Diskuze: nVidia vs. 3Dfx, ATi, PowerVR, Rendition...

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Odpovědět
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

3dfx.fun píše:
-HoNY- píše:Nj. ale zapominas na to ze nejvetsi vyrobce grafickych chipu je intel 8-) sice je to integrovane ale je jich nejvic, hodne lidi to prehlizi... :roll:
Nic takového jsem nenapsal. Nezapomínám :wink: Respektuji!

Nicméně, debata se točila kolem S3 :wink:
jj, nenavazim se do tebe lidi davaji prednost osvedcene stabilite od intelu a via se stavi jenom do kancelarskych stroju s celeronama, na AMD platforme bude vytlacena ''necim novym'' vytvorenmy ve spolupraci ATI+AMD.
Nepripada mi ze by v integrovanych resenich mela nejake svetle vyhlidky :roll:
Dejte mi facku pokud moje pristi grafika bude S3 a zacnu tvrdit opak :lol: :roll:
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Vlask

Příspěvek od Vlask »

no-X píše:Celkově je moc věcí, který o S3 nevíme. V záležitostech ohledně ATi a nV se šťourá spousta lidí, ale S3 jde tak trošku mimo. Před lety S3 ohlásilo, že se chce soustředit na asijské a jihoamerické trhy. Takže je třeba možný, že v Asii se karty prodávají mnohem mnohem dřív a pro Evropu/USA jsou ohlášeny až když jsou tamnější trhy nasyceny. Je to samozřejmě jen spekulace... ale vede mě k tomu jedna věc - krátce po vydání Radeonu 9600 atp. se začalo psát, že přijde ještě jedna jeho levnější verze. Velmi dlouho se nic nedělo, až většina serverů změnila názor a tvrdila, že šlo o kachnu - ale nakonec Radeon 9550 vyšel a v souvislosti s tím se objevila jedna zpráva a to, že v Asii se po celou tu dobu prodával a až po té, když tam zaznamenal velký úspěch, byl zaměřen i na další trhy, tedy USA a Evropu. A přesto, že se v Asii prodával, tak tady o tom nikdo nevěděl. A s S3 by to mohlo být podobné.

S3 má taky mnohem míň zaměstananců a menší finanční prostředky, takže pokud se objeví nějaké problémy s výrobou nebo chyby v návrhu jádra, trvá mnohem déle, než jsou odstraněny.
Osobne mi pripada ze proste nemaj volne vyrobni kapacity, kdyz se podivate kdo to dela tak sou to dve neznackove taiwan/china firmy, o kterych tady v zivote neuslysite a kdyz sme to chteli objednat tak jim mesic trvalo nez to vubec melo dorazit do recka, nebo kdo to tu mel prodavat v evrope. A to se o tom mluvilo uz 2 mesice ze by to nekdo mohl dovyzt kdyz uz to maj i v USA. A navic ani nesla sehnat ta americka verze s heatpipe, jenom naky smejdy s odpadovyma aktivama. Cili to vidim tak ze to nemaj zajem vyrabet ve vetsich seriich a davaji prednost nvidii/ati - jistej prodej. No a kdyz k tomu pridate nezajem evropskych velkoobchodu tak je to jasny.
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Vlask píše:... No a kdyz k tomu pridate nezajem evropskych velkoobchodu tak je to jasny.
to mi pripomina XGI
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Ladis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis »

