moc dobře vim, ta otázka byla směřována trochu jinak. (pro našeho fanatika)socket píše:odpoved ATi bude az na konci 2008 alebo na zaciatku 2009, ak dovtedy spolu s AMD neskrachuje (popr. neodkupi samsung).XAN píše:Co co, další hi-end Nvidie. Chvástaj se, že bude už teď v březnu, a mě zajímá odpověď ATI.no-X píše: Něco mi uniká?
R680 nebude odpoved. Proti R680 da nvidia 2xG92 nieco ako 8800GX2