VESA-driver

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 3 čí Velocity 100/200

Moderátor: ps47

Odpovědět
Pavel

VESA-driver

Příspěvek od Pavel »

Hledám radu,mám win 2000professional a woodoo3.DOSovské hry(konkrétně SettlersII)se mi nespustí a píšou hlášku :"VESA-driver not found",prohnal sem to netem, a dostal pocit ,že to nějak souvisí s grafikou. Jak to rozjet???Comp mám starší(333MgHz). Pod 98 mi to jelo,tak počítám,že je něco špatně s tím windowsem:( Děkuju za pomoc
chosen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosen »

zkus mod kompatibility
Pavel

Příspěvek od Pavel »

:D nejsem v tom moc zběhlý,asi by mi víc pomohl odkaz na download? :lol: já vím že toho chci dost:) dík
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..no myslim ze win kompatibility mode bude pri dosovskej aplikacke na dve veci,takze zopakujem to co som uz povedal na pct-ked nemam k danej teme co povedat,netaham rozumy z modrej oblohy (pripadne inych miest).

problem je vo win2000,pokial viem tak dos tam funguje trochu inak (for je v tom ze neviem ako-win2000 som videl raz v zivote.mam pocit ze dosoviny by mali bezat,ale to je asi tak vsetko,je mozne ze nieco je tam riesene nejakou emulaciou a prislusnej hre to uz nestaci).

ok,najprv tradicna otazka-aky tam mas voodoo3 ovladac?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Pavel

Příspěvek od Pavel »

Zkoušel sem všechny možné ovladače co se mi podařilo stáhnout:( prvně tam byl nějáký universal dosazený přímo win 2000,pak zkousel různé instalace(opravdu už nevím,co všechno,já vím,že je to blbé:( no,ve správci zařízení se piše tento: amigamerlin 2.5 SE for Voodoo3,ale po něm sem doinstalovával další,i nejaký na voodoo 3,4,5,snad z těchto stránek. Ale nic z toho nepomohlo:(
Pavel

Příspěvek od Pavel »

Jo a nedělají to všechny DOS hry,protože DOOMa jsem spustil,ale konkrétně SettlersII a SettlersII:gold mi to píše:(
Pavel

Příspěvek od Pavel »

verze toho ovladaře -je to ten amiga... verza 5.0.2195.232 tak to se to píše ve správci zařízení:)
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

no vesa emulation umi napr dgvoodoo,ale nemam sajnu ako to funguje..

toto je problem s win2000,a ako som povedal,s tymto OS skusenosti nemam.

keby si nemal taky stary kompik tak by som povedal skus dosbox..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Pavel

Příspěvek od Pavel »

No DOS box sem přeto zkoušel,ale ten napíše to samé,zkoušel sem i co se píše tu: http://forum.bestoldgames.net/viewtopic ... 4c890ed815
a taky mi to nejede:( zkusím ten odkaz;) a napíšu,každopádně děkuju
Pavel

Příspěvek od Pavel »

tak sem to zkusil,nějak semi podařilo i nainstalovat ten VESA-driver(aspon to napsalo,succesfully installed) ale háže to stejnou chybu:(
Pavel

Příspěvek od Pavel »

tak sem zase zkusil DOSbox a Settlers II se mi rozjely,ale zoufale pomalu:( a datadisk S2:Gold se nerozjel:( napsalo to ted : \gfx\pallete\pa15.bbm-file not found to asi jak sem hybal s tema driverama:( a asi by to pod tím dosboxem jelo taky pomalu:( asi budu muset nainstalovat WIN95 abych si zahrál :wink:
chosen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosen »

nebo 98se :wink:
Odpovědět