A zase ta redukce...

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Odpovědět

Kolik by jste byli ochotni "vrazit" do plne funkcni kopie AGP2PCI redukce?

Anketa končí za úte zář 28, 2004 10:41 pm

mene nez 500
4
24%
mene nez 1000
5
29%
mene nez 2000
6
35%
mene nez 5000
2
12%
k certu s najmem, tohle musim mit (ehm, libovolne)
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 17

ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

po dlhsej dobe som dostal mail s otazkami ohladne agp5,a tak som trocha rozmyslal..kedze sa projekt odklada do vzdialenejsej buducnoti,mozno by to nebolo zle porozmyslat rovno nad agp2pci-express (2x alebo 4x,mozno by stacilo aj 1x) redukciou..?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Hmm, nad tim jsem premyslel uz tehdy, v uplnem zacatku. Jo, to by bylo jen o malo slozitejsi, ale obavam se o dost drazsi, kvuli PLX bridgi. http://www.plxtech.com/products/expresslane/pex8111.asp PCI to tehdy vyhrala prave kvuli cene, a take proto, ze jsme meli jistotu, ze to Japoncum fungovalo docela dobre..Tohle by dokazal zbouchat temer kazdy, kdo ma po ruce potrebny equip. PLX se muzou prerazit, aby pomohli s cimkoli: http://www.plxtech.com/pdf/apps/ExApp23_8111_DVR.pdf
Drivery by potrebovaly jen drobnou upravu, to uz se dnes da zajistit velmi snadno, a dokonce by se nekonaly problemy jako NT single chip only a pod. (uz opraveno, ja vim).
http://www.semiconductorstore.com/pages ... 1-BB66BC-F
Co treba -HoNY-, nechces pustit k vode hokej a zajistit si vecnou slavu v komunite tim, ze dotahnes do konce co ja nedodelal? :-)

/edit: ps47> Or, if you feel lucky and/or damn rich, ask PLX for RDK-F board. It's what you're looking for. ;-)
/edit2: OK, I was nice and found it for you. It's just $500. Show us how crazy you are.
/edit3: lol
http://www.watch.impress.co.jp/akiba/ho ... topci.html
http://kakaku.com/akiba/hayamimi/06/08/ ... 8_futa.htm
Why I was surprised? ;( For 円5.000? They are actually giving it away..
/edit4: kk, all this together with this gives us all some material to think about..gn.
/edit5: Obrázek CDR.cz, CDR.cz 2
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

2 Ren: Trávím ve škole čas od 7-17h denně a to ani nemám jistý, že mě na jaře nevyhodí. V pátek chodím pracovat pro jeden nejmenovaný časopis (recenze zdrojů). Na hokej si chodím zabékat, abych si vyčistil hlavu. Není lepší zážitek než jet přes půl republiky si zafandit. Začínám chápat Hulánovi narážky na teenagery, v sobotu jdu na hokej a ani se neposadím, protože stadión je plnej malých faganů (kolem 4K) :lol: :twisted:

btw: máme průměrnou návštěvnost jako extraligovej mančaft na play-off :!:

Co se týká vývoje, mám zkušenosti jen s navrhováním malých plošňáků v Eaglu na různý průmyslový převodníky a snímače. Maxwellovy rovnice, diferenciální a integrální počet mi nic neříká, ta redukce by pak mohla fungovat asi jako V5 6K bez PCI reworku.
Software a programovaní to samý... teda pokud to není instalace XP + driverů + Office + mail + základní sada programů hotová za 3h a oceněná drobným honorářem :roll:
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ak su problem iba peniaze,tak sa spravi zbierka,co sa nevyzbiera,to rad dorovnam,stejne iba vyhadzujem peniaze na blbosti,aspon by som raz za cas spravil nieco uzitocne. lemme show ya just how crazy I am :twisted:
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