VIA ma dost spatne vyhlidky ohledne integrovanych grafik v cipsetech. Krasne je to vide u notebooku - 90 % tech se sdilenou grafikou (IGP) ma Intel cipset + Intel CPU + Intel grafika, nebo ATI cipset + AMD CPU + ATI grafika (ted po koupeni AMD ATI to bude AMD cipset + AMD CPU + AMD grafika ;)). A ani se nedivim - IGP od VIA maj polovicni vykon a slabe technologie (zatimco Intel GMA900 a ATI Xpress200 tu jsou uz rok a pul a obe jsou SM 2.0 - a ted uz obe firmy prisly s modernejsimi IGP).
Barebone PC Asus Pundit-R350, Celeron D 2.26 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9100 IGP, 160 GB HDD, ctecka karet, PCMCIA, Acer AL1716 DVI+VGA 17" 1280x1024 LCD, 3DMark2001SE (1024x768x32): 2329 b
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Zrovna v notebookách najdeš VIA opravdu jenom zřídka a jsou to fakt totálně zprzněný sráče. To SiS tam má ještě něco málo na trhu s notebooky (vlastně notebook, co mám já je možné sehnat i s integrovanou SiS Mirage M2).
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
3dfx.fun
Senior member

Příspěvek od 3dfx.fun »

Osobne mi pripada ze proste nemaj volne vyrobni kapacity, kdyz se podivate kdo to dela tak sou to dve neznackove taiwan/china firmy, o kterych tady v zivote neuslysite a kdyz sme to chteli objednat tak jim mesic trvalo nez to vubec melo dorazit do recka, nebo kdo to tu mel prodavat v evrope. A to se o tom mluvilo uz 2 mesice ze by to nekdo mohl dovyzt kdyz uz to maj i v USA. A navic ani nesla sehnat ta americka verze s heatpipe, jenom naky smejdy s odpadovyma aktivama. Cili to vidim tak ze to nemaj zajem vyrabet ve vetsich seriich a davaji prednost nvidii/ati - jistej prodej. No a kdyz k tomu pridate nezajem evropskych velkoobchodu tak je to jasny.
Musíš si uvědomit, že S3 jen navrhuje chipy a nechává si je vyrábět jinde (TSMC, Fujitsu). Dalším stupínkem je, jestli S3 přesvědčí výrobce k výrobě grafických karet. Tam hraje velkou roli cena chipu, ovladače, ..značka atd.
Co riskuješ, když začneš vyrábět karty s chipem nVidia nebo ATi? Značka je to zavedená.... ale co s S3? Kdo ji zná? Tak leda pamětníci. Proto vidíš na netu jen pár firem, které grafické karty vyrábí. Prostě ty další nechtějí riskovat.
VIA ma dost spatne vyhlidky ohledne integrovanych grafik v cipsetech. Krasne je to vide u notebooku - 90 % tech se sdilenou grafikou (IGP) ma Intel cipset + Intel CPU + Intel grafika, nebo ATI cipset + AMD CPU + ATI grafika (ted po koupeni AMD ATI to bude AMD cipset + AMD CPU + AMD grafika ). A ani se nedivim - IGP od VIA maj polovicni vykon a slabe technologie (zatimco Intel GMA900 a ATI Xpress200 tu jsou uz rok a pul a obe jsou SM 2.0 - a ted uz obe firmy prisly s modernejsimi IGP).
To má. Protože nenabídla odpovídajicí řešení technologie/cena. Na druhou stranu, ono to s chipsety od ATi ani Nvidie tak slavné taky není. Když chceš notebook na hraní, radši si připlatíš za GPU a nebudeš si kupovat integrované řešení. Je pravda, že S3 je nazpátek tak o dvě generace IGP, nicméně teď s příchodem W Vista nabízí stejně jako SiS hw podporu ShaderModel2.0. Co se však týče desktopů, není na tom zas tak moc špatně. Jejich chipy s IGP jsou levnější než konkurence bez IGP. A je třeba si dát zase otázku nasazení PC. Pokud bude úředník dělat v kanceláři .. na co mu bude ShaderModel2.0 :lol:
To SiS tam má ještě něco málo na trhu s notebooky (vlastně notebook, co mám já je možné sehnat i s integrovanou SiS Mirage M2)
SiS a jeho Mirage2 je vlastně vybrakovanej Xabre, takže taky nic moc. Stejně tak emulace VertexShaderu2.0 u Intela.
no machine
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

