Druhou trať jsem taky neobjevil?

Zatím ale mám z ProStreet takové smíšené pocity, grafika dejme tomu (i když by možná potřebovala trošku zoptimalizovat, na to, co to zobrazuje mi to jede v 1024x768, vše na max, AA 2x v průměru na 25fps, nic moc.). ale vůbec mi nesedí ovládání, na klávesnici to má strašně dlouhou odezvu, s joystickem naopak, stačí trošku pohnout a už auto jede jinam. Přitom to bylo vždy naopak. Navíc mám z celého chování auta pocit, že jedu některou ze sérií Colina McRae Rally, takhle se auto na suchém asfaltu nechová, teda pokud nemá užovky a v prdeli tlumiče. Jsem zvědavý na plnou verzi, jestli bude možné nastavit si lépe ovládání, to by hodně pomohlo.
Ten damage model je takový divný. Chápu, že když ve stopadesáti mílích trefím sloup, tak už to auto dál nepojede, potud je to podle mých představ. Ale po takové pecce vypadá auto trochu jinak, než jen se zmuchlanou kapotou a houpajícím se nárazníkem, když už realita, tak to mohli trochu dopracovat. (nemluvě o tom, že i ten sloup se může aspoň odřít) A když už to trfím na čumák, co takhle dým z chladiče, to mělo už blahé paměti i Destruction Derby. Naopak jsem nějak nepochopil ty mohutné kouřové efekty i při lehkém zabrždění...
Je znát, že EA se pokusilo o návrat se sérií NFS trochu zpět k hernímu simulátoru (k hardcore naturalistickému simulátoru LFS to má daleko a až tam to snad nepůjde, doufám, to není pro normálního hráče), ale takovm zvláštním způsobem, zatím z toho nemám dobrý pocit. A nevěřím, že u toho zůstanou, s první půlkou NFS (po Porsche) měli našlápnuto být kvalitní a oblíbenou sérií herních simulátorů, pak z toho udělali kolotočárnu ve stylu Fast&Furious, což jim samozřejmě zvedlo prodej, ale znechutilo dosavadní věrné zákazníky. Tipnul bych, že po propadu prodeje ProStreetu bude v příštím díle rychlý návrat k cigánským boudám.