zda sa ze treba nainstalovat prislusnu verziu podla toho aky mas win (ENG,CZ atd).ja to sam pouzivam (mam ENG win,takze poslednu ENG verziu),funguje to
ked to budes mat rozbehnute,postni nastavenie (ktory pin kam a tak)
mimochodom:
wizzy píše:..teď jsem tomu dal švestku a ono to jede..
Ty drivery odpoledne vyzkouším, díky za tipy.
ps47 - ty mě vždycky dostaneš
Ad zapojení - z usb portu mi vedou 4 dátky. Červený, černý, zelený a bílý. Jak jsem našel na jedné ruské sajtě, červený je na +5V, černý na uzemění a bílý a zelený jsou data +/-. Takže zapojit to podle obrázku, který je na sajtě, co jsem uvedl pár postů zpět už je trivka. +5V a GND je jednoznačné a zelený s bílým se podle potřeby prohodí - i mě jako obvykle fungovalo až druhé zapojení.
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Já to stopro rozběhnuté mám
Když to budem číslovat po řadě, tak na 1 je červený (+5V), 2 je N/C (not connected ) v mém případě tam pin ani není, na 3 a 4 je zelený a bílý drátek, to jsou ty dva, p kterých jedou data (akorát si teď z hlavy nepamatuju, který je který, ale pokud to nejde, tak je prohoď, tady se nic neděje, žádný risk. 5 je bez pinu, v druhé řadě 6 a 8 nezapojené a na 7 mám černý - zeměkoule. 9 a 10 opět zeměkoule.
Ještě chvíli a já to snad nafotím
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
..bleee,prave som jednu MSI 6168 flashol poslednym packard bell BIOSom a nieco nevyslo tak ako malo,po starte sa ozve len niekolkonasobne zapipanie a koniec..da sa s tym nieco este robit?
Pokud máš poblíž sebe někoho s MSI6168 a je dostatečně šílený, tak se dá toto: Vyloupnout ze svojí desky epromku s biosem, na disketu/flashku nakopírovat správný bios (ideální je pokud je disketa/flashka bootovací - zde má disketa výhodu, nejsem si jistý, jestli msi-6168 umí už boot z usb), dojít k onomu šílenci, nabootovat do čistého dosu, za chodu (!) vyloupnout jeho bios, nacpat tam svůj, flashnout to, vyzkoušet rebootem, hotovo. (samo ještě vypnout a vrátit původní epromku). Pokud je tato metoda příliš šílená nebo se poblíž nikdo s msi-6168 nenachází, budeš asi muset s epromkou a disketou s funkčním biosem obrazit pár pc servisů, jestli někde nemají programátor eprom.
(kdysi za dávných časů jsem měl inteláckou desku Advanced EV pro Pentium 1 (P54C), měla sice jen i430FX, ale frčela jak z praku (to byly zlaté časy, kdy se ještě i na inteláckých deskách dalo taktit) a měla velmi výbornou vychytávku - pokud se zmrvil BIOS, přehodil se jeden jumper a deska si automaticky bootla z diskety a načetla správně pojmenovaný soubor a sama si to flashla...)
no msi-6168 sa mi tu vala este pomerne dost,takze asi skusim tu vrazdu s vymienanim epromky.
inak uz som asi prisiel na to preco sa to spackalo-ono tam bol nahodeny AWARD BIOS-na dvoch doskach som mal nahodeny AWARD,a toto bola prave jedna z nich (co som si samozrejme nevsimol)-na ostatnych som mal starsiu verziu AMI,a tu som vzdy bez problemov flashol na AMI 3.1 akonahle som ich uviedol do provozu..a doske sa asi nepacil AWARD to AMI flash..
ok,takze aby som to zhrnul-zoberiem funkcnu dosku s poslednym AMI,nabootujem do DOSu cez flashovaciu disketu s poslednym AMI BIOSom,vyrvem epromku (au ),vrazim tam tu spackanu,flashnem,vypnem,a flashnutu epromku vratim nazad do povodnej dosky.pochopil som to spravne?
edit: dlzim ti pivo.ale zverina to teda bola poriadna..
Souhlasim s wizzym, tento postup mam osvedceny uz z davnych dob. Nicmene jsem ho po mistnich zkusenostech jeste vylepsil. protoze jsem se potkal s programem uniflash, tak muzete tuhle operaci delat i v uplne jine desce, jde jen o to, aby mela stejnou patici (na eepromku)
Svou MSI 6168 jsem "zachranil" pomoci ASUS P2B-LS
No a co se te zverinosti tyce, cip se da povytahnout, behem bootu a flashe pritalacit prstem a vse jde mnohem snadneji.. Znam brutalnejsi operace:-))
..mam tu poskladany jeden mensi kompik na testovanie (skusal som ho predat,ale zatial na mna ludia kaslu ),konkretne p3 650/MSI 6168/192MB SDRam/20Gb disk,mam tam xpsp2 a vsetko fici velmi pekne,az na jednu drobnost-z nejakeho zahadneho dovodu si xp mysli ze kompik je AT a pouzije AT schemu pre vypinanie/zapinanie (tj zapnem zdroj,komp sa rovno zapne a nabehne do desktopu,ked dam vypnut tak sa zjavi ta starobyla obrazovka s napisom now its safe to turn off the computer,a potom musim vypnut zdroj)..komp je samozrejme atx a pod 98se sa vypina a zapina korektne (tj zapnem zdroj,stlacim tlacitko vpredu na kompe,komp nabehne do desktopu,potom dam vypnut,pekne sa vypne,a potom este mozem vypnut zdroj).v podstate to ani nieje problem,je to iba annoyance
nejake napady ako by som mohol skvelemu xp vysvetlit ze nema mat vlastny rozum a pekne pouzit atx schemu pre vypinanie/zapinanie?
Ja bych v prvni rade zkontroloval, jestli je v biosu zapnute acpi a pak tusim bylo v 98 nekde v sekci napajeni "zapnout vylepsene rizeni spotreby", pokud si dobre vzpominam.