U AGP.5 penize problem nebyly nikdy, tech par tisicovek na pokusy se vzdycky najde..Nejvetsi prekazka byl vzdycky cas a pak to taky chtelo spoustu ruznych mobo, karet a casu+ochoty to zkouset, merit a tak..Z toho jsem nemel nikdy ani jedno..Dal taky drat primo k SFFT nebo nekomu ochotnemu sahnout kdykoli do ovladace, kdyz je treba. Jinak jestli nevis co s penezi, sezen si nekde tu DCT-FUTA1, povis nam, jak to chodi..;-)
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

-HoNY- píše:...Na hokej si chodím zabékat, abych si vyčistil hlavu. Není lepší zážitek než jet přes půl republiky si zafandit.
Ty tam jezdis fandit?? Myslel jsem, ze to hrajes..No, kazdopadne, ja znam i spoustu lepsich zazitku.. :D
-HoNY- píše:btw: máme průměrnou návštěvnost jako extraligovej mančaft na play-off :!:
Tomuhle rozumim po to jako..
-HoNY- píše:Co se týká vývoje, mám zkušenosti jen s navrhováním malých plošňáků v Eaglu na různý průmyslový převodníky a snímače.
Vidis? Tady se nabizi hezka prilezitost postoupit o kus dal a naucit se neco o PCIe..:-)
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Ren píše:
-HoNY- píše:...Na hokej si chodím zabékat, abych si vyčistil hlavu. Není lepší zážitek než jet přes půl republiky si zafandit.
Ty tam jezdis fandit?? Myslel jsem, ze to hrajes..No, kazdopadne, ja znam i spoustu lepsich zazitku.. :D
http://www.hokej.cz/index.php?lng=CZ&webid=397&view=
Vždycky jsem chtěl hrát hokej, ale bylo to strašně drahý, na víc v Brně to byl pořád jeden velkej tunel a mafie :roll: Teď si ho možná zapíšu na druhý semestr... akorát za sport nemáme žádný kredity :? :roll:
Ren píše:
-HoNY- píše:Co se týká vývoje, mám zkušenosti jen s navrhováním malých plošňáků v Eaglu na různý průmyslový převodníky a snímače.
Vidis? Tady se nabizi hezka prilezitost postoupit o kus dal a naucit se neco o PCIe..:-)
No do budoucna bych to zkusit mohl, jenže hrozí, že než to dokončím, bude na světě spec. PCI-e 3.0 :lol:
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

zabudol som spomenut jednu vec co vyliezla na FF's-zda sa ze existuje este jeden funkcny agp2pci riser,je prilozeny ako prislusenstvo k jednej barebone pc doske,a 3.3V voodoo karty su dokonca podporovane oficialne (ctrl+f Cartes graphiques supportées):
babelfish translation píše:The following list gives a whole of charts which functioned correctly on Pegasos. They are AGPx1 and 3.3V. They should thus also function on this chart (but that must be confirmed for each type of chart):
ATI Radeon 7000VE (RV100).
ATI Radeon 7200 (R100).
ATI Radeon 7500 (RV 200).
ATI Radeon 8500 LE (RV 200).
ATI Radeon 8500 (RV 200).
ATI Radeon 9000 SE (RV 250).
ATI Radeon 9000 (RV250).
ATI Radeon 9000 Pro (RV250).
ATI Radeon 9100 (RV200).
ATI Radeon 9200 SE (RV 280).
ATI Radeon 9200 (RV 280).
ATI Radeon 9200 Pro (RV 280).
ATI Radeon 9250 (RV 280).
3DFX Voodoo3 2000 (Avenger).
3DFX Voodoo3 3000 (Avenger).
3DFX Voodoo3 3500 (Avenger).
3DFX Voodoo4 4500 (Napalm).
3DFX Voodoo5 5500 (Napalm).
SIS 305.
SIS 300.
SIS 6326.
3D Labs / Texas Instruments Permedia 2 (non recommandée, car il pourrait ne pas avoir de support 3D sous MorphOS comme sur Pegasos).
3D Labs / Texas Instruments Permedia 2v (non recommandée, car il pourrait ne pas avoir de support 3D sous MorphOS comme sur Pegasos).
XGI Volari V3XE AGP.
Obrázek

Obrázek

zda sa ze v US sa este predavaju,skusim jednu dostat k sebe..

