Voodoo5 DVI na PC

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 5 , čili VSA-100

Moderátoři: ps47, Vykupitel

swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Ren píše:Ted jsi me dostal; usuzoval jsem z toho, ze po D-SUBu jede, ale mas pochopitelne pravdu, ze to nemusi znamenat to same pro DVI. Zkusil jsem tedy 1600x1200, panel se s tim kupodivu popral a podle vseho jede. Vyssi rozliseni uz vzda, takze nevim, co na to Voodoo. Podle me jde jen o to, najit spravny timing, ale nevim jak.
No - když teda 1600x1200 jede, tak to pak určitě je nějaká možnost rozchodit i nižší rozlišení a nejedná se o limity HW. Přemýšlim ale nad jednou věcí jestli se spíš ty nastavení toho PowerStripu nevztahujou ke klasickému VGA. S experimentováním u digitálního monitoru moc nemám zkušenosti, takže bohužel neporadim. Asi ti nezbyde nic jiného než metoda pokus omyl.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Jenom pro úplnost malé OT - má karta vlastní scaling filtr jako má třeba nVidia? (ATI nepočítám, že by měla, protože na všech kartách, co mám přestal chodit už dávno od nějaké verze ovladačů či co...prostě ATI :roll:)
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Předpokládám, že ano. V3 to neuměla, a proto se na ní osazoval čip LCD-FX, ne? Na V4/5 se nic takového nedává...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

swarm píše:S experimentováním u digitálního monitoru moc nemám zkušenosti, takže bohužel neporadim. Asi ti nezbyde nic jiného než metoda pokus omyl.
Ani ja, zkusim k tomu neco vygooglit.:-(
Kdyz jsem koupil tohle LCD, zhruba pul roku zpet, byl v Catalystech bug, ktery na X1800-1900 nedovolil 1680x1050 nastavit (to uz byla X1800 sedm mesicu na trhu!). Tehdy jsem musel mit PowerStrip nainstalenej, asi dva mesice, nez to opravili, a nebyl s tim zadnej problem. Nevim, proc to na V5 nefacha.:-(
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Ren píše:Kdyz jsem koupil tohle LCD, zhruba pul roku zpet, byl v Catalystech bug, ktery na X1800-1900 nedovolil 1680x1050 nastavit (to uz byla X1800 sedm mesicu na trhu!). Tehdy jsem musel mit PowerStrip nainstalenej, asi dva mesice, nez to opravili,...
Tohle je doufám vtip, ne? :shock:
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Hadej..;-)
A nechces se prijit podivat na tv-out? :-) Ten funguje jen s nekterymi verzemi Catalystu.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Me to neda..Lamu si hlavu ze mi muze prasknout. Uz jsem si i vzal Nokia test, abych prisel na to, co ze se to s tim obrazem deje. Uz jste nekdy videli, co udela vyhlazovani pisma na LCD, ktere ma B-G-R order? Tak presne tak to vypada u me. Na slozitejsi grafice jako napr. fotografie skoro neni znat, ze je neco v neporadku. Cim jednodussi obraz, tim je distorze viditelnejsi, az po text, ktery je temer uplne necitelny.
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Ren píše:A nechces se prijit podivat na tv-out? :-) Ten funguje jen s nekterymi verzemi Catalystu.
Nepotřebuju. U mě už ATI nadobro končí. Když jsem ukazoval některá nastavení v ovladačích otci, když jsem v obýváku poustěl film na televizi, tak byl tak nadšen, že řekl, ať mu teďka koupim taky nějakou nVidii.

Já sám mám GeForce7 a ujistilo mě to v tom, že k ATI se v nejbližší době určitě nevrátim. Tady mi totiž vůbec nic neschází.

Btw k tomu problému - bylo by dobré, kdybys to nějak vyfotil, a možná bys mi i mohl printnout tu obrazovku s nastavovánim v tom powerstripu.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

jj, vytahnu fotak z krabic a cvaknu to.

Ja doklepu tuhle generaci na ATi (z casti se tim trestam :-)), ale hlavne se mi nechce kupovat novou +/- stejne vykonnou kartu jen proto, abych se tyhle zbavil. Jenze kdyz tak zkusim odhadnout spotrebu GF8800, tak snad abych radsi rozchodil tohle Voodoo..:-/
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..ok,zlepil som testovaci kompik (duron750/4GB disk/96MB Ram),a potvrdzujem,posledny SFFT+posledne tools chyba tab pre FSAA pod opengl.zalozka pre d3d tam je a funguje ok (na tom tvojom screene vyzera ze nefunguje vubec).este skusim vsetko odinstalovat a dat tam AM3.1 full,ak to nebude mat efekt tak reportnem error na 3dfxzone..aj ked tazky problem to nieje,da sa to lahko spravit cez vcontrol alebo envvar.

edit: takze vyzera to tak ze v inf subore je nejaka chybicka ktora sposobi ze vsetky nastavenia pre opengl (nielen FSAA,skus sa pozriet do advanced,tiez je tam len d3d) proste chybaju (pozeral som registre,mam pocit ze nastavenia pre opengl niesu uplne tam kde by mali byt).reportol som to na 3dfxzone,predpokladam ze je to nejaka drobna chybka takze dalsia verzia to asi bude mat opravene..