No, která hra, jíž dostačuje výkon pixel pipeline integrovanýho čipu, potřebuje a pořádně využije HW vertex shader 2.0? :-)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Těch karet S3 je fakt škoda, kdyby tady v Evropě měli lepší distribuci tak by třeba i uspěli. Nevíte jak to vypadá s XGI? Třeba nechápu, proč když se zakládala tato firma, a vznikla i se sloučením s Tridentem, tak proč nezachovaly jmébo Trident, který je mezi pamětníkama přeci jen více rozšířeným pojmem než jméno XGI.
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
scot666
Senior member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scot666 »

Triden je sice pojem ktery zna spousta pametniku, ale treba mi se pod tim pojmem vybavi grafiky pochybnych vyrobcu s mizernym vykonem. Mozna proto.
ObrázekCompaq V3 3500 TV-out, V3 3500TV, V3 3500 TVFM NTSC, Powercolor Evilking 3 (V3 3000 AGP),Powercolor Evilking 3 TVOUT(V3 3000 AGP), 3 x V3 3000 AGP, V3 3000 AGP retail,V3 3000 PCI SGRAM, V3 3000 PCI SDRAM, V3 2000 AGP (MADE IN CHINA), V3 2000 AGP, V3 2000 PCI SGRAM, V3 2000 PCI SDRAM, Compaq V3 1000, Gateway V3 1000 Bonestel, STB Velocity 100, JoyTech - Apollo (Banshee16MB AGP), Skywell Voodoo 1
Petrik9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrik9 »

GK od tridentu jsem zazil jenom v ISA verzi,a vykon nic moc a navic,kdo si dneska vzpomene krom pametniku na trident?A novejsi GK od Tridentu nejsou znamy,ja jsem o nich osobne pomalu ani nic nevedel.
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Tridentky pamatuju hlavně ISA takový ty klasický superVGA 512kb. Mám tu asi ještě 3 funkční. Taky mám jednu do PCI. Ale ta je 1mb už. Pro mě byly vždy synonimem kompaktibility, stability a kvality. Alespoň tak já znám starej trident.
Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Tridentky pamatuju hlavně ISA takový ty klasický superVGA 512kb. Mám tu asi ještě 3 funkční. Taky mám jednu do PCI. Ale ta je 1mb už. Pro mě byly vždy synonimem kompaktibility, stability a kvality. Alespoň tak já znám starej trident.
Přesně tak kamaráde, já taky.
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Dnes mě zaujal podpis jednoho člena B3D-fóra :-)
Nvidia - The Way It's Meant To Be Optimized
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

nice :D .z tychto vtipkov ma maximalne dorazil jeden hlod ktory som videl na ktoromsi fore (nemam sajnu kde),chlapek tam vylepil fotku auta ktore malo v poznavacej znacke nvidia,a jedna otazka znela nasledovne:

Does the driver cheat?

:lol: :lol: :lol:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

chce se mi zvracet... rozklikněte si druhý obrázek (8x) :puke:
Opty
Linux user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Opty »

business is business...
Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

tak tento by som si zrovna nekupil, minul som ho videl v teste a dopadol beznadejne posledny
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

ghost píše:tak tento by som si zrovna nekupil, minul som ho videl v teste a dopadol beznadejne posledny
Daahm , za to může Zalman, blbci, asi omylem deaktivovali "optymalizace" teplotního čidla. :roll:
Opty
Linux user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Opty »

XAN píše:Daahm , za to může Zalman, blbci, asi omylem deaktivovali "optymalizace" teplotního čidla. :roll:
wtf? :lol:
Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Opty píše:
XAN píše:Daahm , za to může Zalman, blbci, asi omylem deaktivovali "optymalizace" teplotního čidla. :roll:
wtf? :lol:
No tim myslim, že Nvidia by to určitě dovedla ochcat. Takže nevim, proč si tam dávaj jejich logo, když to neuměj. ;(
Odpovědět