Urazeny kondezator
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
Urazeny kondezator
Timto postem si zasluhuji kandidaturu na Lamu roku, ale pred tim, nez mi ten titul udelite, chtel jsem pozadat ucastniky fora o pomoc.
Dorazila mi domu Voodoo 5500AGP, diky ps47, ktery mi vse vyridil a kteremu timto dekuji. Balicek byl trochu potrhany dlouhou cestou a jedna z velikych civek, byla zohnuta o 90 stupnu, coz ovsem nebyl problem a civku jsem narovnal. Kartu jsem vyzkousel, sla a tak jsem si rekl, ze ji vylepsim chlazeni. Postupem, jaky jsem uz provedl bez nejmensich problemu na Banshee nebo V3 jsem sroubovakem sundal pasivy a zbytky pasty chtel seskrabat ostrym nozem. Nuz se mi svezl a zajel jsem s nim do tech malych blech, co jsou u cipu. Utrhl jsem tak tri soucastky, ktere se mi po velkem usili povedlo zapajet zpet, castecne taky diky tomu, ze kazda zustala aspon jednou nozkou prichycena. Problem je s kondezatorem u praveho Napalm cipu. Na PCB je napsano C69 a chtel jsem pozadat majitele teto karty o hodnotu teto soucastky, pac nenavratne zmizela v koberci.
Zaroven se omlouvam, ze jsem takto znesvetil kartu a zadam vas, abyste mi pred lyncovanim dali moznost to opravit.
Jeste jedna otazka na techniky: Kdyz se to nepovede a tu kartu dam do kompu, muzu si tim nejspis znicit i svuj komp, ze ano? Takze bych si asi mel byt 100% jisty, ze jsem to zapajel co nejlepe umim, ze?
Dorazila mi domu Voodoo 5500AGP, diky ps47, ktery mi vse vyridil a kteremu timto dekuji. Balicek byl trochu potrhany dlouhou cestou a jedna z velikych civek, byla zohnuta o 90 stupnu, coz ovsem nebyl problem a civku jsem narovnal. Kartu jsem vyzkousel, sla a tak jsem si rekl, ze ji vylepsim chlazeni. Postupem, jaky jsem uz provedl bez nejmensich problemu na Banshee nebo V3 jsem sroubovakem sundal pasivy a zbytky pasty chtel seskrabat ostrym nozem. Nuz se mi svezl a zajel jsem s nim do tech malych blech, co jsou u cipu. Utrhl jsem tak tri soucastky, ktere se mi po velkem usili povedlo zapajet zpet, castecne taky diky tomu, ze kazda zustala aspon jednou nozkou prichycena. Problem je s kondezatorem u praveho Napalm cipu. Na PCB je napsano C69 a chtel jsem pozadat majitele teto karty o hodnotu teto soucastky, pac nenavratne zmizela v koberci.
Zaroven se omlouvam, ze jsem takto znesvetil kartu a zadam vas, abyste mi pred lyncovanim dali moznost to opravit.
Jeste jedna otazka na techniky: Kdyz se to nepovede a tu kartu dam do kompu, muzu si tim nejspis znicit i svuj komp, ze ano? Takze bych si asi mel byt 100% jisty, ze jsem to zapajel co nejlepe umim, ze?
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
- Petrik9
- Kontaktovat uživatele:
Re: Urazeny kondezator
No zalezi kde,a AGP je velmi citlivy port no.Spise bych rekl ze si prinejhorsim odhulis kartu.Mnela by mit pojistky a datove vodice no,zalezi kolik tam jede takze komp ma vetsi sanci na preziti nez karta.Koukni se kam vedou spoje od toho cos znicil.
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
Nevim
Inkriminovany kondik je na tom tak, ze spoje vedou do prokovek vzdalenych par milimetru od nej a z druhe strany jsou pameti. Me treba napadlo, jestli to neni jen takovy ten kondik na pokryti odberovych spicek.
Je to u toho praveho cipu Napalm, na prave strane. Je jich tam prave vic takovych.. To ostatni se mi kupodivu povedlo opravit vcelku slusne (na me), takze by to to melo jit. Jen potrebuju vedet, co mam dat misto toho prazdneho mista
Je to u toho praveho cipu Napalm, na prave strane. Je jich tam prave vic takovych.. To ostatni se mi kupodivu povedlo opravit vcelku slusne (na me), takze by to to melo jit. Jen potrebuju vedet, co mam dat misto toho prazdneho mista
Pouzdro je 0603 ale hodnotu je problem urcit, ja bych strelil 10nF. Pravdepodobnost poskozeni mobo/PC je temer nulova, dokonce je slusna pravdepodobnost, ze karta pobezi bez nej (otazka je jak stabilne a moznost OC se mohla snizit/zmizet).
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
Vydrzte az jednu vyhrabu a podivam se na ni momentalne zadnou nemam po ruce, jak sednu k RLC mustku tak zmertim co je zac
Zadny stresy zatim ji nezapinej nejakou chvilku na tebe pocka
Zadny stresy zatim ji nezapinej nejakou chvilku na tebe pocka
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne pát srp 18, 2006 6:02 pm, celkem upraveno 1 x.