Obrázek
Naposledy upravil(a) ps47 dne ned říj 22, 2006 5:09 pm, celkem upraveno 1 x.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

ps47> OK, vyzkousim..

Mam tady fotky:
Na prvni uvidime, jak vypada text smichany s grafikou OK:

Obrázek

Nasleduje zminena distorze v 1680x1050:

Obrázek

Tohle mozna neco napovi:

Obrázek

A 1680x1050:

Obrázek

Takze jedine mene standardni funkcni rozliseni je 1600x1024, pri kterem ale LCD tvrdi, ze bezi 1280x1024. Oboje debilni rozliseni, ale obraz ktery vidim, je 16:10 nebo se mu alespon priblizuje pod rozlisovaci schopnost. Pokud vynutim 1680x1050, mam ho i ve win i na LCD, ale poskozene. Horizontalniu cary jsou OK, vertikalni jsou bud zvojene nebo vynechane, vysledna distorze se tedy projevi na barevnych prechodech, proto nejvic trpi text. Presne jako v pripade B-G-R order na R-G-B LCD. Jine vysvetleni me nenapada.
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

No pravděpodobně to ta karta nějak nepobrala na šířku tak vysoké rozlišení a tak to nějak zmenšíla v tom jednom rozměru. Pravděpodobně na 4:3 šířku podle výškového rozměru. To by dělalo nějakých 1300 pixelů. Karta to zmenšíla bez filtrace než to poslala do trnasmitéru, protože filtraci směrem dolů neumí a nebo by zpapala moc výkonu. LCDčko pak udělá to, že s rozmazánim roztáhne šířku na celý displej. To znamená hodně roztáhnout do šířky. Ty obrázky nasvědčujou tomu, že to bylo nějak takhle (schválně jsem si to zkusil v irfanu nasimulovat)...ale proč se to stalo. to nevim.

Já bych na tvém místě asi použil rozlišení 1600x1024 a zapnul si v menu monitoru 1:1, takže bys měl okolo málý černý rámeček.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Myslim, ze to bude neco jineho. Kdyz dam napr. 1600x1050, vysledek je uplne stejny, takze prilis vysoke horizontalni rozliseni nebude duvod. Panel bohuzel zminenou option (1:1) nema, umi jen alternovat 16:10/4:3. A 3Dfx tools to take neumi.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Uz tu dvakrat padla zminka o vycisteni registru od 3Dfx driveru/utilit. Existuje nejaka sofistikovanejsi metoda nez regedit a zurivy delete?

Pls kohokoli, kdo ma jeste krome Vykupitele pravo, o split na prvni strane na postu 26487 do topicu Voodoo5 DVI na PC.

/no-X: Hotovo. Admini můžou moderovat vše, moderátoři to, kde jsou uvedení.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..nooo,drivercleaner by to mal vediet (hlavne nechci vediet ktora verzia :roll: ).ja som to minule spravil manualne (maznul som vsetko pod 3dfxvs),a pokial sa pametam tak problemy neboli..nicmene nemyslim ze vycistenie registra/iny ovladac ti pomoze s tym nestandardnym rozlisenim.. :(

inak paci sa mi ze xp v5mac nepozna,takze sa nevtiera s tymi nechutnymi defaultnymi ovladacmi :lol:
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

no-X> Diky.
ps47> jj, samo ze ne, jen jsem premyslel o nejakem zonglovani s drivery. Kaslu na to, jeste neco vyzkousim a dam vedet, co jsem zjistil.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Uz jsem si nadaval, ze mi vubec nedoslo to nejsnazsi reseni. Dat do PC X1800, obslehnout nastaveni Powerstripu a to same nastavit pro V5. Mno, snadno se rekne, hur udela. Protoze jsem lama lamovita, u vetsiny nastaveni ani poradne nevim, co delaji, par jsem vytah' z pameti, ale nebylo to moc platne. Zkratka, netusim, jak nastavit stejne parametry, jelikoz se navzajem ovlivnuji.

Obrázek
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

no s tym ti asi nepomozem,powerstrip som videl raz v zivote....ale zistil som nieco ohladne tych chybajucich opengl options v 3dfx tools,je to tak ako som myslel,nieco je spatne v infku a proste niesu vytvorene spravne vstupy v registri.tak som si povedal,what the hell,vytiahol som celu vetvu z voodoo masinky (ano,win98se :lol: ),par drobnych uprav aby sedela lokacia,a cele som to napral do xp registra.funguje to bezproblemovo,vsetky opengl tweaky su nazad pod advanced tabom :D ..na FSAA tabe opengl stale chyba (co je ale dost jedno,pretoze FSAA sa da zapnut aj cez advanced tab).a cistou nahodou som prisiel aj na jednu dalsiu zaujimavu vec,za chvilku sa vo v5 sekci zjavi novy topic.. :twisted:
ObrázekObrázek
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Diky, a uz se tesim..:-)
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

nahod obrazok z advanced timing options pre voodoo5
Odpovědět