A zase ta redukce...
Hups..Kdyz se ma cas vykecavat v mise, moh' by nam taky neco rict k poradnemu tematu, vid?
Mno, vec se ma tak, jak jsem napsal na hp. Je to suspended, moc rad bych se k tomu nekdy vratil a dotahnul to do konce. Snad to bude tou dobou jeste aktualni. Kdo si nepamatuje posledni stav, tak existuje funkcni prototyp, ale jen pro 3.3V signaling PCI, navic PCB potrebuje upravit pro lepsi odruseni, v momentalnim stavu je temer 20% drop vykonu. Pak by sla udelat serie okolo 100ks coz by srazilo cenu nekam k 1500-2000,-. V situaci, v jake ted jsem pro me mozna bude i snazsi obednat/zaridit potrebne nalezitosti, ale bohuzel nedokazu ani priblizne urcit, kdy se budu k projektu moct vratit. Momentalne potrebuje jeste zhruba 30 mandays.
Mno, vec se ma tak, jak jsem napsal na hp. Je to suspended, moc rad bych se k tomu nekdy vratil a dotahnul to do konce. Snad to bude tou dobou jeste aktualni. Kdo si nepamatuje posledni stav, tak existuje funkcni prototyp, ale jen pro 3.3V signaling PCI, navic PCB potrebuje upravit pro lepsi odruseni, v momentalnim stavu je temer 20% drop vykonu. Pak by sla udelat serie okolo 100ks coz by srazilo cenu nekam k 1500-2000,-. V situaci, v jake ted jsem pro me mozna bude i snazsi obednat/zaridit potrebne nalezitosti, ale bohuzel nedokazu ani priblizne urcit, kdy se budu k projektu moct vratit. Momentalne potrebuje jeste zhruba 30 mandays.
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
Rušení by mělo jít odstranit přidáním jedné nebo dvou celoměděných vrstev a pár kondíku na napájecí část (na PCI několik 47 - 1000uF elitů, pár 100nF keramik a k molexu 2 polymery). Beru teď za výhodný peníze GC Samxony a taky jsem na zkoušku vzal pár kouskůu 1200/4V SVP polymerů od sanya. Jsou to víceméně ležáky, protože do matury mi zbývají necelý 2 měsíceRen píše:Hups..Kdyz se ma cas vykecavat v mise, moh' by nam taky neco rict k poradnemu tematu, vid?
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
nestalo by rovnou za to tam dat clockgen pro pci lock?Ren píše:yup, presne..Momentalni navrh nebyl vubec optimalizovan, takze na backplane nezbylo misto na vyplne. No a to je s nejvetsi pravdepodobnosti pricinou toho dropu. Protoze pochybuju, ze by se puvodni redukce chovala stejne.
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
Sice vůbec nevim, jak by jsi to tam chtěl implentovat, ale řekl bych, že by se to projevilo katastroficky, přirovnal bych to k deskám s I820 co je předělávali na Sdram. Nebo něco takovýho, teda respektive nedovedu pochopit, když PCI poběží třeba na 41, a ty tam dáš generátor na 33, tak tam přece musí dojít k asynchronizaci a tudiž i obrovskýmu zpomalení.
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
ale pomohlo by to ke zvyseni stability, otazka je jak by se to projevilo v prostupnosti. treba takovy via chipsety 692/3/4 byly plne asynchroni a dopad na vykon pameti proti plne synchonnimu BXku byl katastrofickyXAN píše:Sice vůbec nevim, jak by jsi to tam chtěl implentovat, ale řekl bych, že by se to projevilo katastroficky, přirovnal bych to k deskám s I820 co je předělávali na Sdram. Nebo něco takovýho, teda respektive nedovedu pochopit, když PCI poběží třeba na 41, a ty tam dáš generátor na 33, tak tam přece musí dojít k asynchronizaci a tudiž i obrovskýmu zpomalení.
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
http://www.3dfxzone.it/enboard/topic.asp?TOPIC_ID=6256
zda sa ze koolsmoky pripravuje ovladac ktory fixne NT single chip only issue.som zvedavy..
zda sa ze koolsmoky pripravuje ovladac ktory fixne NT single chip only issue.som zvedavy..
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
..a je to tu: http://www.3dfxzone.it/news/puntatore.php?uid=5280
PM niet..Jinak za posledni rok bohuzel zadna zmena. Posledni vysledky jsou stale stejne, jako o par postu vys. Ty ses nikdy nevyjadril, kdyz jsem mel nejakou nejasnost, takze dodnes napr. nevim, zda nejaky performance drop existuje i na AGP2PCI.
Ted momentalne je naprosto nerealne, ze se v nejblizsich mesicich k vyvoji vratim, navic je treba udelat zcela novy navrh PCB. Tzn. investice casu a penez, pricemz prvniho se mi vubec nedostava a celkove mam v tomto smeru ponekud svazane ruce. Ale zase jsem nahodou objevil nekoho, kdo dokaze vyrobit potrebny bracket, i kdyz to je spise kosmeticka zalezitost.
Ted momentalne je naprosto nerealne, ze se v nejblizsich mesicich k vyvoji vratim, navic je treba udelat zcela novy navrh PCB. Tzn. investice casu a penez, pricemz prvniho se mi vubec nedostava a celkove mam v tomto smeru ponekud svazane ruce. Ale zase jsem nahodou objevil nekoho, kdo dokaze vyrobit potrebny bracket, i kdyz to je spise kosmeticka zalezitost.
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
na 3dfxzone vyliezlo nieco zaujimave ohladne ap2pci,6k,pci-x a dalsich veci: http://www.3dfxzone.it/enboard/topic.as ... hichpage=1
eech,skoda ze je agp5 odlozena na neurcito,teraz ked je k dispozici ovladac s ktorym 6k na agp2pci bezi aj pod xp na plne obratky by sa s tym dali stvarat zaujimave veci..snad sa niekedy dockame
eech,skoda ze je agp5 odlozena na neurcito,teraz ked je k dispozici ovladac s ktorym 6k na agp2pci bezi aj pod xp na plne obratky by sa s tym dali stvarat zaujimave veci..snad sa niekedy dockame
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
Re: RE
Na Q3D Obsidianu 200SBi je PCI to PCI-X bridge Jeho přínos je komunikace cez něj mezi V2 místo SLI kabelu a nižší zátěž CPU, kartu pak bohužel deklasuje "pomalá 33MHz PCI" sběrnice.Ren píše:Treba proto, ze oni to nevyrabeli primarne pro V5 6k?Vykupitel píše:nechapu proc to ty japoncici neudelali v defaultu,vzdyt preci HiNT je 66 MHz.