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
Tak jede
Protoze jsem se nedockal hodnoty kondenzatoru (chapu-jsem taky clovek) rozhodl jsem se pouzit kartu bez nej. Takze jsem na oba cipy prilepil chladice a strcil ji do desky u ktere mi bylo jedno, jestli shori. Zapnul jsem komp a nestacil se divit. Prvni dve vteriny cervena obrazovka (proc prave cervena?) a deska zapiskala beep-kod, ze neni grafika. Jenomze po dvou vterinach cervene obrazovky se zacal normalne vypisovat POST a vse nabehlo. Vlezl jsem do BIOSu a nechal komp chvili bezet tak. Pozoroval jsem, asi v prvni ctvrtine obrazovky, ze nekolik radku pixelu utika smerem doleva (jakoby vitr). Po chvili jsem nechal najet Windowsy (2K) a po instalaci ovladacu karta normalne bezi. Zadne ruseni obrazu. Nechal jsem projet nekolikrat WizMark a dosel do konce (u nas v praci wizmarkem neprojde kdejaka nVidia) a taky jsem pak chvili zkousel hrat Glide hry (Diablo II, Half-Life). V pohode. Taktovani jsem nezkousel, ale to je fuk, jsem stastny, ze to jede. Legracni je, ze hlaseni o chybejici grafice a cervena obrazovka se objevuje po kazdem zapnuti/restaru:-)
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tak jede
sry zapomnel jsme na tebe, to si mi neoh pisnout SZ?Gringo píše:Protoze jsem se nedockal hodnoty kondenzatoru (chapu-jsem taky clovek) rozhodl jsem se pouzit kartu bez nej. Takze jsem na oba cipy prilepil chladice a strcil ji do desky u ktere mi bylo jedno, jestli shori. Zapnul jsem komp a nestacil se divit. Prvni dve vteriny cervena obrazovka (proc prave cervena?) a deska zapiskala beep-kod, ze neni grafika. Jenomze po dvou vterinach cervene obrazovky se zacal normalne vypisovat POST a vse nabehlo. Vlezl jsem do BIOSu a nechal komp chvili bezet tak. Pozoroval jsem, asi v prvni ctvrtine obrazovky, ze nekolik radku pixelu utika smerem doleva (jakoby vitr). Po chvili jsem nechal najet Windowsy (2K) a po instalaci ovladacu karta normalne bezi. Zadne ruseni obrazu. Nechal jsem projet nekolikrat WizMark a dosel do konce (u nas v praci wizmarkem neprojde kdejaka nVidia) a taky jsem pak chvili zkousel hrat Glide hry (Diablo II, Half-Life). V pohode. Taktovani jsem nezkousel, ale to je fuk, jsem stastny, ze to jede. Legracni je, ze hlaseni o chybejici grafice a cervena obrazovka se objevuje po kazdem zapnuti/restaru:-)
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
V pohode
To je v pohode, hlavne ze to funguje. Ja taky zapominam na hromadu veci a abych byl uprimny, kdyby mi nekdo napsal do SZ, tak bych moc potesen nebyl (jakoze nemam rad, kdyz me nekdo uhani)
Ale jak rikam, deska jede, je to legracni, ale jede..
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
Re: V pohode
V5 ma hodne kvalitni navrh najaka ta chybejici suocastka nevadi videl jsme jich hodne fungovat v dost zubozenym stavuGringo píše:To je v pohode, hlavne ze to funguje. Ja taky zapominam na hromadu veci a abych byl uprimny, kdyby mi nekdo napsal do SZ, tak bych moc potesen nebyl (jakoze nemam rad, kdyz me nekdo uhani)
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne pát srp 18, 2006 6:39 pm, celkem upraveno 1 x.
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
jj, není moc grafik, které by byly schopny fungovat i bez GPU-HoNY- píše:V5 ma hodne kvalitni navrh najaka ta chbyjeici osucastka nevadi
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
pokud se pocitas mezi nVdioty, tak V5 zadne GPU nema - to by musela mit T&Lno-X píše:jj, není moc grafik, které by byly schopny fungovat i bez GPU-HoNY- píše:V5 ma hodne kvalitni navrh najaka ta chybejici sucastka nevadi
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Graphics Processing Unit. Kde tam je TnL? Že nVidia znásilnila jeden termín neznamená, že 3D karta nemá grafický procesor.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- -HoNY-
- Certifikovaný nVidiot
- Kontaktovat uživatele:
ty vis jak jsme to myslel samozrejmne ze je to GPU ale nVidoit bude tvrdit ze ne, ale na tom prvnim postu neco bude V5ka je schopna fungovat bez sekundarniho VSA-100 ale jenm v 2Dno-X píše:Graphics Processing Unit. Kde tam je TnL? Že nVidia znásilnila jeden termín neznamená, že 3D karta nemá grafický procesor.