Ladíme MSI 6168
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
pretoze to vyzeralo ako jedna z typickych xpeckovskych volovin.mylil som sa,ale to neznamena ze poslem bilovi list s ospravedlnenim..
jj,s tym reinstalom som ratal akonahle padla zmienka o aspi..
edit: uhh,nejak to v tom BIOSe nevidim.provozuje tu niekto msi6168 pod xp?
edit2: ..ok,jeden msi6168 kompik (p3 500/192MB Ram,xpsp2) ide odpoly zadarmo (uz som to spominal,hw ksefty pre rodinu uplne milujem) pre sesternicu (resp jej deti) do CZ (a este to tam aj zadarmo odvleciem,ja som fakt blb ),ma niekto tip aky free antivir by tam najlepsie sedel? podstatne je aby sa to nejak slusne hybalo (mal som cest vidiet tu 486 ktoru z jedneho durona spravil avast,take si neprosim ) zatial mi do oka padol AVS a AVG free,hmm..
jj,s tym reinstalom som ratal akonahle padla zmienka o aspi..
edit: uhh,nejak to v tom BIOSe nevidim.provozuje tu niekto msi6168 pod xp?
edit2: ..ok,jeden msi6168 kompik (p3 500/192MB Ram,xpsp2) ide odpoly zadarmo (uz som to spominal,hw ksefty pre rodinu uplne milujem) pre sesternicu (resp jej deti) do CZ (a este to tam aj zadarmo odvleciem,ja som fakt blb ),ma niekto tip aky free antivir by tam najlepsie sedel? podstatne je aby sa to nejak slusne hybalo (mal som cest vidiet tu 486 ktoru z jedneho durona spravil avast,take si neprosim ) zatial mi do oka padol AVS a AVG free,hmm..
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
Vylepsene rizeni spotreby
Mel jsem stejny problem.. V ovladacich panelech je ikona Moznosti napajeni.. Pak na karte vylepsene rizeni spotreby jen zapnout podporu.. Reinstal jsem na to nepotreboval, proste to zacalo slapat...
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Nesouhlasim..Je pravda ze je nejjednodussi svest vsechno na Billa a proklit ho do posledniho kolene, a casto to bude pravem, ale Win udelaji jen to, co jim rekne deska. A pokud jim spatne reportuje svoje moznosti, musis si to nastavit spravne. Chyba v oknech by byla ve chvili, kdyby sis to spravne nastavit nemohl.
- Opty
- Linux user
- Kontaktovat uživatele:
rene, az si koupis novou palirnu, nainstalujes ji, nabootujes a zjistis, ze windows najednou padaji, ale v linuxu funguje normalne, tak pak si urcite taky rad zanadavas
Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA
Opty> To je jasny, Win uz me v zivote natrapily az az. Ale s tim co popisujes mam zkusenost prave z Linuxu. Je to o tom, jak si vybiras hw pri nakupu (napr. wi-fi nebo grafika, ze... ).
ps47> Ver, ze bych poradil rad, ale v tomhle jsme na jedne lodi. Jedine co muzu je podepsat se pod to, kolik dokaze Avast! spolykat vykonu. Vsechen.
ps47> Ver, ze bych poradil rad, ale v tomhle jsme na jedne lodi. Jedine co muzu je podepsat se pod to, kolik dokaze Avast! spolykat vykonu. Vsechen.
- Opty
- Linux user
- Kontaktovat uživatele:
momentalne pouzivam aviru a az na par falesnych poplachu (lepsi nez kdyby to neco nenaslo ) si nemuzu stezovat...
Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA
- Opty
- Linux user
- Kontaktovat uživatele:
u mne to ted zabira cca 6,5 MB pameti a zatim sem si nevsiml, ze by to bylo nejake narocne, v nejhorsim pripade se to da operativne zakazat/povolit pomoci ikonky v trayi
to popup se zobrazuje pouze pri update a je to urcita cena za free verzi, ale me to vubec nevadi...
to popup se zobrazuje pouze pri update a je to urcita cena za free verzi, ale me to vubec nevadi...