edit: bingo.dufam ze financna injekcia ktoru ocakavam na buduci tyzden sa neoneskori..

hlavne dufam ze ten riser funguje na vsetkych doskach,nielen specialne na tej povodnej,ma totiz na sebe podozrivo malo suciastok ;(
ObrázekObrázek
wizzy
Quiz master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizzy »

A pojede ta redukce i na jiných deskách? Aby to nebylo jen nějaké proprietární řešení, na můj vkus je na té redukci nějak málo aktivních součástek (pokud není něco z druhé strany)
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

to je prave ta otazka za 115 libier plus postovne.. :roll:
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Juu, Efika..Vzdyt to je vlastne Pegasos, take od Genesi..Ti maji solidni zakladnu i v CR.
Ehm..Na tom riseru krome tech tri filtracnich C o moc vic nebude. ps, uz jsi to koupil? ;-) Jestli ano, uz si chystej instalacku gentoo, coz je pro ni dobra volba. Bylo by skoda nechat tuhle masinku zahalet. Mam pro Tebe totiz spatnou zpravu. Protoze kolik mobo s 3.3V PCI uz jsi videl? Ja jen par..To je totiz ukol vseho toho rubbishe na AGP.5 a dalsich, i kdyby sis vyrizl do toho riseru klic pro 5V sloty, usmazis sva Voodoo pri prvnim spusteni. Je mi lito.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

nie,este som to nevzal..cakal som totiz ci niekto nahodou nezareaguje podobnym sposobom.vdaka,usetril si mi par korun :D
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Desky z 3.3V PCI existuji, jen netusim, jake a zda nejake moderni a pouzitelne. Rozhodne nikdo z mainstreamu, ale nejaky ten vas ASRock, nebo nekdo podobny by neco v nabidce mit mohl. Nebo serverove desky, tam je to mnohem beznejsi. Tam to poslape jak hodinky, teda, proste uplne stejne jako AGP.5 nebo AGP2PCI..
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Efiku jsem si prohlížel na bytefestu (btw byl tam někdo z vás?). Ptal jsem se i toho majitele na tu redukci a říkal, že to v klasickym MB nejspíš nepoběží. Jinak efika je moc pěkná věc, hodila by se mi jedna domů :-).
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
wizzy
Quiz master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizzy »

Ta Efika se mi začíná zamlouvat čím dál víc, už dokonce začínám vymýšlet kraviny, co s tím udělat. Ale jak tak na ni furt čumím, furt nemůžu pochopit ten IDE konektor - jednak vypadá, že je natočený dovnitř desky místo ven, blbě se odhaduje velikost, ale podle pinů bych řekl, že je zmenšený, asi jako na 2,5" disku. A hlavně je to samice, neměl by to být samec?
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

http://www.arigato.com.pl/aukcje/Image5.jpg
Muj odhad je, ze to ocekava prisroubovani 2.5" HDD primo k desce, na ty sloupky. Ted nemuzu, ale odpoledne se na to podivam.
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

bezkablove pripojenie 2.5 disku, zapichnes a prisrobujes na dosku
wizzy
Quiz master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizzy »

Ja taak, no to mi taky mohlo docvaknout, že ty třmeny ta nejsou na montáž desky. Hezké.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Ctyri roky, to jako fakt...? Takze trocha nekromancie, s ps47 jsme dali dohromady takovy balicek, ve kterem je vsechno dulezite z vyvoje AGP.5. Jelikoz si ps47 mysli, ze by to i po tech letech porad nekoho zajimalo, tady je:
https://docs.google.com/leaf?id=0B6weQJ ... 2&hl=en_US
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

jj,cas leti.. s tym zaujmom som si pomerne isty,mal som uz dva requesty o spomenutu dokumentaciu-linka je uz par dni vylepena na FF's a 3dfxzone,akurat som to nejak zabudol hodit aj sem. :roll:

takze pridam aspon mirror: https://docs.google.com/leaf?id=0B7quQT ... M0YTgyY2Qx
ObrázekObrázek
Odpovědět