- wizzy
- Quiz master
- Kontaktovat uživatele:
AVG jsem hodně dlouho používal jak free, tak licencované, mám ho i v práci jako multilicenci a to i na velmi slabých strojích a je to použitelné, když se překousne jeho poměrně zdlouhavý start, tak potom už počítadlo moc nebrzdí. Doma jsem u licencované verze zaznamenal pravidelné špičky vytížení, v idle kde se zatížení pohybuje dejme tomu kolem 3% to asi tak v 20s intervalech pravidelně skákalo k 10%. Po vypnutí AVG Control Centra to přestane. Ne že by to nějak vadilo, ale já jsem takový šťoural. Na voodoo strojích (celeron 700, tual 1100) jsem používal avg free k plné spokojenosti. Doma teď testuju na hlavním stroji AVS, jsem s ním zatím spokojený, protože ve free verzi umí podsatatně víc věcí, než free AVG. Přijde mi ale hlavně po grafické stránce náročnější, tak bych ho na slabý stroj asi nedal. Pokud se při instalaci ořeže o kraviny typu kontrola pošty a pod. tak se jeho požadavky dají celkem rozumně stlačit, momentálně (avg multi - antivir, centrální správa, kontrola pošty) mi zabírá v paměti asi 12 mega. Pokud se vypne i AVG cc (nemá vliv na antivirovou ochranu, pouze zmizne jeho centrum v trayi, nekonají se pravidelné tasky a podobné "zbytečnosti"), tak se to zdrcne asi na polovinu. Co se týče funkce, mám s ním zkušenosti tak prostřední (např. sice najde v sys.vol.inf. či restore nějakou breberku, ale sám od sebe ji odtud neumí vyškubnout, musí se použít obezlička buď s nouzákem nebo poladit access, AVS to bez mrknutí oka zvládne sám - ale pod w98 je to irelevantní, že), co se týče infekcí, zkušenosti vynikající, nikdy mě nic vážného neohrozilo, a to nejen proto, že nejsem šílený klikač a nespustím vše, co mi přijde pod ruku, ale ani na firemních strojích, kde takoví jedninci dělají (kromě mojeho mám podle avgadmina avg na dlaších 47 strojích a avg tu mám min. šest let - a ještě déle, ale šest let tu funguju já). Antivir. aktualizace jsou min. jednou denně, někdy i třikrát, programovka tak jednou za dva měsíce, management aktualizací se mi na avg docela líbí, ovšem ve free verzi je značně omezen.
Tohle není doporučení AVG, jen moje zkušenosti s ním.
Tohle není doporučení AVG, jen moje zkušenosti s ním.
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
AVG používám pořád. Dříve cracknutý, co je možnost free tak od té doby free. Nastaly mi potíže s příchodem verze 7.1. Mám ve win ručně povypínanou většinu služeb, a některá z nich způsobuje, že se nenačítá automaticky Control center, nevim proč, musim ho vždy loadnout ručně, a to je v registrech, nevim proč. Dále pak když je vyřazenej ten FW od win, tak se ten sráč s prominutim, nenechá ani odisntalovat, prostě nepodařilo se spustit bla bla bla. Prostě si to che zkontrolovat jestli je to enabled/disabled, ale u mě když to tam vůbec neni tak prostě crash.
A co se týče chytání virů, tak se vůbec neosvědčil, vždy vir do systému pustí až pak ho detekuje a řeší, jenže to bejvá často už pozdě. Ty slabý souborový viry a trojany tpo neni problém, ale takovej vir co se vám stáhne z webu klidně bez klikání a hned jde do systému to prostě nechytne, teda jo, hned hláška že je tam vir, ale dáte odstranit, ok, po restartu je tam znova a ještě vícekrát a AVG už si s nim neporadí, už se mi i stalo že naboural samotnej antivir. Jako štít ho vůbec neuznávám. AVG je dobrá na hledání virů v souborech a jejich léčení což se mu často povede. Jako nejlepší shield jsem měl Mcafee antivirus, ale ten zas neuměl moc léčit, ale fakt přes ten neprošlo nic, ale na druhou stranu, jeho nároky na systém byly krvavý protože neustále projížděl vše co jde do ram i zpět, tak si to asi dovedete představit. O přítomnosti AVG co se týče nároků vůbec nevim. A na slabších strojích taky nevim. Kdysi dávno jsem na 486 provozoval i Mcaffe ale to jsem jí měl na net tak to tam bejt muselo. Alůe když po tom systému člověk chtěl něco jinýho, vypnou a ještě restart musel bejt. Jinak na voodoo kompy nevim, tam nikdy žádnou takovou brzdu neinstaluju.
A co se týče chytání virů, tak se vůbec neosvědčil, vždy vir do systému pustí až pak ho detekuje a řeší, jenže to bejvá často už pozdě. Ty slabý souborový viry a trojany tpo neni problém, ale takovej vir co se vám stáhne z webu klidně bez klikání a hned jde do systému to prostě nechytne, teda jo, hned hláška že je tam vir, ale dáte odstranit, ok, po restartu je tam znova a ještě vícekrát a AVG už si s nim neporadí, už se mi i stalo že naboural samotnej antivir. Jako štít ho vůbec neuznávám. AVG je dobrá na hledání virů v souborech a jejich léčení což se mu často povede. Jako nejlepší shield jsem měl Mcafee antivirus, ale ten zas neuměl moc léčit, ale fakt přes ten neprošlo nic, ale na druhou stranu, jeho nároky na systém byly krvavý protože neustále projížděl vše co jde do ram i zpět, tak si to asi dovedete představit. O přítomnosti AVG co se týče nároků vůbec nevim. A na slabších strojích taky nevim. Kdysi dávno jsem na 486 provozoval i Mcaffe ale to jsem jí měl na net tak to tam bejt muselo. Alůe když po tom systému člověk chtěl něco jinýho, vypnou a ještě restart musel bejt. Jinak na voodoo kompy nevim, tam nikdy žádnou takovou brzdu neinstaluju.
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hmm..pruser je prave v tom ze to musi fungovat bez toho aby som to chodil kazdu chvilku ladit-ono do tej malej osady pri brne je to z BA kus cesty.malo by to vediet zachytavat stupidne pokusy o klikanie na linky v mailoch a podobny sajrajt z netu (ktory kazdy normalny clovek neotvori a tak nepotrebuje antivir).mimochodom,ked sa vypne ten control center,bude sa to stale vediet automaticky updatovat?
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member